mandag den 28. januar 2013

X TV: forsmag

Da det kun var Zephyer, som ytrede sin mening, fik han også lov at vælge, hvilken anime jeg skulle lave anmeldelse af først. X TV er en af mine yndlingsserier, så jeg har bestemt ikke noget imod at gense den. Jeg har valgt at kalde denne type anmeldelse for "forsmag", da det gerne skulle hjælpe folk med at vurdere, om de vil se serien, og er baseret på de første episoder - eller sådan er det tiltænkt. Jeg tog af og til mig selv i at skrive ting, som er mere generelle for serien og slettede det igen, men der kan jo være sluppet noget med.

Seriens navn: X TV
Antal episoder: 24
Antal episoder set: 5
Relateret til: Baseret på manga'en X/1999 lavet af Clamp, alternativ udgave af filmen X-the movie, serieopfølgning på OVA'en X: Episode 0, (fortsættelse til Tokyo Babylon)
Genrer: drama, action, fantasy, romance

VIGTIGT: se kun OVA'en først, hvis du ikke har noget imod store spoilers!

En af X TVs store styrker er seriens persongalleri, som har en meget stor bredde. I starten kan det dog være ret svært at holde styr på de enkelte personer. Allerede i eps. 1 får vi introduceret ca. 11 personer, hvoraf 10 i hvert fald spiller en stor rolle i serien - og der kommer endnu flere til i de næste episoder. Seriens hovedperson møder vi først rigtigt ca. halvvejs inde i eps. 1. Drengen Kamui Shirou fremstår dog utrolig usympatisk i starten, da han hverken udviser venlighed eller høflighed. Han virker i stedet direkte kold og fjendtlig. Han har dog heller ikke haft det let, og han står i en meget forvirrende situation. 


Som seer er man også lidt forvirret. Der kommer løbende små hints og bidder af baggrundshistorie og forklaringer om, hvad det hele drejer sig om. Eps. 1-2 bruges mest til at introducere personer og "sætte hjulene i gang". I løbet af eps. 3-4 kommer der dog mere og mere info, og især i eps. 5 kommer den første mere hele forklaring. Der er dog stadig mange ting, som er uklare, men der er jo også stadig 19 episoder endnu. Jeg vel også mene, at man efter 3-5 episoder burde kunne vurdere, om det er en serie, man gider se. Eps. 1 er lidt for usammenhængende til, at man bør bedømme serien kun ud fra den.

Seriens nøgleord er "skæbnen" og "verdens ende" - nogle tunge og dramatiske emner, som understøttes af musikken i serien. Især et musikstykke er med til at bygge stemningen og forventningerne op til noget stort. Fjer bliver også hyppigt brugt til at skabe en dramatisk og mystisk atmosfære.


Man kan godt se, at det er Clamp, som har lavet det originale character design. De er dog lidt skarpere i ansigterne end i andre Clampserier. En negativ ting er, at nogle gange er det som om, at delene i ansigtet er lidt forkert sat sammen i forhold til hinanden. Heldigvis er det mere undtagelsen end normen. Jeg ved ikke om, det er, fordi Madhouse har sløset lidt her i starten.

Madhouse har arbejdet på en bred vifte af anime, så man kan ikke rigtig sige, at de laver en bestemt type anime. Der er en del bishounen i serien, så man kunne forledes til at tro, at serien henvender sig til piger. På den anden side ser man også den sexede Kanoe halvnøgen og i bad... XD Så de har nok forsøgt at lave lidt fanservice til begge køn. Jeg vel da også mene, at begge køn sagtens kan se serien.
Du vil kunne lide X TV, hvis du er til anime med en dybere historie og komplekse personer - det var i hvert fald de to ting, jeg blev tiltrukket af. Der er mange brud af historien, som skal kædes sammen i denne serie, og det er spændende at se dem blive vævet sammen. Som tidligere nævnt er der også et stort persongalleri med meget forskellige personer, som drives af forskellige ting og har forskellige livsfilosofier. Personerne ser heller ikke ud til at være "hvide" og "sorte". F.eks. fremstår Yuto Kigai nærmest dobbelt så sympatisk som Kamui, da vi møder ham første gang - og Yuto skulle være en af "de onde".

Til sidst en kort oversigt:
+ nuanceret bredt persongalleri
+ dybere historie
+ passende musik
+ appellerer til begge køn
- sløset character design/animation i ansigtet få steder
- kan virke forvirrende i starten
- usympatisk hovedperson i starten


Ingen kommentarer:

Send en kommentar