fredag den 6. september 2013

Datoer for J-Popcon 2014

Midt i al Genki-virvaret annoncerede J-Popcon datoerne for den næste con i 2014. Det bliver den 28-30. marts. Connen er altså blevet rykket 2 uger i forhold til sidste år, hvor den lå 15-17. marts. J-Popcon havde dog også varslet, at det ikke ville blive samme weekend igen i 2014.

Personligt havde jeg dog håbet på, at connen havde valgt at rykke den anden vej – altså til starten af marts. Nu bliver der nemlig kun 5 uger mellem J-Popcon og SVScon næste år. I år viste folk dog stor opbakning til SVS, så jeg er ikke bekymret for deltagerantallet. Jeg er så også en af dem, der mener, at vi heller ikke behøver ramme 1000 deltagere igen, selvom det selvfølgelig ville være fedt, at bibeholde deltagerantallet år efter år.
Jeg kan dog godt blive bekymret for SVScosplayshow, nu når cosplayerne kun får 5 uger mellem connerne. Det lyder jo til, at mange fokusere på de internationale konkurrencer, og hvis man vinder en kvalifikation vil cosplayet til konkurrencen selvfølgelig blive prioriteret over SVS. Vinder man ikke, har man dog ikke lang tid til at forberede act og kostume til SVScosplayshow. At flere først tager stilling til, om de skal deltage i SVScosplayshow efter J-Popcon, er nok noget vi skal tage med i vores overvejelser, når vi fastsætter deadline for tilmeldingen til showet.

Hvis vi bare skal se på selve placeringen i løbet af måneden, så kan valget også godt undre mig. Det er den sidste weekend i måneden – og målgruppen er ikke ligefrem kendt for at være gode til at administrere sine penge… det betyder færre indtægter til dealerne, hvilket betyder mindre tilfredse dealere. Jeg kunne måske forstå det, hvis fredag var den sidste hverdag i måneden (ligesom i Genkis tilfælde), da mange jo får penge der, men den sidste hverdag falder først den efterfølgende mandag. (Bare lige for at slå fast; jeg synes IKKE, at J-Popcon skulle have valgt 5-7. april.)

Indtil videre har der dog ikke rigtig været nogle bemærkelsesværdige kommentarer omkring de nye datoer. Hvad siger I til derude til datoerne?

2 kommentarer:

  1. Jeg kommer til begge conner, men det er lidt synd at det kommer til at ligge i slutningen af måneden.
    Måske skal det at de to cosplayshows ligger så tæt på hinanden ses som en mulighed for at reklamere særligt blandt nye cosplayere for deltagelse?

    SvarSlet
  2. Der er omstændigheder -_-

    Tro mig når jeg siger at der blandt os arrangører også er et stærkt ønske om at ligge afstand mellem J-popcon og SVS. Det kunne bare ikke lade sig gøre i år.

    SvarSlet