søndag den 1. marts 2015

Til J-Popcon for 1. gang og som gopher - sådan var det.

Her efter J-Popcon 2015 har jeg valgt at rette mit fokus "om bag kulisserne". Jeg har således planlagt tre interviews, som tager os med om bagved. Det første, som I kan læse i dette blogindlæg er et opfølgende interview med Mickel, der både skulle besøge sin første J-Popcon og prøve kræfter med gophertjansen til Danmarks ældste con for første gang. Mickel har tidligere været gopher mange andre steder, og i år ville han altså se, hvordan det er hos J-Popcon. 


Fortæl lidt om, hvad der skete, da du ankom. Hvordan blev du mødt? Hvilke instrukser fik du? Hvad blev du sat til osv.?
Jeg ankom omkring kl. 14, og da var køen allerede godt i gang. Køen for folk med udprintet billet så ud til at fungere godt, men jeg havde glemt at printe min billet, så jeg valgte at stille mig i en noget større kø, da jeg var usikker på, om jeg kunne tillade mig bare at sige, jeg er gopher.
Efter lidt tid blev jeg så checket ind og fik mit skilt og min t-shirt, og jeg gik så ind i staff garderoben med mine ting. Der virkede ikke til at være det store behov for hjælp, så jeg gik ned og fik noget at spise.

En enkelt gang i løbet weekenden har en arrangør bedt mig om at gøre noget, og 2-3 gange har jeg selv spottet behovet, men ellers har jeg kun fået de instruktioner, jeg selv har spurgt om i forbindelse med vagter.

Det var også først lørdag, at jeg mødte den nye gopherleder, da der ikke var lagt op til nogen form for briefing. Jeg havde dog fået hans nummer, så jeg kunne ringe til ham om nødvendigt. 

Jeg kan forestille mig, jeg sagtens har kunnet finde mere at lave, hvis jeg var mere opsøgende, men det er svært at sige. Der var i hvert fald nogle gophers, jeg så, lave noget langt oftere, end jeg gjorde.


Hvor mange andre var mødt op på det tidspunkt, du ankom, og hvornår mødte de andre hjælpere ellers sådan generelt op?
Der virkede til at være en del deltagere, men bestemt ikke så mange, at det endnu virkede fyldt. Staffers virkede der til at være en god del af i og omkring info.

Jeg har indtryk af at hjælpere bare mødte op i info, når de ankom, og jeg kunne forestille mig de fleste er kommet fredag, men ellers ved jeg intet om hvornår. 


Var gopherne delt op i hold?
Der var maids og butlers til maid cafeen, men ellers ikke hvad jeg ved af.


Ved du hvor mange gophere I var? 
Jeg kender ikke antallet. Jeg hørte dog, at nogle ikke passede deres vagter, hvilket selvfølgelig giver ekstra travlhed for dem, der indsættes som reserver.


Hvordan så dit vagtskema ud?
  • Bar (øks): Fri 20. Feb 17:00 - 19:00.
  • Event- Arena: Fri 20. Feb 21:30 - 23:30.
  • AD HOC/Skralde Team: Sat 21. Feb 16:00 - 18:00. 
  • Manga Lounge: Sat 21. Feb 18:00 - 20:00. 
  • Øksnehallen: Sun 22. Feb 16:00 - 18:00.
Jeg måtte spørge mig frem til, hvad der var hvad, for kun 2 af dem gav rimelig meget sig selv: Skralde team (dvs. mød op i info) og manga lounge.


Hvilke opgaver havde du i løbet af connen ud over vagterne?
Jeg hjalp med at flytte drikkevarer over i 18+ rummet, afløste folk ved staff sovesalene midlertidigt og blev sat til at vente på en person, der dukkede op, før jeg nåede at gå i gang med at vente. 


I det første interview fortalte du, at gerne ville "lære hvordan de forskellige gør tingene". Føler du så, at du har fået et ordentligt indblik i, hvordan J-Popcon gør tingene?
Jeg valgte at fokusere på det mindre end planlagt og mere bare at slappe af, men jeg fik da nogle indtryk. F.eks. fandt jeg det interessant, at de havde sat plastikstrimler op for at samle køen. Hjørnet i indgangshallen med forskellige andre projekter [red. Community Corner], synes jeg også var ret godt placeret.


Hvordan var det sociale blandt gopherne (og arrangørerne)? 
Ikke alle vagter var flere personer, hvilket ærgrer mig. F.eks. sad jeg alene og tjekkede armbånd i 2 timer, og jeg ved fra andre, at staff sovesalsvagterne også kunne blive alene, da der var 2 sovesale. De andre steder fik jeg socialiseret med de andre staffers, hvilket var cool. :)


Matchede dine forventninger til gopherarbejdet så virkeligheden? Hvor meget "fritid" havde du til at komme rundt og opleve connen?
Jeg forventede, at det ville blive mere krævende af mig, end det blev. Jeg havde rigeligt med fritid - hvis jeg havde været mere arbejdslysten, ville jeg næsten sige, jeg havde for meget. Men jeg tror ~10 timer er en tilfredsstillende mængde for de fleste gophers.


Hvad syntes du om connen generelt?
Mit indtryk var positivt. Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke fik kigget ind i eventrummene, men det er min egen skyld. Jeg tror, den underligste oplevelse var, da jeg blev stoppet fra at gå ind i Game Room - jeg havde ikke tænkt over, at vagterne prøvede at regulere antallet af mennesker derinde. Det er jeg ikke vant til fra andre conventions, men det er vel en konsekvens af størrelse.


Hvad var din bedste oplevelse?
Min bedste oplevelse var at sidde og sludre med andre gophere i vores sovesal. :)


Havde du nogen dårlige oplevelser?
Jeg tror min dårligste oplevelse var, at jeg spontant fik ondt i knæet, men ellers så at sidde alene til en armbåndsvagt. :)


Hvad var det bedste ved at være gopher?
At have noget fast at lave en væsentlig del af tiden og at snakke med andre frivillige. :) 


Kunne du finde på at melde dig som gopher igen næste år til J-Popcon?
Ja - hvis ikke jeg vælger at sænke antallet af conner jeg deltager i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar