mandag den 30. juli 2012

Drama omkring J-Popcons nye datoer

Første gang J-Popcon skiftede datoer, kom der ikke de store reaktioner i miljøet - i hvert fald var de ikke så synlige online. Langt de fleste var også positive omkring flytningen. Da jeg skrev blogindlægget om datoændring 2, var der generelt også mest kommet positive reaktioner på det. "Tråden" på J-Popcons egen Facebookside var også ret fredelig. Dog skal jeg da lige love for, at der kom heftig debat et par dage senere. I J-Popcongruppen på Facebook var reaktionerne blandede - nogle fandt flytningen træls og andre udviste glæde og forståelse. 

Den helt store debat kom dog på J-Popcons eventside. Ham der først kommenterede, at connen nu kom ret tæt på SVScon, havde hvis ikke regnet med, at det ville udvikle sig til den debat, som det gjorde. Så efter en 40-50 beskeder, tror jeg, valgte han at slette tråden, så jeg kan ikke linke til den. I debatten blev der udtrykt meget stærke holdninger, og det var nok derfor debatten gik hen og blev så heftig som den gjorde. Desuden opstår der nemmere misforståelser, når man kommunikere via skrift - især når man går forudindtaget ind i en debat - hvilket jeg har lidt på fornemmelse, at nogle gjorde. 
I starten kørte debatten mest på, at folk ikke var glade for den nye datoflytning - der var ret langt imellem de positive røster. Utilfredsheden med datoflytningen ledte diskussionen over i snak om J-Popcons valg af lokation, da det var pga. lokalerne, at connen flyttede. DGI-Byen blev kritiseret på forskellige punkter, bl.a. at den også bruges af andre end J-Popcons deltagere, hvilket førte debatten over i armbånd og sammenligning med SVScon. Mit største problem med DGI-Byen er dog dens flaskehalse. Derefter kørte den hvis bare derudaf med generel snak om J-Popcon. Folk kom bl.a. omkring cosplayshowet, lys og lyd, sovepladser og dealerrummet. Senere blev der dog vendt tilbage til den oprindelig problemstilling med J-Popcons nye datoer. Nogle folk var bedre til at argumentere end andre... nogle var nok også mere oprevet end andre... nogle morede sig bare over dramaet.

Debatten spredte sig også fra eventsiden ud til forskellige folks Facebookprofiler, fordi de skrev en statusopdatering om den. Dem vil jeg dog ikke linke til. (Det er heller ikke sikkert, at man ville kunne se dem, uden at være venner med personen på Facebook.)

Hovedpunkterne i debatten var, at J-Popcon ikke lytter til miljøet, og at man skal have lov til at udtrykke sin mening også selvom den er negativ, at DGI-Byen er en dårlig lokation, at datoerne nu kommer for tæt på SVScon, at nogle ikke kan finde ud af at spare op, og at andre godt kan og bekymringer om at de næste WCS (og ECG) deltagere får meget kortere tid til at forberede sig.

Det er vel ikke J-Popcon uden drama... :p Personligt har jeg slået koldt vand i blodet. Min reaktion da jeg blev informeret om flytningen var sådan set: "Suk... nu igen", men jeg kunne heller ikke lade være med at grine lidt. XD Mit indtryk af J-Popcon er bare, at det er lidt... uorganiseret(?) - i hvert fald i forhold til, hvad det burde være...

2 kommentarer:

  1. Jeg holder stadig på at roden til problemerne i J-popcon er mangel på respekt for andre conner, deres deltagere og miljøet generelt.

    SvarSlet
  2. Hey allesammen

    Jeg har fulgt lidt med i diverse debatter omkring J-popcons flytning af dato, og hvad disse har ført til. Nogle mere opildnede end andre og nogle med interessante punkter. Personlig har jeg intet imod J-popcon har flyttet dato, men udfra andre personers synspunkter kan jeg godt se problemerne. Jo J-popcon er i deres fulde ret til at ændre dato’en, stedet de holder det, og det meste af connen’s indhold. Men derfor er det stadig en god ide at overveje handlingerne først, hvilket jeg også tror de har.

    Men alligevel kunne det være rart med en dybere begrundelse for flytningen der nu placerer alle de store conner inden for et halvt år. Jeg har ikke deltaget i J-popcon siden 2008 så det er ikke det store tab for mig, mest af alt fordi jeg ikke regner med at deltage. Men hvis det betyder nogle af de herlige Sjællændere jeg har kommet til at holde af ikke komme til SVS, ser jeg det stadig som et problem. Jo, folk kan spare op. Jo, folk kan self bare bede om fri i de to weekender. Jo, der er tusindvis af løsninger til problemet. Men ligesom J-popcon, har folk selv et valg at tage. Hvordan vil ”jeg” løse dette problem? I sidste ende ligger valgte hos den enkelte, påvirket af andre eller ej, er valget jeres.

    SvarSlet