torsdag den 15. januar 2015

Tanker omkring vintersæsonen

7-10 serier; det har sådan været det normale antal, jeg har valgt at se, når der kom en ny sæson anime. Sådan er det dog langt fra i denne omgang. 

Vintersæsonen er for mit vedkommende utrolig uinteressant. Jeg synes mest af alt, at denne sæson er fyldt med serier, der skriger moe og harem, hvilket ikke appellerer til mig. Jeg ved godt, at den slags (+ alt det merchandise, der kan laves dertil) sælger til japanske otaku, så jeg forstår udmærket godt, at industrien bliver ved med at spytte dem ud i så heftig grad. 
Tidligere har der altså bare også været flere serier, som så ud til at have ambitioner om at fortælle en spændende historie med noget dybde og interessante komplekse personer - den slags anime som jeg foretrækker. Jeg kan skam sagtens slappe af og bare se en lidt over gennemsnittet comedy anime i ny og næ, men jeg orker ikke at se fem af dem sideløbende. XD Det bliver simpelthen for ensformigt efter min smag. 

Jeg havde således kun valgt 3 serier ud på forhånd, som jeg regnede med at give et skud. Efter at have læst anmeldelser på ANN, er det dog blevet til 2 mere. Jeg er imidlertid kun begyndt på 1 indtil videre. ^^; 

Lige nu hælder jeg mest til at komme omkring vintersæsonen ved at lave et par delanmeldelser af udvalgte serier, ligesom jeg gjorde med efterårssæsonen. Det betyder så, at der kommer til at gå noget tid, før der kommer indlæg om anime fra vintersæsonen. På den anden side vil grundlaget for anmeldelsen så være noget større end ved de samlede minianmeldelser. Jeg vil dog godt afsløre, at de to animeserier, som jeg pt. overvejer at lave delanmeldelser af er Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! på engelsk Cute High Earth Defense Club LOVE! og Soukyuu no Fafner: Dead Aggressor - Exodus på engelsk bare Fafner Exodus. Jeg var i første omgang gået uden om Fafner (med e - ikke den med i, selvom jeg også er gået en stor bue udenom den), fordi det er en fortsættelse til en serie og en film, som jeg intet har set af. Den har dog fået en god anmeldelse på ANN, og desuden lyder den til at falde ind under den seriøse type anime, som jeg godt kan lide. Så af mangel på andet, vælger jeg at kaste mig uvidende ud i den. Derudover kan jeg så efterfølgende fortælle jer andre, hvordan det som ny seer er gået mig.

2 kommentarer:

  1. Sjovt nok har jeg haft den præcis modsatte reaktion på vintersæsonen selvom vores smag så vidt jeg ved ikke er specielt forskellig fra hinanden. De 5-6 identiske haremsserier er jeg også gået i en stor bue uden om, men jeg er alligevel endt med 10 nye serier at følge ugentlig. Egentlig synes jeg der har været overraskende mange serier der tør tage en chance denne gang, med 'skæve' præmisser eller uforudsigelige ideer (personligt er jeg meget spændt på at se hvor Death Parade, Rolling Girls, Junketsu no Maria, Yatterman Night og selvfølgelig Yurikuma Arashi bevæger sig hen) fremfor de mere pølsefabrik-agtige serier man har set en milliard gange før. Men der er selvfølgelig også en masse sequels (og for en gangs skyld er jeg heldig nok til at have set den forrige sæson af mange af dem), så hvis de trækkes fra er sæsonen nok lidt tynd.

    Bare for nysgerrighedens skyld, hvilke 3 serier havde du valgt på forhånd? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ved at kigge på oversigter med info og billede inden sæsonen startede havde jeg udvalgt:
      1. Death Parade: Jeg har set forgængeren Death Billiards og tænkte, at det kunne være interessant at se, hvordan konceptet fungerer i en serie.
      2. Rolling Girls: Jeg kan ærlig talt ikke huske, præcis hvorfor den blev valgt... ^^;
      3. Saenai Heroine no Sodatekata: Jeg tror jeg håbede på noget a la Genshiken (Nidaime), Da MAL bruger den japanske titel, havde jeg ikke opfanget, at dette er Saekano: How to Raise a Boring Girlfriend... ^^; Så efter at have læst anmeldelserne på ANN af den, er den røget af listen.

      Junketsu no Maria og Yatterman Night er to serier, som jeg er sådan lidt lunken overfor. Jeg har derfor valgt at vente til der kommer nogle anmeldelser senere henne i forløbet, før jeg bestemmer mig for, om jeg vil kaste mig ud i dem. Det skyldes nok, at jeg er inde i "min skeptiske periode" (den kommer jævnligt engang imellem) over for nye serier. Mht. Yatterman Night kender jeg heller ikke noget til Yatterman-franchisen, hvilket også holder mig tilbage. Hvad angår Yurikuma Arashi, så jeg OP'en og tænkte bare "NEJ". XD

      Slet