fredag den 27. juli 2012

"J-Popcon blev som ens lille barn"

Jeg har en række venner og bekendte som har været eller er involveret i J-Popcon, så det var meget nærliggende, at mit første interview skulle være med en af dem, for at give jer et indblik i den største og ældste con i Danmark. Interviewet udviklede sig dog til ikke at være så meget om, hvordan det var lige at arbejde med J-Popcon, men omkring den personlige oplevel- se ved at bidrage til en con. Da jeg lavede interviewet ansigt til ansigt, har jeg valgt at skrive det sammen til en beretning i stedet for bare: spørgsmål efterfulgt af svar. Interviewet blev lavet i starten af juli.


Interview med Karina Bremholm Abelin

At arbejde for J-Popcon
Tilbage i 2006 deltog Karina i sin første J-Popcon. Til Afslutningsceremonien efterlyste den daværende leder Adrian flere arrangører, hvorefter Karina kontaktede ham via mail og blev indbudt til kickoff mødet for J-Popcon 2007. Dette år bød åbenbart på en større gruppe af nye arrangører - den nye generation...? - så stor en gruppe, at et par endte på "skraldespandsholdet", som bestod af arrangører uden tilknytning til et bestemt område som f.eks. cosplay eller events. De hjalp i stedet til lidt over det hele. Karinas gæt var, at der i alt var ca. 20-25 arrangører i alt i 2007. 

De næste to år fik Karina en mere specialiseret opgave, som krævede meget forberedelse og mere ansvar. Hun blev udnævnt som delredaktør på conbogen på trods af, at hun ikke havde noget rigtig kendskab til print og trykning - måske fordi hun selv kom med ideen. Hun mener dog, at det ikke kan betale sig at have en conbog i dag, fordi der som regel kommer rettelser efter, den er sendt til tryk, hvilket gør den mindre brugbar. 

I forbindelse med J-Popcon 2010 kom Karina så til at stå for et for hende nyt område: cosplay. Som cosplayansvarlig er man involveret i showet - både deltagerne, det tekniske og dommerne. I 2010 var Karina hovedansvarlig og stod grundliggende for området, men fik stadig råd fra andre gennem sparringssamtaler og hjælp til de økonomiske sider i det. Året efter fik hun dog 3 andre arrangører med fast i gruppen. Opgaven som cosplayansvarlig var hendes favorit blandt arbejdet i J-Popcon - måske fordi hun selv cosplayer og kender til mange sider af cosplay.

Negative og positive sider af conarbejdet
Conarbejdet fyldte meget i Karinas fritid, og havde stor indflydelse på, hvorden hun brugte den, og hvad der ellers blev plads til. F.eks. valgte hun at lægge det personlige cosplay på hylden, da hun ikke kunne afse tid til det, efter hun blev cosplayansvarlig. Hun nævnte også, at man somme tider kom til at lægge flere timer i det end egentlig tiltænkt. Arbejdet kan være stressende, og der vil næsten altid opstå en eller anden form for uoverensstemmelser - både internt og eksternt, hvilket kan munde ud i at skade ens sociale forhold til andre. Det kan være fint at arbejde sammen med venner - dog anbefaler Karina, at det ikke er i samme arbejdsgruppe. Hun understreger også, at man skal passe på ikke at blande personlige følelser ind i arbejdet.
Hun har dog også lært noget gennem arbejdet, bl.a. er hun blevet bedre til at håndtere drama og argumentere. Hun har også lært, at nogle gange er man nødt til at træde nogle over tæerne, for man kan ikke tilfredsstille alle.
Arbejdet i J-Popcon har dog også bragt andre positive ting med sig. Karina fortalte, at hun ikke kendte nogen i miljøet, da hun meldte sig som arrangør, men i dag har hun en stor vennekreds, hvoraf mange udspringer fra arbejdet med J-Popcon. Hun har også lært mere om sig selv, fået rykket grænser, blevet god til at holde styr på ting og samarbejde med andre. Det Karina bedst kunne lide ved at være en del af J-Popcon var, at hun var med til at give folk en god oplevelse - hun var med til at skabe noget samtidig med, at hun udfordrede sig selv.

Beslutningen om at stoppe
I foråret valgte Karina at stoppe i J-Popcon. Gennem J-Popcon har hun fået en masse gode minder. Det hun vil savne er følelsen af at give tilbage. Selvom hun har lagt mange timer i conarbejdet, og J-Popcon nærmest blev som hendes lille barn, er hun dog meget afklaret omkring at stoppe som cosplayansvarlig for J-Popcon (og connen i det hele taget). Hun føler, at hun har sat sit præg nu og har givet stafetten videre. Hun nyder også at have mere fritid, hvilket bl.a. har betydet, at hun er begyndt at cosplaye igen. Hun håber at næste J-Popcon bliver god. Til næste J-Popcon vil hun bare nyde det som almindelig deltager - selvom hun dog ikke rigtig kan huske, hvordan det er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar