onsdag den 28. januar 2015

Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! - Cute High Earth Defense Club LOVE! (delanmeldelse)

Antal sete episoder: 4/12 på Crunchyroll
Genrer: comedy, mahou shounen

Det er noget af en titel - og jeg ved ikke rigtig, hvordan den skal forkortes. Når jeg skal søge på den, har jeg fået for vane at skrive "Cute Defense", da det var de to ord, jeg først begyndte at huske fra titlen. Man kunne dog også forkorte det til f.eks. Defense Club LOVE, Earth Defense, eller Club LOVE. Det ville have været nemmere at udvælge en forkortelse, hvis der havde været et navn på en af personerne i titlen... ligesom i Bishoujo Senshi Sailor Moon eller Puella Magi Madoka Magica. Da jeg ikke umiddelbart kunne se en officiel forkortelse hos hverken ANN eller MAL, vil jeg her i anmeldelsen benytte mig af Cute Defense. 

Det er efterhånden sjældent, at vi ser en original anime. Typisk har anime i dag et forlæg i form af en manga, et spil eller en light novel. Cute Defense har ikke noget direkte forlæg, dog er den meget inspireret af mahou shoujo-genren og især Sailor Moon.


Cute Defense handler om fem high school drenge, som en dag møder, hvad der ligner en lyserød vombat med et pink hjerte i pelsen. Hans navn kan åbenbart ikke siges på japansk, men han er kommet til Jorden for at sørge for, at drengene får gang i noget "love making". Dette er dog ikke så forkert, som det lige lyder til. Vombat sætter et Lovracelet (et armbånd) fast på hver af dem, som de kan bruge til at forvandle sig til Battle Lovers. Som vombat siger, så fortæller Lovracelet dem, når de kærlighedsløse tænker kærlighedsløse tanker og udfører kærlighedsløse handlinger. Drengene skal bekæmpe mennesker, der er blevet til monstre. Til det har de deres Love Stick... den kan bruges til at affyre stråleangreb, som de hver især giver random navne.


I eps. 2 får vi lært, hvem fjenden er (de ses også kort i slutningen på eps. 1). Anført af et grønt pindsvin ved navn Zundar (der ligesom vombat også er en alien) er skolens elevråd i gang med Total Conquest of Earth's Lifeforms Project. De kan også forvandle sig, og så bliver de til Caerula Adamas.


Efter de to første eps. er præmisserne ligesom på plads. Eps. 3 har derfor lidt mere tid til at fortælle historien om ugens "bad guy", som bliver til et monster. Jeg ved ikke, om det er fordi der dedikeres mere tid til selve episodens historie, men jeg fandt eps. 3 meget mere underholdende end de to forrige. Eps. 4 har ligeledes ugens bad huy, som skal bekæmpes, men vi får også en lille bitte bid af noget baggrundshistorie.

Cute Defense er ren comedy - ja, nogen vil nok sige parodi - og jeg er spændt på, hvor længe gimmicken kan holde. Indtil videre vil jeg sige, at den fungerer, fordi karaktererne har så forskellig en tilgang til situationen. De onde er seriøse omkring at ville overtage verden.


Vombat går også rigtig meget op i, at få Battle Lovers-drengene til at tage deres position som Jordens forsvarere og arvinger til kærlighedens trone mere seriøst. Derimod er Battle Lovers-drengene bare sådan lidt "WTF, hvad er det jeg har på, jeg kan ikke få det af. Nå skidt pyt, lad os slås imod det der suppespyttende monster." Især Yumoto er entusiastisk omkring at sprede noget kærlighed. Der bliver også gjort lidt grin med et par stereotyper. F.eks. er Ryuu åbenbart "the ladies man" og snakker om, at han hele tiden er omgivet af piger, men de går på en drengeskole - og så vidt jeg husker, har vi faktisk ikke set en eneste pige i serien endnu... Io tænker kun i profit og finanser, og i eps. 3 vinder han en anden drengs beundring ved at flashe sin skinnende... SPOILER... på toilettet.

Jeg ser primært Cute Defense, fordi jeg synes det er sjovt, at se de forskellige referencer til mahou shoujo serier. Der kommer også gode grin ud af alle replikkerne (og situationerne), som så nemt kan misforstås. Den her serie må være guld for shippers og yaoifangirls. Indtil videre har Cute Defense rent ud sagt kørt efter samme koncept i sine episoder. Af den grund vil jeg også mene, at man sagtens kan nøjes med at se en enkelt eps., og derefter bedømme, om man vil se serien. Der kan selvfølgelig komme et twist senere henne - og det kunne jeg sagtens forestille mig, at der gør, men jeg tror stadig, at serien vil blive i samme boldgade. Min fornemmelse siger mig, at personerne vil håndtere et twist lidt på samme skæve måde, som da drengene blev Battle Lovers i eps. 1. Jeg tror derfor, at Cute Defense vil bibeholde den glade og lette stemning hele vejen igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar