onsdag den 8. april 2015

Lidt om mecha-anime

Ind imellem så får jeg et mecha-flip, hvor jeg virkelig får lyst til at se noget mecha-anime. Det skal dog ikke bare være en tilfældig serie med mecha'er - jeg ser langt fra alt, der indeholder mecha'er. Når jeg tænker, at jeg gerne vil se en mecha-anime, skal der selvfølgelig være mecha med i den - duh - men der skal også være en spændende historie og nogle interessante personer og/eller problemstillinger. 

Jeg fik først øjnene op for mecha-anime, da jeg så Neon Genesis Evangelion for 12-13 år siden. Evangelion gik faktisk hen og blev min yndlingsanime - ikke så meget pga. mecha'erne men "den samlede pakke". Senere fik jeg stiftet bekendtskab med mecha i mange forskellige former - og med mange forskellige navne. De bliver dog primært styret af teenagere - nogle mere psykisk ustabile end andre... og nogle mere trænet til det end andre. 

Mecha-anime appellerer til mig af flere grunde. Ofte er der en konsekvens for pilotten, når han/hun sætter sig ind i cockpittet, og anime'en behandler så personens konflikter og problemstillinger. En mecha er jo en krigsmaskine, og når disse bruges i en anime, betyder det oftes, at der er en form for krig; enten mellem mennesker eller mellem menneskene og en form for aliens. Med en krig kommer der visse følger - og en god mecha-anime behandler også disse følger og lader dem påvirker karaktererne. 

I mecha-anime er der ofte flere typer mecha'er, og den eller dem som hovedpersonen/erne styrer, har ofte en eller flere særlige evner. Det er en af de ting, jeg er nysgerrig omkring, når jeg begynder på en ny mecha-anime. Jeg synes, at det er interessant at se, hvilke evner mecha'erne har og ikke mindst, hvordan disse vil blive brugt i serien. 

Jeg er netop blevet "færdig" med en mecha-serie: Soukyuu no Fafner: Dead Aggressor - Exodus (<- linker til min delanmeldelse). Jeg skriver færdig i "", da den viste sig at blive en todelt 26-episodeserie. Så jeg har set de første 13 og venter nu spændt på resten. Desværre er det endnu ikke blevet annonceret, hvornår de kommer ud. Jeg synes lidt, at det er noget gøjemøg, at 26-episodeserier er begyndt at udkomme på den her måde, men det er selvfølgelig mere sikkert økonomisk set. Hvis første halvdel ikke bliver en succes, kan man bare droppe anden halvdel. Jeg ville bare godt have anden halvdel af Fafner - Exodus nu! Altså. Jeg var hele vejen igennem virkelig fanget af serien og vil fortsat gerne anbefale den - både til mecha-fans og ikke-fans, for det, der driver serien, er historien og personernes søgen efter håb og fred i en krigsfyldt verden, der ser ud til at gå en dyster fremtid i møde.

3 kommentarer:

  1. Nice nok at du har interesse i Mechaer. Men så vil jeg spørge om du har set Tengen Toppan Gurren Lagann?
    Det er netop min ynglings anime. Ikke bare pga. karakterene, men pga. plottet og budskabet i serien er så gennemborene at det giver mig motivation hver dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg må indrømme, at jeg aldrig er kommet videre end eps. 1 af Tengen Toppan Gurren Lagann. Da jeg begyndte på den, vidste jeg ikke, at det var lidt af en parodiserie, som ikke tog sig selv alt for seriøst, så jeg syntes bare, det var noget noget underligt noget. Jeg havde nok regnet med drama i stil med Evangelion men fik i stedet Furi Kuri. :p Dengang var der så meget andet at se, at jeg i stedet gik videre til noget, der fangede mig med det samme - og siden da har jeg bare aldrig fået givet den en chance til.

      Slet
    2. Ja, jeg har også fået at vide af andre at serien først bliver interessant efter episode 7 stykker.
      Personligt kunne jeg godt lide at det gik fra at være komik, "over the top" til at være alvorlig og være dyb i sin handling, samtidigt at den stadigvæk beholder "gør det umulige" vibe. Det gjorde at jeg ville se hvor langt de kunne nå. Det var det der fangede mig personligt. At de heletiden ville bryde igennem skyerne og op mod universet. Og den rejse synes jeg personligt var perfekt fortalt.
      Ja... man kunne godt sammenligne komikken fra FLCL i starten, men efter så kommer TTGL til at udvikle sig i retning af gunbuster serien, bare meget mere alvorlig, men også episk, ved at overkomme de forhindringer der kommer i vejen for dem.
      Lad mig sige en ting værdfald. Der kommer "Evangelion" momenter. Mindst et værdfald.
      Men problemet med Evangelion for mig, var at jeg ikke synes den fangede min opmærksomhed godt nok.
      Jeg så serien, men det var ikke lige TTGL hvor jeg ville se næste afsnit, og næste afsnit igen, og næste afsnit igen osv.

      Selvfølgelig ville jeg ikke opfordre dig til at se den. Men synes værdfald at du burde se den end til episode 8. Og evt. komme med din mening.
      Fordi jeg er rimelig snæversynet i forhold til serien. Jeg prøvede værdfald at analysere den uden at lyde alt for biased.
      Det ville også være fedt at vide hvad andre folk synes om animeen. Uanset om det er godt eller dårligt.

      Slet