torsdag den 31. juli 2014

Tanker op til Genki 2014

I dette blogindlæg vil jeg snakke lidt løst og fast omkring Genki 2014. Det er ikke sat sådan rigtig i orden, jeg har bare valgt at kommentere på det, der lige faldt mig ind.

Så er det i morgen, at det går løs til Genki. Arrangører og hjælpere mødes dog alle sammen i aften for at gøre klar - nogen er sikkert allerede i gang i skrivende stund. Det er da også nødvendigt, da Genki allerede åbner sine døre kl. 12 i morgen. Check-in er muligt fra kl. 10. Så der skal godt gang i opstillingen for at nå det hele. Hvis bare halvdelen af de frivillige til Genki møder op, burde det hele dog også kunne stilles op på ingen tid. Ifølge Allan er der nemlig 220 frivillige til Genki i år – tallet er fundet i en kommentar fra ham på Facebook, men jeg kan ikke huske hvor. Mit indtryk er dog, at arbejdsbidraget varierer meget blandt de frivillige til Genki.

Cosplayerne har sikkert også travlt med at få de sidste ting parat. I Genkigruppen på Facebook er der rigtig mange, som lægger billeder op og fortæller, hvad de har planlagt af cosplay for connen. Langt de fleste har et cosplay per dag. Ud fra det folk derinde skriver, ser det ud til at blive ret varieret, hvad folk skal cosplaye. Jeg havde faktisk regnet med mange flere fra Attack on Titan. Der er vist kun få, som har tænkt på vejret, da de valgte deres cosplay. Ifølge DMI og TV2 Vejret bliver det en 25-27 grader, og der kommer nok lidt regn søndag og måske lørdag. Det er dog stadig virkelig pænt, og hvis temperaturen holder sig tættere på de 25 grader, også forholdsvis udholdeligt – med mindre man har valgt et meget varmt cosplay. Selvom man ikke har varmt tøj på, skal man dog stadig huske at få nok væske. Der har da også være et par posts omkring det inde i Genkigruppen.

Genki har lagt et kort op over hovedområderne i Farum Arena, men jeg må indrømme, at jeg har lidt svært ved helt at tyde dem... ^^; F.eks. kan jeg ikke gennemskue, hvor indgangen til game room er – og er der to af dem...? Det er nok også sværere for mig, fordi jeg overhovedet ingen anelse har omkring, hvordan Farum Arena ser ud, da jeg aldrig har været der, men sådan er det jo også for flere af deltagerne. Jeg tror dog generelt, at det kan være svært at skabe sig en forestilling omkring, hvordan en bygning ser ud kun ud fra sådanne oversigtskort. Jeg tror da også, at folk farer vild til både SVS og J-Popcon første gang de deltager – nogle sikkert også 2. og 3. gang.

Genki har igen lavet et sats med en udendørs scene. Man har dog valgt ikke at risikere cosplayshowet og således holde det indenfor på Main Stage. Jeg forestiller mig så også, at scenen udenfor nok er af mindre størrelse. Dengang cosplayshowet blev holdt på den udendørs scene i 2010 (mener jeg, det var) var det nok også mest fordi der ikke var et indendørs lokale, hvor der var plads til det i Valby Kulturhus. Sidste år blev udendørsarelaerne også brugt meget af deltagerne, så det giver god mening, at man fra Genkis side også forsøger at lave noget udenfor.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har gjort mig de helt store tanker og forestillinger om dette års Genki. Lige nu har jeg det også fint med min beslutning om ikke at tage af sted, men når folk efterfølgende begynder at skrive om deres oplevelser, poste billeder og videoer, så kunne det nok godt gå hen og give mig lyst til at være taget med. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar