torsdag den 14. november 2013

J-Popcon søger arrangører.

I år har J-Popcon valgt at søge arrangører på en ny måde. Hvis man er interesseret, skal man udfylde et skema, hvor man angiver hvilke områder, man har lyst til at arbejde med. Derefter vil man blive ringet op af en fra J-Popcon, som så fortæller mere om det. Opslaget kan læses på J-Popcons Facebookside. Det er sikkert ikke komme på hjemmesiden endnu, fordi det er en anden, som er ansvarlig for den. 

Tidsmæssigt er vi ca. 4,5 måned før connen. Der var et par, som mente, at det var lidt sent at begynde at lede efter arrangører. Disse to kommentarer er dog i mellemtiden blevet slettet fra opslaget. Personligt vil jeg sige, at det afhænger af, hvad arrangøren skal lave. F.eks. er det ret sent, hvis man skal til at udvikle et tilmeldingssystem eller noget på den højde eller hvis man skal være med til at strukturere connen fra bunden af. Omvendt er der masser af tid, hvis man f.eks. skal lave conbog, skal organisere gophere (som jo ikke har kunnet melde sig til endnu), eller stå for udsmykning. 

Jeg tror, at J-Popcon med dette skema, forsøger at gøre det så åbent og tilgængeligt som muligt at blive arrangør. Her får man nemt overblik over, hvilke områder, man kan komme til at arbejde med. J-Popcon får også en fin lille database, hvor det er nemt at få overblik over, hvor der mangles folk og hvilke kompetencer, de har tilrådighed blandt arrangørerne. 
Der er 19 områder i alt. For J-Popcons egen skyld håber jeg ikke, at der skal findes 1 til hvert område (eller flere). I min optik er det i hvert fald ret optimistisk, mit indtryk er nemlig, at folk ikke ligefrem står i kø for at blive conarrangører... Ifølge mine egne erfaringer kan en person altså også godt stå for flere af områderne på listen - det gør de i hvert fald til SVScon. Jeg ved godt, at J-Popcon foregår på en større skala, men for mig ville det være helt naturligt at kombinere nogle af områderne. F.eks. hænger gopherplanlægning og receptionen pænt meget sammen. Jeg tror i hvert fald, at det ville være nemmere, hvis det bare var én, der stod for det. Bare til et lille arrangement som Kita Træf, gik der koks i det, fordi der var en, som var ansvarlig for hjælperne, en for receptionen, som hjælperne bemandede, og en tredje som stod for Bring & Buy, som blev passet af hjælperne i receptionen. 

Jeg har selvfølgelig ikke selv tænkt mig at melde mig som arrangør. Selvom det kunne være sjovt at se, hvordan J-Popcon ville reagere... XD og om de overhovedet ville opdage, at det var mig. XD

Jeg vil ønske J-Popcon held og lykke med rekrutteringen. Er der nogen af jer læsere derude, som overvejer at melde jer eller allerede har gjort det?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar