tirsdag den 18. oktober 2011

En ny form for con i Danmark

Vi har tre conner i Danmark: J-Popcon, SVScon og Genki. Selvom organiseringen bag connerne foregår forskelligt og der er forskellige ressourcer til rådighed, tilbyder de tre conner mange af de samme ting: et stort cosplayshow, dealerrum/område, gameroom/ område, quizzer, konkurrencer og andre underholdende aktiviteter.
Der er andre som har gået i contanker og forsøgt at starte en ny con, men basalt set med samme indhold og uden succes. Jeg tror da også, at 3 store conner af nogenlunde samme type er det Danmark kan bære, for ud over dem afholder foreningerne rundt omkring i landet også events, som folk bruger penge på at tage til. Så for at overleve som con i Danmark, skal man nok starte i de små og have et anderledes fokus eller tema. Yaricon gjorde et forsøg og blev da afholdt en gang, men lige præcis det emne er nok svært at håndtere, da mange yaoifans er under 18, hvilket connen satte aldersgrænsen til.

For nylig opdagede jeg en ny form for con - Gakuencon. Det hele startede åbenbart som en tematiseret udflugt, og nu er det så blevet udviklet til en tematiseret con. Under connen rollespiller deltagerne som elever eller lærer på en skole. Der bliver undervist i forskellige fag, og der bliver afholdt et skolebal. Alle deltagere skal cosplaye personer fra skoleserier eller skoleversioner af figurer. Det er et meget anderledes koncept end de andre conner. Der vil dog også blive afholdt quizzer og turneringer, som vi kender det fra andre conner.
Gakuencon afholdes for første gang den 3-5. februar i Odense. Det er gratis at deltage, men man kan vælge at betale for at være med i madordningen. Tilmeldingen er lukket, da lokalerne ikke kan rumme flere end de 56, som allerede har tilmeldt sig. Du kan læse mere på Gakuencons egen hjemmeside.

Det er godt at se nye alternative tiltag blomstre op, selvom dette tema dog ikke lige appellerer til mig.

1 kommentar:

  1. Efter din beskrivelse lyder det for mig mest som et rollespilsscenarie med nogen happenings smidt ind.

    SvarSlet