tirsdag den 26. august 2014

The Con - hvad er visionen bag?

I påsken tiltrak Tomo-con ca. 200-220 deltagere inkl. gophere, da connen blev afholdt i Ølstykke på Nordøstsjælland. Dermed kunne Sjælland så bryste sig af at have to store conner i form af J-Popcon og Genki, en forening som holder større weekendtræfs i form af København’s Anime Forening (KAF) og nu også en minicon, som lød til at have ambitioner om at vokse. Derudover er der også multiconnen Geekcore, Sakura festival og Copenhagen Comics, som kan have interesse for folk i fanmiljøet. Så umiddelbart lyder der da til at være en masse på Sjælland. Alligevel forlyder det nu, at der kommer endnu en con til.

Navnet på den nye con er ganske enkelt: The Con. Indtil videre har den en Facebookgruppe, hvor man kan følge udviklingen, komme med forslag og melde sig som frivillig. Bag connen står to søskende, hvor den ene er 19 år, og deres far. De siger, at de har ”conerfaring” dog uden at uddybe, hvad de mere præcist mener med det. Ingen af tre navne ringer på nogen måde en klokke hos mig, ej heller har vi nogen fælles venner. Selvom jeg må indrømme, at jeg ikke længere er så bekendte med mange af de organiserende kræfter på Sjælland længere, så undrer det mig lidt.

The Con beskriver sig selv således:
"The Con er en ny og spændene convention til alle jer som interessere sig for Cosplay, Japan, Anime, My Little Pony, Lolita, Jfashion, Gaming, Jpop og meget andet. Kom og oplev en helt ny form for fællesskab :3"
Dette citat og de andre, som er brugt her i blogindlægget er fundet i Facebookgruppen.

Connen virker stadig til at være i sin spæde opstart - der er i hvert fald en del ting, som står uklart heriblandt både tidspunkt og lokation. Det er blevet slået fast, at det vil foregå på Midt/vestsjælland - så langt så godt. Derudover står der skrevet, at "Indenfor 5 måneder, har vi en dato for hvornår vi afholder The Con, hvis vi ikke allerede har afholdt det inden da." Det lyder altså virkelig spøjst i mine ører, og jeg føler ikke, at jeg er blevet klogere omkring, hvornår The Con vil blive afholdt. The Con skal være så billig som muligt, så flest mulige kan deltage. Det kunne tydes som, at man gerne vil tiltrække et stort deltagerantal. Dog står der, at "Det kommer an på den forhåndsinteresse vi kan “snuse” os frem til, hvor mange der støtter op om projektet og hvad der så i forhold til det, kan lade sig gøre rent logistisk. Kan det lade sig gøre at samle 200 til et show af en art, med bal, folk der slår boder op og almindelig hygge så gør vi det. - Men hvis det viser sig at det er muligt at lave noget meget større, så gør vi selvfølgeligt det :)" Så det lyder lidt til, at alle muligheder sådan set er i spil. Connens indhold udformes stadig. Ud fra den korte liste af aktiviteter er det svært at sige ret meget, da den virker forholdsvis generisk sammenlignet med de eksisterende conner. Der er i Facebookgruppen blevet ytret ønske om, at The Con skal fokusere mere på vestlige serier end japanske. The Con virker da også til at have et ønske om at favne bredere både indholdsmæssigt og aldersmæssigt mht. deltagerne. Der står, at the Con er for "Alle!"... og så alligevel ikke, for efterfølgende står der "The Con er til for alle der er kreative i deres tøj og livsstil, deres interesser og hobbies, dygtige til noget, som kan lide at optræde og alt muligt andet sjovt, så Cosplay indenfor alle genrer og stilarter, er meget velkomne."

Jeg må indrømme, at jeg stiller mig en smule skeptisk overfor det her. Jeg ved godt, at The Con stadig er i sin opstartsfase, men jeg har svært ved at se visionen bagved. 

1 kommentar:

  1. Jeg er enig med dig Mai - da jeg fandt gruppen tænkte jeg ikke umiddelbart, at jeg lige ville melde mig ind i den, fordi det var en facebook gruppe og virkede ret "urealistisk" (og fordi det ikke var en event (ville have sagt "måske" til eventet dog)) - jeg ved godt at Tomo-con måske startede en smule ud på samme måde, men vores pointe var klar med connen, nemlig det omkring venskab og fællesskabet. "The Con" beskriver ikke helt "noget" endnu, navnet har ikke rigtig nogen ideer omkring, hvad det hele egentlig vil handle om.
    Jeg havde faktisk ikke tænkt på, at de skrev, at de havde masser af erfaring i con verdenen, når der ingen fælles venner er. Selv jeg har næsten ingen fælles venner med dem - jeg har kun én fælles ven og hende kender jeg igennem Lolita meet-ups, så det har ikke rigtig noget med "manga" og "anime" at gøre. Det er selvfølgelig ikke for at disse de mennesker bag, men jeg er enig med dig i, at det hele virker lidt skeptisk - som f.eks., hvor "låner" de penge fra? Tomo-con har jo ordningen med hensyn til kommunen og organisationen den er tilknyttet til, men jeg ser ikke rigtig det nogen steder på "The Con" (nu må jeg indrømme, at jeg ikke har rodet hele facebookgruppen igennem, som du nok har).
    Jeg ved godt at Tomo-con har været lidt stille for tiden, eftersom jeg selv er i Japan og de andre er lige begyndt at starte i skolen igen - men vi planlægger allerede, at Tomo-con skulle ligge samme tid som sidste gang.

    Jeg håber dog at The Con for forklaret lidt mere omkring, hvor deres erfaring er fra og ligger (ligesom jeg selv, der arbejder for Comic Party har lidt erfaring bag boden til conner eller lignende (ved ikke om du husker det, men jeg var bag boden til Kita Træf 13.1), eller om de har været inde i con verdenen i ret mange år nu, eller om de har holdt små "conner" før), det kunne være rart at vide.
    Og med hensyn til arrangementerne de har omkring penge - om de havde tænkt sig at sætte det hele på gratis støtte eller på de penge, de ville få for billetterne - det ville fjerne noget af den skeptiske følelse.

    Lolomus ~ Lolomus.blogspot.com

    SvarSlet