mandag den 23. september 2013

Håbets land

Den 12. september havde den japanske film Håbets Land premiere i Danmark. Jeg har ikke selv set filmen, da den ikke går i mit nærområde. Pga. den middelmådige anmeldelse fra Filmz, som jeg læste først, har jeg også valgt ikke at rejse efter at se den. Herunder har jeg i stedet samlet links til en række anmeldelser af filmen og valgt et citat ud fra hver af dem.

Hvis der er nogen af jer derude, som har set filmen, så smid endelig en kommentar med jeres mening. ;)


Berlingske Kultur 3/6 stjerner
"Idéen til historien er god, men instruktøren Sion Sono vakler mellem det humoristiske og følelserne og når der ikke er konsistens i mellemregningerne, er det svært i længden at føle voldsomt meget for filmens skæbner."
CHPCulture 5/6 stjerner
"Her spekuleres ikke i effekter, men istedet får vi en næsten fysisk fornemmelse, for de følger, som ulykken får for hvert enkelt medlem af det lille familiesamfund."

CinemaZone 3/6 stjerner
"Den er pæn og velspillet med nogle lidt uforklarlige udfald i temperament, men ellers indbegrebet af solid dramatik med en pointe."

Ekstra Bladet 4/6 stjerner
"Det drævende fortælletempo vil ikke fænge hos de rastløse – men med en dosis tålmodighed får man en rørende fortælling om mennesker, der midt i de usynlige stråler kæmper for overlevelse og finder støtte og trøst hos hinanden."
 
Filmland 4 stjerner
"Vi mangler endnu at få Sonos meningsfulde vanvid op i de danske biografer, men indtil da har vi noget, der godt nok er mindre provokerende for sanserne, men måske lige så stærkt, et følelsesladt portræt af almindelige japanere i atomenergiens vold."

Filmmagasinet Ekko  4/6 stjerner 
"Det er ikke en film for enhver smag, men i sin blanding af nedtonet mareridt og bittersød drøm er den i beundringsværdig grad en film til tiden."

Filmmagasinet Nosferatu
"Den er nærværende, intens og indeholder en både vigtig og spændende samfundskritik. (...) Filmen både vinder og taber."

Filmpuls samlet 2,1/6 stjerner
 "Det her er en film om mistillid til regeringen, familiens betydning og katastrofens følger."

Filmz 2/6 stjerner
"Den meget middelmådige udførelse ville uden tvivl ikke have irriteret mig så meget, hvis jeg ikke glimtvis så anslag til sublim filmkunst."

Magasinet KBH  5/6 stjerner
"Vigtigheden ved denne film er, at den er et følelsesmæssigt bidrag til atomdebatten, snarere end information."

Vigtigheden ved denne film er, at den er et følelsesmæssigt bidrag til atomdebatten, snarere end information. - See more at: http://www.magasinetkbh.dk/indhold/h%C3%A5bets-land-kibo-no-kuni#sthash.xfVvoHPB.dpuf
Politiken 3/6 hjerter
"havde Sono holdt filmen mere fokuseret, havde ’Håbets land’ været en smuk, enkel og tankevækkende fabel."

1 kommentar:

  1. Uhh, den ligger stadig på mit bord og venter. Skiven har ikke engang været i afspilleren endnu :/ ... jeg må snart tage mig sammen.
    Damn nogle spredte anmeldelser.

    SvarSlet