mandag den 5. oktober 2015

Casper ser stort potentiale i GEEKcore.

Her kommer så 4. og sidste optaktinterview til dette års GEEKcore. Nu er der jo også kun 10 dage til, at det går løs. En af dem, der er lidt med bagved, er Casper Thamdrup på 27 år. Han skal nemlig afholde et panel om cosplay crafting sammen med to andre. 


Hvordan blev du interesseret i cosplay, og hvor længe har du cosplayet?
Min interesse for cosplay startede tilbage i starten af 2012, da en kammerat begyndte at vise sine Assassin’s Creed-kostumer frem for mig - et spil, jeg var og er stor fan af. Han inviterede mig så til at tage med til Genki 2012 og se det hele sådan lidt mere på første hånd, men han endte med at springe fra i sidste øjeblik, hvorefter jeg så hev min kammerat Fabian med, der nu er kendt som Stickweed i det danske cosplaymiljø.
Vi blev så overvældede af alle de fede kostumer og hele stemningen til den Genki, at vi begge gik derfra med planer om diverse kostumer, vi gerne ville lave, og et par måneder efter købte jeg min første symaskine og lavede så mit første cosplay: Connor fra Assassin’s Creed 3.

Hvordan og hvorfor blev du frivillig til GEEKcore? Henvendte du dig selv til GEEKcore med forslag om at afholde panel, eller kom de til dig?
Det har faktisk lidt været en længere process, forstået på den måde at vi var 3 gutter, der startede med at lave et panel om skum armor crafting til Genki 2014, hvor vi kontaktede Genki og sagde, at vi gerne ville lave det her panel, og vi endte med at være et af de events med flest deltagere det år. Vi endte så med også at spørge, om vi skulle lave et panel om emnet til GEEKcore 2014, hvilket de gerne ville have. I år er vi så, så vidt jeg er blevet informeret af Fabian, blevet inviteret til at komme og lave det til både Genki og GEEKcore, så det er vel lidt en blanding kan man sige.

Laver du andet frivilligt arbejde for GEEKcore end at holde panel om cosplay crafting?
Ikke lige umiddelbart nej.

Har du overvejet at lave andet frivillig arbejde for GEEKcore
Ikke umiddelbart. Geekcore ligger gerne i de tidsrum, hvor jeg er på arbejde, da jeg arbejder alle hverdage som software udvikler. Så det er begrænset, hvor meget jeg kan bidrage generelt til det frivillige arbejde.

Får du nogle goder ved at være frivillig?
Jeg får adgang til festivallen; ellers ikke noget så vidt jeg ved.

Ville du stadig have deltaget til GEEKcore, hvis du ikke var frivillig?
Ja, det ville jeg jo nok, Geekcore er hyggelig og føles for mig mere low key og voksen på en måde, end andre conventions her i landet. Og selvom den stadig er lille i forhold til f.eks. Genki og J-popcon, så har den klart potentiale til at blive noget stort, og det vil jeg gerne støtte. Det hjælper også, at jeg bor relativt tæt på.

Hvor bor du da?
Jeg bor p.t. i Gentofte, tæt på Ikea og S-Tog stationer, der kører ind til byen. Så det er temmelig nemt at komme dertil.

Hvilke forventninger har du ellers til GEEKcore 2015?
Jeg ved ikke, om jeg direkte har nogle forventninger til GEEKcore, GEEKcore plejer at være en mere voksen convention - både med stand-up og bar om aftenen, hvilket plejer at være rigtig hyggeligt at deltage i. Og så er det jo også ofte samværet med venner osv., der er med til at gøre conventions specielle, så det er vel egentlig bare de ting, jeg forventer.

Hvad ser du mest frem til til GEEKcore 2015?
Jeg glæder mig til cosplayshowet og til vores panel. Det er nok nogle af de eneste ting, jeg har direkte planlagt at opleve. Da mit arbejde begrænser mig lidt i år, når jeg desværre ikke så meget af GEEKcore i år.

Hvordan så du gerne GEEKcore udvikle sig?
Det måtte meget gerne blive større; evt. med nogle internationale gæster hvilket jeg også ved, har været på tale. Jeg så gerne, at vi fik flere vestlige cosplaygæster herover - og så måske blive mere ”comic con”-agtigt. Jeg har selv været til London Film and Comic Con de sidste 2 år, og jeg kan rigtig godt lide den form for convention, men jeg tror ikke, det er planen, at GEEKcore skal i den retning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar