mandag den 16. september 2013

Toward the Terra: forsmag

Jeg har i længere tid rigtig gerne ville lave en anmeldelse af Toward the Terra, fordi jeg føler, at det er en meget overset serie. Nu blev det så endelig til noget. ^^ Jeg har set denne serie en gang før, men her i forsmagsanmeldelsen skal jeg forsøge at begrænse mig til de 3 episoder, jeg har genset. Starten på denne serie er faktisk noget bedre end jeg lige huskede den. Derimod er Jomy også en noget mere irriterende unge, end jeg huskede... XD

Antal sete episoder: 3
Antal episoder i alt: 24
Relateret til: Baseret på manga'en To Terra lavet af Keiko Takemiya og en remake af filmen Toward the Terra
Genrer:sci.fi., drama, action
Studie: Aniplex
Japansk premiere: 2007

Jomy Marcus Shin bor sammen med sine forældre og går i skole ligesom alle andre menneskebørn på hans alder og yngre. Dette gør de dog ikke på Jorden men i en rumkoloni, da menneskene har været nødt til at forlade Jorden, fordi den er blevet ubeboelig pga. forurening. Da Jomy fylder 14 år skal han igennem en såkaldt "voksen-eksamen", hvorefter han skal træde ind i det voksne samfund. Under eksamen bliver Jomy bedt om at glemme alle sine minder om sine forældre og alle de første 14 år af hans liv - faktisk forsøger eksaminatorerne at slette minderne.


Jomy kæmper imidlertidig imod og får pludselig støtte af en mystisk mand, der dukker op under hans prøve. Eksamen afbrydes, hvorefter der Jomy bliver jagtet. Han får dog hjælp af en anden mystisk ung mand ved navn Leo, som kommunikere med ham via telepati, da han ikke er i stand til at tale.
Begge de mystiske mænd tilhører en "race" kaldet Mu, som besidder telekinesiske og telepatiske evner. Til gengæld er de fysisk svage. Den svaghed kan være i form af flere forskellige ting; en mangler en arm og Leo kan som sagt ikke tale.
Jomy mener dog, at han bestemt ikke hører til blandt dem, for han er et normalt menneske. Han bryder sig ikke om hverken Mu'erne, som kan læse hans tanker og taler til ham gennem dem. Han er også meget oprevet over, at de afbrød hans eksamen. Han mener, at det udelukkende er deres skyld, at han blev angrebet.


Historien fortælles gennem Jomys synsvinkel. Vi ved lige så lidt om, hvad der foregår som han gør. Man (jeg) deler dog ikke hans enorme harme, hvilket kan bevirke, at han godt kan komme til at fremstå lidt usympatisk. På den anden side kan man også spørge sig selv om, hvordan man mon ville reagere, hvis man som 14-årig blev revet ud fra den verden og hverdag, man kender, og smidt ind i en ny, hvor alle kan læse ens tanker. Det er nok de færreste, som ville være begejstrede.

Det umiddelbare interessante her er samfundet. Der er tydeligvis skjult en masse ting, og alt er ikke "som det burde være". Det hele forekommer som en facade, hvor alt er meget kontrolleret.


Den der voksen-eksamen virker meget skummel... Noget andet, der kan sætte ens nysgerrighed i gang, er Mu'erne - hvem/hvad er de, og hvorfor bliver de til?
Ved første øjekast udviser Jomy jo tydeligvis ingen Mu-tegn, så hvad er hans rolle..? Det lyder meget til, at han er "the special one", men hvad skal "the special one" i dette tilfælde...? Jeg synes generelt, at der er mange spændende elementer i Toward the Terra.

Stilen i serien er nok et forsøg på at lave en lidt mere moderne udgave af den originale stil fra mangaen, som udkom sidst i 70'erne. Bortset fra Physis (kvinden på billedet nedenunder) synes jeg egentlig, at det er lykkedes okay. I dag i år 2013, vil stilen dog nok virke ret gammel - især for unge fans (Jeg har det indtryk, at for dem er alt, der er mere end 2 år, gammelt). Så det her er jo ældgammelt. XD Selvom Soldier Blue (manden til højre på billedet nedenunder) er lidt af en pretty boy, så er dette hverken shounen-ai eller yaoi bait!


Serien henvender sig både til drenge og piger. Den vil nok mest appellerer til folk med en lille interesse for sci.fi. Toward the Terra lægger nemlig op til en interessant sci.fi. historie og et spændende univers. Efter en 3 episoder bør man have fået interesse for begge dele. Hvis ikke, kan man alternativt prøve at se videre indtil antagonisten (ja, det hedder det åbenbart også på dansk XD) kommer på banen i eps. 6.

Til sidst en kort oversigt ud fra de første 3 eps.:
+ interessant sci.fi. setting
+ interessante problemstillinger
+ Historien skrider hurtigt frem.
- Jomy kan virke irriterende.
- Stilen kan afskrække nogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar