onsdag den 18. juli 2012

Ny dansk cosplayshop: Cos2cos

På Facebook er der en række grupper og sider for anime- og mangafans. Jeg er ikke medlem af dem alle, men jeg kigger ind i nogle af dem en gang imellem. I J-Popcon gruppen opdagede jeg denne besked:
"Hej folkens! Vi søger nogle cosplayere, som har lyst til at teste vores nye cosplay leverandørs costumer. Vi har brug for ca. tre stykker, som er interesserede i at få et billigt (indkøbspris) cosplay costume og på den måde teste vores nye leverandør. I kan skrive til vores facebookside (http://www.facebook.com/Cos2cos.dk) og i må gerne uploade billeder af det i skal have lavet. Hilsen www.cos2cos.dk :D"
Jeg havde aldrig hørt om Cos2cos før, så jeg tjekkede både Facebooksiden og hjemmesiden ud. Pt. sælger de kun parykker og paryktilbehør, men de planlægger åbenbart at udvide sortimentet. Parykkerne ser umiddelbart ud til at ligge i prisklassen 200-300 kr. Man kan købe parykker til titler, som er meget populære at cosplaye fra for tiden heriblandt Vocaloid, Black Butler, Naruto og Hetalia.
Cos2cos er et ret nyt firma, som startede i april.
"www.cos2cos.dk er en hobbyvirksomhed, startet op på baggrund af min datters interesse for cosplay.
Navnet kommer af "Fra cosplayer til cosplayer," hvilket også altid vil være drivkraften bag websiden www.cos2cos.dk.
Ideen bag, er at importere og sælge cosplayting og andre varer der har relation til dette.
Cos2cos.dk SKAL være en del af cosplayscenen i Danmark.
Da www.cos2cos.dk er en "hobbyvirksomhed" vil vi starte med at sælge parykker. Herfra vil vi prøve at udbygge websiden, sådan at den bliver den bedste cosplayshop i Norden."
Mit nuværende indtryk er, at der ikke er særlig mange som kender til dem endnu. De har kun 103 likes på Facebook, og der kom inden respons på beskeden i J-Popcongruppen. Jeg fandt en besked magen til i Cosplay i Danmark gruppen (dog skrevet af en anden person), som har fået 6 likes, men ingen kommentarer og så vidt jeg kan se, er der ingen, som har skrevet om deres kostume på Facebooksiden eller uploadet billeder. Det ville nok også hjælpe, hvis de skrev det med testning af leverandører på deres egen Facebookside og forsiden af hjemmesiden.
For at gøre mere opmærksom på sig selv, kunne Cos2cos gå direkte til f.eks. DKos, som måske kunne lave en anmeldelse af deres parykker i næste udgave ligesom der blev anmeldt farvede kontaktlinser i den første udgave. De kunne også henvende sig til AniManga, få en bod hos Genki og/eller sætte en annonce i Comic Party.

1 kommentar:

  1. For at finde ud af mere, skrev jeg en besked på deres Facebookside og spurgte ind til, hvordan det med at teste leverandører skulle foregå, og hvad indkøbspris er. Jeg fik dette svar:

    "Hej Maibritt. Vi vil gerne have ca. 3 - 5 personer til det. Vi vil gerne prøve hele processen af inden vi ligger den ud på vores hjemmeside. Det drejer sig om "custom-made" cosplays/kostumer i den lidt dyre ende, til gængæld får man så syet kostumet efter mål. (Bryst, talje, hofte, højde og i nogen tilfælde ærmelængde el. andet). Ved at hjælpe os med det kan man så få cosplayet til vores indkøbspris incl. levering. (Gennemsnitsprisen er omkring 700 kr.) Dvs. prisen man får af os er incl. alt. (F.eks. dansk moms og levering i DK). Efterfølgende vil der være lidt arb. med et spørgeskema, sådan at vi kan få indblik i hvordan testpersonerne synes processen har været. Håber det har besvaret spørgsmålet for dig. (ellers skriv hvis der er andet du vil høre om) :)"

    Der er så efterfølgende blevet lagt billeder op i Facebooksidens galleri (af varierende størrelse) af de cosplay, som de har forhørt sig om.

    SvarSlet