torsdag den 26. september 2013

Dyk ned i den japanske kultur med Dansk-Japansk Venskabsforening

Animeforeninger og mangaklubber er ikke den eneste måde at opleve en bid af japansk kultur. I Århus er der nemlig også Dansk-Japansk Venskabsforening. Følgende er taget fra forenings egen beskrivelse på hjemmesiden:
"Dansk-Japansk Venskabsforening blev oprettet i 1981 med det formål at udvikle venskab og forståelse mellem japanere og danskere og at udvide kendskabet til japanske forhold. Alle, der interesserer sig for ovennævnte formål, kan optages. Foreningen arrangerer forskellige aktiviteter ca. én gang om måneden. Foreningen arrangerer foredrag, videoforevisninger, en sommerfest m.m"
Det næste arrangement er lørdag 5. oktober kl. 14-16. Temaet er Obento-dag. Det foregår på Vejlby Sognegård. Adressen er Vejlby Centervej 25, 8240 Risskov. Det er gratis for medlemmer og ellers må man slippe en 20'er for at være med. Det burde lige være til at overkomme. Kontingentet for medlemskab i 2013 er sat til 100 kr. per person.

Foreningen har også en Facebookside, hvor arrangementerne også lægges op som events. Det er også muligt at se billeder fra tidligere arrangementer på siden.

Jeg forestiller mig, at Dansk-Japansk Venskabsforening tilbyder en helt anden måde at dykke ned i den japanske kultur - eller i hvert fald andre sider af den. Normalt i animeforening er det jo for det meste også bare danskere, der mødes og om snakker om japansk (pop)kultur. I Dansk-Japansk Venskabsforening er der sikkert nogle helt andre input.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar