onsdag den 4. februar 2015

Events til J-Popcon (indtil videre)

Der er nu 16 dage til J-Popcon. Det betyder, at der snart gerne skulle blive offentliggjort et program - og forhåbentlig nogle beskrivelser af eventene. Indtil videre kender jeg til følgende events:

Filmen får egentlig først premiere til juni her i Danmark, men J-Popcon har igen lavet en aftale med Gran Teater, så filmen bliver vist under connen. Der er en fremvisning både lørdag og søndag formiddag. De er dog begge to åbne for offentligheden. Fremvisningen lørdag er i en ret lille og efter min mening underlig sal - i hvert fald at bedømme ud fra oversigtsbilleder. Fremvisningen søndag er i en stor sal. Det er vist den sammen, som der også blev brugt til Når vinden rejser sig og Oppe på Valmuebakken. Prisen er steget fra 50 kr. til 60 kr., hvilket dog stadig er billigt i min optik. I skrivende stund er der masser af frie pladser til begge fremvisninger. Forpremieren er et event, som jeg sætter stor pris på, da jeg nok ellers ikke ville få set filmen med japansk tale i en biograf.

High five til J-Popcon. Sun Creature Studio tager igen en tur over broen og lægger vejen forbi J-Popcon. I år har der i det mindste været en ordentlig annoncering af deres event, så jeg håber, at der møder flere mennesker op til deres screening og Q&A. Jeg har fuldt Sun Creature siden deres Kickstarter, så det bliver spændende at se det færdige produkt - og så skal jeg da også lige have en snak med Kenneth (hvis han har tid). ^^

Et stykke tid stod denne nyhed egentlig bare som en tom side med "Info følger snarest" eller sådan noget. For et par dage siden kom der så mere info. Showet er arrangeret af Kimono Klub Danmark. Jeg er glad for at se den slags event hos J-Popcon, og så er det jo også i fin tråd med temaet Edo. Showet afholdes lørdag kl. 15:30-16:45 i Forsamlingshuset. 

Der afholdes igen en auktion. Der er et maks. på 150 items. Et item kan godt bestå af en samling af flere ting. Der må kun tilmeldes 8 ting per person. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke kan forstå, at J-Popcon tillader "småting" i auktionen så som en enkelt manga, men nu muligheden er der, så har jeg da også tilmeldt enkelte manga alene.

Sidste år var der sake-smagning, og i år er man gået videre til whisky. Det koster 100 kr. ud over medlemskab at deltage i eventet. Jeg forstår sådan set godt, at der er brugerbetaling på, da det nok koster en sjat at købe de våde varer hjem. Man skal selvfølgelig være 18 år for at kunne deltage. Jeg synes, at det er et fint tiltag til det ældre publikum, men jeg skal ikke selv deltage. Det er ikke lige der min interesse ligger - næh gjaldt det interessant og lækkert mad, så var jeg mere på. ^^

"om hvordan man starter sin egen spilarkade, hvordan man skaffer de gamle arkademaskiner, det sociale konkurrence element og livsstilen der følger med."

Dette event er nok mest for de kreative, som selv tegner og skriver. Det afholdes af hollandske Howling Riot. Jeg synes, at det er en god mulighed for at få noget sparring.

Foredraget afholdes af Natalia Batista fra Nosebleed Studio. Sidst det blev afholdt var det så populært, at alle tilhørerne ikke kunne være i lokalet, så denne gang er der afsat et større lokale til det. Mon det er rykket til Forsamlingshuset...?

Dette foredrag er ligeledes ved Natalia Batista, hvor hun fortæller om sin egen serie Sword Princess Amaltea, og grundlaget for de omvendte kønsroller deri. Serien er solgt i over 2000 eksemplarer i Sverige og kan læses gratis online på Nosebleed Studios hjemmeside.

Her vil stemmen bag bl.a. Mario fortælle om sit arbejde som voice actor og besvare spørgsmål fra publikum. Der vil også være en autograf-signering, men om det er i forlængelse af Q&A panelet er endnu ikke offentliggjort. 

Der bliver igen afviklet modeshow til J-Popcon. Der søges modeller med tøj i stilarterne lolita/kodona, gyaru, fairy kei, decora og visual-kei. Modellerne får gratis adgang til connen om fredagen, hvor modeshowet afholdes. Det præcise tidspunkt er endnu ikke annonceret, men det bliver mellem kl. 20-22.

J.Hart Design workshops
Joshua Hart er en af J-Popcons internationale cosplaygæster og dommer ved DCC. I nyheden står der, at han vil afholde workshops. Hvad indholdet bliver, er endnu ikke annonceret, men mon ikke det har noget med kjoler at gøre..

Kendama.dk
Holdet bag Kendama.dk kommer forbi J-Popcon. Jeg gætter på, at der vil være en opvisning af en art og måske et foredrag om kendama og deres egne oplevelser i den forbindelse.


Det er faktisk kun de 5 første events, der står listet under Events i menuen til venstre på J-Popcons hjemmeside. De andre har jeg gravet frem fra forskellige nyheder. Jeg ser frem til at se, hvad J-Popcon ellers har på programmet i år - og hvordan de forskellige events ligger i forhold til hinanden. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar