torsdag den 10. januar 2013

Mere anime på bloggen?

Det var virkelig rart at se Skip Beat! som julekalender i december - både fordi det var en godt gensyn, men det var også hyggeligt at skrive om hver episode, selvom det af og til var lidt kort. Hen af vejen blev det også sværere, fordi jeg helst ikke ville spoile for meget. Jeg tror også, at det var de færreste, som fulgte med hele vejen igennem. 
Jeg vil dog gerne lave noget lignende igen, men det skal ikke være på helt samme måde. Jeg har hørt fra et par stykker, at de læste med i starten dog uden at se Skip Beat!, fordi de ville finde ud af, om serien var noget for dem. Af den grund har jeg overvejet, om jeg i stedet skulle lave det samme men kun med de 3-5 første episoder af en serie og så en hel anmeldelse til at runde af. Forløbet kunne køre over 1-2 måneder - alt afhængig af min tid og seriens længde. Det ville i hvert fald være en måde for mig, hvorpå jeg kom i gang med at skrive flere anmeldelser, hvilket jeg gerne har villet. Det kunne måske også hjælpe folk i gang med serier, som har en sløv start eller et punkt, man lige skal skubbes over, før den bliver rigtig god. Serierne ville være nogle, som jeg allerede har set i forvejen, så jeg ved, jeg gider se det hele af dem. ^^;

Inden jeg går i gang med det, vil jeg dog gerne høre jeres meninger. Er det blogindlæg, I ville være interesserede i at læse?

4 kommentarer:

  1. Jeg hoppede let og elefant over Skip Beat artiklerne, men det var for at undgå spoilers. Hvilket måske egentligt er dumt for jeg ved ikke hvor meget de 5 første episoder kan spoile for en, når vi snakker om det på den måde her. Jeg tror jeg ville være mere interesseret i en kort lille beskrivelse i bunden af artiklen, efter gennemgangen altså. Beskrivelsen kunne være sat op i punktform med de generelle informationer såsom genre, men også lidt mere uddybende med: -Mit bud på seriens målgruppe -Du vil kunne lide denne serie hvis du kunne lide X og Y -Folkene bag denne serie lavede også X. Og så videre. :)

    Jeg tror at jeg vil have meget mere interesse i at læse indlægget hvis det er noget jeg selv har set, for at sammenligne mening, og se om der er noget jeg har misset i en serie.

    Jeg tror det kunne være en god ide at lave denne anmeldelse af 3-5 episoder, hvor der skæres ind til benet med vigtige detaljer så man ikke smider en "Darth Vader er Lukes far!" midt i det hele og "tager" den oplevelse fra læseren. Derefter kunne der så senere lægges en anmeldelse op der ser på hele serien med spoilers, hvor der tages udgangspunkt i at læserne har set serien.

    Men det er bare mine personlige meninger og ideer. :)

    SvarSlet
  2. Nu har du selvfølgelig hørt min mening delvist, men nu får du den lige sort på hvidt også. Jeg havde set Skip Beat, og selvom jeg synes det er sjovt at høre andre folks meninger om noget jeg er helt vild med, læste jeg desværre videre i mangaen efter animeen, hvilket ødelagde lige netop den serie for mig =P Så jeg sprang også let og elegant over lige netop Skip Beat indlæggene =P

    Jeg synes dog godt om idéen med at følge starten på en animé og så runde op til slut. På den måde har læseren en chance for alligevel at se serier som måske bare har en sløv opstart og senere bliver rigtig gode. Så jeg kunne sagtens være interesseret i anmeldelser på serier, som jeg ikke har set endnu. Da det giver et meget bedre indtryk end de overfladiske beskrivelser om handling der nu er på myanimelist.net hvor jeg normalt ser mine "hvis du kunne lide denne serie er denne serie måske også noget for dig"-anbefalinger. Jeg ender tit med at droppe en sløv serie fordi jeg er nødt til at test-se nogle afsnit for at finde ud af hvad dens indhold EGENTLIGT er. PLUS der er ofte meget gode serier derude som forputter sig mellem alle de andre, og som af den årsag bliver overset. Så det er endnu en årsag til at jeg vil synes overstående idé til anmeldelser er god.

    Og det var så lige mine tanker om emnet =D

    SvarSlet
  3. Jeg vil lige være sikker på, at jeg er med. I ville have interesse i at læse det, hvis jeg lavede en samlet anmeldelse af de 3-5 første episoder henvendt til folk, der ikke kender serien med de punkter, som Zephyer nævner; og en overordnet anmeldelse af hele serien henvendt til folk, der har set den..?

    SvarSlet
  4. Det var hvad jeg mente. :) Det kunne være hvor begge er skrevet samtidig, men hvor selve anmeldelsen først dukker op en uge eller to senere når folk har haft chance for at få set den anime igennem.

    SvarSlet