søndag den 17. april 2011

Turen gik til Art Bubble

I går gik turen så til Art Bubble. Vi ankom lige som borgmesterens velkomst sluttede. Der var en mindre udstilling af både belgiske, franske og danske tegneserier. Den store udstilling Tegneserier for millioner åbner først om et par dage. Mange af tegningerne var originaltegninger, som aldrig havde været udstillet før. Mit kendskab til europæiske tegneserier er ikke så stort, så jeg kunne kun genkende store serier som Tin Tin, Asterix og Spirillen. Det var dog ganske interessant at se de mange forskellige stilarter.
Bagefter begav vi os videre til standområdet i en anden bygning. Standene var ikke alle helt så store, som jeg havde regnet med. Det var ofte svært at komme rundt og forbi folk, og det var ikke fordi der var så mange gæster, som vi er vant til ved conner. Folks alder var dog noget højere. De fleste gæster var forældre med børn i alderen 7-10 og mænd omkring de 30. For en gangs skyld hørte jeg til den yngre gruppe... hehe. Man kunne også tydeligt se på Faraos medbragte varer, at publikummet var et andet. Der var kun enkelte mangaserier. Fantask derimod havde taget en 3-4 kasser manga med, og jeg endte da også med at købe to. Der var flere ting, som jeg havde lyst til købe. Nogle af standene havde original farvelagte Anders And tegninger lavet og signeret af Carl Barks - men de lå også i prisklassen 500-1200 kr. Men nøj, hvor havde jeg lyst til at købe en. De var også rigtig flotte. De kunne også købes indrammet. Jeg tror, at man skal have en lidt anden pengepung for at gå til tegneseriefestival. Det var mere samlerorienteret.
Det fedeste ved festivallen var dog Anders Ands bil i 1:1 efter min mening. Den stod udstillet udenfor. Vi tilbragte ca. 2 timer på festivallen. Jeg havde regnet med, at vi ville være der noget længere, men vi havde været igennem alle standene. Der var nogle småaktiviteter, men de foregik i mindre rum, hvor det var svært at komme til, så dem sprang vi over.

Alt i alt var det meget interessant at være til tegneseriefestival. Det er meget anderledes end en con. Det var mere "industriorienteret" med signeringer o.lign, hvor jeg synes, at de danske conner fokuserer mere på det sociale. Jeg er stadig mest til at tage til con, men nu har jeg også prøvet det andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar