onsdag den 23. maj 2012

SVS conrapport del 4

Jeg havde egentlig ikke bestilt aftensmad, da jeg ikke rigtig gad pasta med kødsovs, men da jeg så den enorme kø til cafeteriet, og det ikke var muligt at få lavet noget hurtigt udenom, endte jeg inde i skydeklubbens lokaler til aftensmad alligevel. Jeg blev dog meget positivt overrasket over maden og anbefalede den også bagefter til andre, der stod i kø. 

Lydfolkene havde været langsommere til at stille op end beregnet, så en kort overgang troede nogle faktisk, at SVScosplayshow ville blive forsinket. Jeg vidste dog, at Morten havde afsat tid til, at alle 23 grupper kunne få lydprøver, og normalt er det ikke alle der ønsker det, så jeg regnede med, at det ville udligne sig selv. Nu tænker I læsere måske: "23 grupper? Jamen der var da kun 16 på scenen." Det forholdt sig sådan, at før cosplaymødet lørdag var der 23 godkendte grupper, men der var så nogle der fik kolde fødder, ikke var blevet færdige med deres kostumer - gætteri fra min side - så vi endte nede på de 16 grupper. Under alle omstændigheder var det fint, at der var blevet lagt en tidsbuffer ind i forberedelserne til cosplayshowet.

For at undgå blokering af gangene har vi en regel om, at man først må stille sig i kø en halv time før showets start. I år ændrede vi også indgangen til cosplayhallen, fordi opsætningen i hallen var anderledes. Den nye opstilling tillod nemlig mange flere at se showet - og der var mange der gerne ville se showet. Samtlige ubrugte stole blev kørt hen i cosplayhallen og stillet op. 

Det kan godt være, at der "kun" var 16 grupper, men sikke et show der blev leveret. Generelt var niveauet rigtig højt i år. Der var mange opfindsomme acts, virkelig velkoordinerede scener og stor variation blandt de udvalgte cosplays. Senere slog det mig, at vi faktisk havde haft vores første cosplayshow uden Caramelldansen og uden en Narutogruppe. O.o 
Der var et par enkelte gange, hvor lydfolkene fik startet lyden for tidligt, fordi Stefan ikke nåede at kommunikere til dem, da han havde travlt med at sætte mikrofoner på og tage dem af folk. I løbet af showet fik han dog et par ekstra hjælpere til det, så kommunikationen igen kørte fint. Derudover var lys og lyd faktisk rigtig godt i år. Der var ingen dårlig mikrofonlyd, og lyset virkede til at passe til de forskellige acts. I år havde grupperne også mulighed for at indlevere en timeline, hvor de kunne sætte ønskede lyseffekter ind.
Dommerne var utrolig hurtige med deres afgørelser i år. Det gik også hurtigere med at lave diplomer, da jeg ikke længere skulle håndskrive navne på dem alle sammen, og vi havde købt en hurtigere og bedre lamineringsmaskine.
Imens dommerne voterede var der Anime Dating Game, som på et tidspunkt blev afbrudt, fordi den kære Attention Shark var kommet svømmende ind i hallen og havde sat sig fast i noget af lydfolkenes udstyr. Før hajen blev reddet kunne Dating Game, hvis ikke rigtig fortsætte.

Følgende grupper vandt:
Best Music - Gruppe 1: Anderegn (FMA møder Amnesia The Dark Descent)
Best Laugh - Gruppe 5: Kuroi love cosplay (Scooby Doo gruppen)
Best Craft - Gruppe 16: And it all started with a couple of earrings (Howl's Moving Castle duoen)
Best Act - Gruppe 14: Når du ser et stjerneskud brænder du ud (Twisted Disney)
SVS Special - Gruppe 11: Uuuh, I see what you did there! (Touko - Key Princess Story Eternal Alice Rondo)
Kvalifikation til EuroCosplay - Gruppe 12: Mio Rosa (Harlequin - Assassin Creed Brotherhood Multiplayer)

Showet havde en ret god længde i år. Plushiedødbold kunne også starte allerede kl. 00.00 i år - sidste år, tror jeg, at den var hen af 01.00 før vi kom i gang. Plushiedødbold foregik i Eventsalen, hvor der var markeringer rundt omkring af områder, som deltagerne ikke måtte gå ud på. Så der blev placeret gophere rundt omkring, som så skulle kaste plushies tilbage ind på banen. Der var pænt mange deltagere, og jeg tror, at der kom til at lugte temmelig grumt inde i salen bagefter. Derefter gik der faktisk ikke længe før jeg gik i seng. Jeg tog lige en runde og så på tingene, og så var det halløj seng.

Jeg håber, at jeg i Del 5 kan komme rundt om resten af SVScon inkl. oprydningen bagefter og punkter, jeg endnu ikke har dækket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar