søndag den 22. juli 2012

Nye J-Popcon datoer igen - men nu med tilmelding

Fredag aften annoncerede J-Popcon på sin hjemmeside og Facebookside, at connen endnu en gang skifter datoer. Denne gang rykker connen til den 15-17. marts - altså 3 uger. Set kun med tanke på J-Popcon er det jo ikke meget i forhold til, at connen rykkede over 3 måneder første gang. På hjemmesiden skriver J-Popcon følgende:
I samråd med DGI-byen har vi flyttet datoen for J-Popcon 2013 til den 15. - 17. marts 2013. Da den nye dato giver os bedre muligheder for at udnytte området i og omkring DGI-byen, er J-Popcon 2013 derfor rykket tre uger. Vi håber at den nye dato gør, at vi kan slippe for det værste vintervejr, og forhåbentlig undgå, at I alle sammen fryser for meget.
Det undrer mig lidt, at lokalerne er grunden til, at connen skifter datoer, da dette også blev givet som begrundelse første gang:
Vi har valgt at flytte J-Popcon til februar 2013, således at vi igen kan benytte os af Øksnehallen og DGI-byen.
Man skulle tro, at der var helt styr på lokalerne, da den første datoændring, blev meldt ud. Men nå hvad. Gjort er gjort. J-Popcon ligger, hvor den nu ligger. Jeg ventede et par dage med at skrive dette indlæg, fordi jeg gerne ville have folks reaktioner på datoændringen med. Indtil videre er det dog meget begrænset, hvor mange der har udtrykt deres mening. Den generelle holdning er, at det er fint, at connen er flyttet. Det giver mere tid til at spare op, vejret er bedre i marts og J-Popcon gør det jo for deltagernes skyld. 
Der er dog også dem, der mener, at connen nu kommer alt for tæt på SVScon med kun 7 uger imellem. Selvom der ikke er så mange, der har udtrykt det, så tror jeg også, at det kommer til at have en betydning for begge conner - hvor stor en betydning, har jeg dog ingen anelse om. Jeg tror dog, at det vil være SVScon, som kommer til det mærke det mest, da den ligger sidst. Mit indtryk af størstedelen af de danske condeltagere er nemlig, at de tager en con af gangen og først begynder at spare op til den næste con, når de lige har været til en. Det betyder, at mange først vil spare op til SVScon efter J-Popcon og dermed kun have 7 uger og løn eller SU udbetaling 2 gange til det. 
Cosplayerne kan også blive pressede. På præmiesiden er J-Popcons cosplayshow mere tiltrækkende, da det både har kvalifikationen til WSC, EuroCosplay og 2x ECG. På den anden side har jeg det indtryk, at det måske er meget afslappet at deltage i SVScosplayshow, fordi der er mindre stramme rammer, hvilket kan tiltrække andre. Jeg ved det ikke - jeg gætter bare. 

Det hele afhænger dog af planlægning fra deltagernes side. Begynder man at planlægge i god tid - både opsparing og cosplay, kan man sagtens besøge begge conner stadig på samme niveau som tidligere. Dette kan dog blive påvirket af evt. arbejds- eller skole- og studieopgaver der måtte være i foråret ud over resten af året.

At J-Popcon rykker datoer påvirker dog ikke kun en con som SVScon. Det har også påvirket mindre foreningsarrangementer. HAF valgte at droppe det store event, som typisk lå i januar eller februar første gang J-Popcon skiftede datoer, da det blev vurderet, at alt for mange ikke ville have råd til begge dele lige efter jul. Nu med datoændring 2 bliver forårets Kita Træf påvirket. I 2010 og i år lå træffet i midt marts, og i 2011 i starten af april. Jeg gætter på, at Anime Kita vil forsøge at finde en weekend midt imellem de to conner eller også droppes det store træf til fordel for et chibi-arrangement (lille endagstræf).

Samtidig med at J-Popcon annoncerede datoændringen, blev der også åbnet for tilmeldingen til den kommende con. Priserne er de samme som sidste år. Der er rabat på 50 kr. til de 100 første, som tilmelder sig (og betaler, hvilket gøres samtidig). I samme omgang opfordrer J-Popcon folk over 18 til at overveje, om de vil være gophere. Gopherne kommer gratis ind og får en soveplads til connen. Inde i billetsystemet står der dog at gopherprisen er 150 kr. Måske er det et depositum ligesom til SVScon, hvor pengene udbetales efter veludført gopherarbejde.

3 kommentarer:

  1. Jeg er en af dem der er så sur over J-popcons opførsel og hvordan de tror de kan tillade sig at gøre lige hvad der passer dem. De er ikke den eneste con i Danmark, og de burde udvise lidt respekt.
    Jeg håber ikke det kommer til at gå ud over SVS, og jeg ved at jeg vil være der!

    SvarSlet
  2. Er helt enig med Sa-chan og jeg droppede J-popcon allerede da de skiftede til februar.
    Jeg kan meget bedre lide SVScon end J-popcon, og ville ikke kunne ha' råd til dem begge, så jeg har valgt at droppe J-popcon 2013, og så tager jeg til London Expo i oktober som en erstatning af J-popcon.

    SvarSlet
  3. hmmmm.... nu mener jeg det er lidt overdrevet at brokke sig over hvordan J-Popcon opfører sig over andre da det er et reelt planlægnings problem dog mener jeg også dette er en forkert beslutning.

    Jeg troede aldrigt at jeg skulle komme til at kritisere mit eget lille barn, men for mig var oktober en hellig dato med hensyn til afviklingen af J-Popcon. Det første jeg lærte da jeg overtog J-Popcon i 2001 var at tyske conner kiggede på når der skulle lægges nye datoer for conner hvornår andre (inkl. J-Popcon) afholdtes. Jeg er klar over der er et lokalitets issue,men i mine øjne er datoen mere vigtig.

    Derudover kan det godt være mange kritiserede min holdning til lukkethed vedrørende info dengang jeg arrangerede J-Popcon, men det var lige netop fordi jeg ville undgå pinlige situationer som dette (flytte det andet gang). Jeg er godt klar over de nye arrangører føler sig tvunget til at gøre det modsatte af hvad jeg gjorde, men netop her bliver de fanget af at være for tidligt ude med informationer. Man skal virkeligt være påpasselig med hvornår hvad offentliggøres og det havde vist ikke skadet at vente med at offentliggøre en flytning til Aug. Sept. så det kun så ud som datoen var flyttet en gang.

    SvarSlet