fredag den 9. januar 2015

Tilbage til barndommen: Kyouryuu Boukenki Jura Tripper

Jeg kender denne animeserie som Planet der Dinosaurier, for ligesom med så meget andet anime så jeg den på en tysk kanal - dog ikke RTL2. Den handler om en gruppe teenagere og børn, der er på lejrtur og  pludselig bliver transporteret til en anden planet (Noah) - en planet hvor der lever dinosaurer (og mennesker). Så vidt jeg husker, er der ingen af dem, som bliver kaldt deres navne. De går i stedet under betegnelser som f.eks. "Boss", "Princess", "Tank" og "President". Disse betegnelser var faktisk sjovt nok ikke oversat til tysk.
På dinosaurernes planet er teknologien ikke udviklet så højt, så menneskene der bliver både skræmte og fascinerede af nogle af de ting, som gruppen har med sig. F.eks. vil militæret, som ridder på dinosaurer, mægtig gerne have fingre i gruppens køretøj. Det er dog ikke alle mennesker på Noah, som er fjendtligt indstillet overfor gruppen. De møder bl.a. en ung kvinde ved navn Manua, som hjælper dem flere gange. Gruppen bliver også vinklet ind i et politisk spil - hvordan historien præcist går, kan jeg bare ikke rigtig huske.^^; Der er dog noget med en prinsesse og en oprørsgruppe. I gruppen udvikler der sig selvfølgelig også nogle romantiske forviklinger - størstedelen er jo teenagere... Der er både to trekantsdramaer, og hen mod slutningen af serien tegner to modsætninger til at finde sammen.

Da serien er fra 1995, må den faktisk have været forholdsvis ny, dengang jeg så den. Jeg husker ikke præcis, hvornår jeg så den, men mit gæt er slut 90'erne. Den kom på TM3, som viste anime lørdag og søndag morgen-formiddag, så jeg kunne se to eps. om ugen. Så vidt jeg husker, kørte serien i flere omgange på TM3. Jeg kunne godt lide serien, fordi der var sådan en god blanding af karakterer. Jeg havde sikkert også et lille crush på Boss. ^^; Han blev da også fremstillet meget som "the cool and handsome guy".
I forhold til nogle af de andre serier, jeg så som barn, tror jeg faktisk, at den vil gøre sig okay ved et gensyn. Jeg ville dog ikke turde anbefale serien til nyere fans, da den stilmæssigt nærmest skriger 90'er. Den er på ingen måde lige så "clean" og figurerne lige så "runde", som der er tendens til i dag. Kortere sagt: Der er ikke meget moe over den. XD

Ingen kommentarer:

Send en kommentar