søndag den 25. oktober 2015

Til KōyōCon for 1. gang

Optaktsinterview nr. 2 er med Amalie Holm på 19 år fra Holstebro. Det er første gang Amalie skal deltage til KōyōCon. Det betyder dog ikke, at hun er ny inden for fanmiljøet. Amalie har været til SVScon 2014 og 2015 samt Hydracon. Ud over anime, manga og cosplay interesserer hun sig også for at sy og designe.


Hvordan blev du interesseret i anime, manga og cosplay?
Jeg fik interesse for anime tilbage i 2010, hvor jeg begyndte at se Sailor Moon. Efter det begyndte jeg at se mere og mere anime og begyndte også stille og roligt at læse manga. Jeg fandt senere ud af, hvad cosplay var og fik interesse i det. Sidste år tog det så rigtig fart, fordi jeg begyndte at få venner med samme interesse for cosplay som jeg har. 

Hvordan opdagede du cosplay?
Jeg opdagede cosplay, fordi jeg havde overvejet at lave et Hatsune Miku-kostume til min 9. kl. sidste skoledag. Jeg kiggede lidt på nettet efter en hjemmeside, hvor jeg kunne købe det, og der fandt jeg en masse cosplayhjemmesider. Dengang vidste jeg ikke, hvad ordet ”cosplay” betød, så jeg googlede det og fandt en masse info om det og fandt ud af, der også var conner. Den første con jeg sådan rigtig stødte på var J-popcon, som jeg også overvejede at tage af sted til, men jeg havde ikke rigtig modet dengang til at tage af sted alene og gemte så lidt min cosplay drøm væk, til jeg var klar. 

Hvordan hørte du om KōyōCon?
Jeg er medlem af en del cosplaygrupper på Facebook, og der læste jeg lidt om de forskellige danske conner, og KōyōCon var en, mange af dem jeg havde mødt, havde været til. 

Hvorfor har du valgt at deltage til KōyōCon 2015?
Fordi jeg stadig er ny indenfor cosplay og synes, at de helt store conner er lidt for store til mig. Jeg snakkede med en del folk til SVScon, som skulle til KōyōCon, og hørte meget godt fra dem, og så besluttede mine venner og jeg, at vi gerne ville prøve KōyōCon. Desuden skal nogle af dem, jeg mødte til SVScon, også til KōyōCon, og det gjorde det egentlig bare til en nemmere beslutning om, om jeg skulle af sted eller ej, da jeg som sagt hørte en masse godt om connen.

Skal du følges med nogen til KōyōCon 2015?
Jeg skal følges med min bedste ven og 2 rigtig gode veninder. 

Skal I overnatte på connen – altså har I sovepladser?
Vi skal alle sove til connen, da vi alle bor mellem 2 og 3 timer væk. Vi skal også sove i den sammen sovesalsgruppe.

Hvordan er dine forventninger til KōyōCon 2015?
Jeg tror, det bliver en super god con, da jeg skal af sted sammen med 3 gode venner, og jeg ved, at der kommer nogle venner fra SVScon. Så med alle de fantastiske mennesker der kommer, kan man kun glæde sig til en god weekend.

Hvordan tror du, at KōyōCon vil være i forhold til SVScon og Hydracon?
I forhold til SVScon som var lidt større, så tror jeg, at KōyōCon er en hyggecon, hvor man er lidt færre mennesker samlet på et sted. Jeg håber da også, der er god mulighed for at få snakket med flere, da der er færre mennesker. Det er nok også mere arrangeret end til Hydracon, da Hydracon er en helt ny con, og KōyōCon har været der et par år.

Hvad ser du mest frem til og hvorfor?
Det, jeg ser mest frem til ved connen, er at være sammen med en masse venner, som jeg ikke ser så tit, og få snakket med dem igen. Jeg glæder mig selvfølgelig også til at vise mine cosplays frem, som jeg har arbejdet på op til connen.

Hvem skal du cosplaye som?
Jeg skal cosplaye son hyænen Shenzi fra Løvernes konge om lørdagen. Og så håber jeg på at have mit Megurine Luka senbonzakura færdig til om fredagen. Derudover ser jeg, om jeg vil cosplaye søndag, eller om det bare bliver en casual dag.

Ville du være taget med til KōyōCon, hvis du skulle af sted alene? 
Ja, det ville jeg, da det er en mindre con. Så jeg ville have det helt fint med at tage af sted alene, også bare håbe på at jeg ville få nogle nye venner til connen.

Hvad synes du om programmet? Er der f.eks. events, som du MÅ deltage i eller se?
Jeg glæder mig til programmet, da der bare sker så mange ting, som jeg gerne vil være med i og til. Cosplayshowet er et must, som jeg bare skal se. Så skal jeg også være med til League of Legends quiz - og Werewolves, fordi det bare er sjovt og hyggeligt at sidde sent om aftenen og have det sjovt med en masse mennesker, som går op i spillet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar