tirsdag den 28. maj 2013

Copenhagen Comics står for døren.

I den kommende weekend løber Copenhagen Comics (tidligere Komiks.dk) af stablen i Øksnehallen i København. Messen har åbent kl. 10-18 både lørdag den 1. og søndag den 2. juni.

Priser
Weekendbillet voksen: 120 kr.
Weekendbillet barn (under 15 år): 60 kr.
Dagsbillet voksen: 80 kr.
Dagsbillet barn (under 15 år): 40 kr.
"Copenhagen Comics er Danmarks internationale tegneseriefestival og den største af sin slags i kongeriget. Hvert andet år fejrer og hylder festivalen tegneserier, graphic novels og manga i løbet af en oplevelsesrig weekend fyldt med paneldiskussioner, workshops for alle aldre, foredrag, signeringer og chancen for at møde de allerbedste og største tegneserieskabere fra hele verden." - taget fra hjemmesiden.
For anime- og mangafans er der to gæster, som nok vil være de mest interessante. Mel Kishida er bl.a. kendt for at have lavet det originale character design til Hanasaku Iroha, som kan ses på Crunchyroll samt det originale character design til Sora no Woto, der også er tilgængelig på Crunchyroll. Søndag kl. 12-13 afholder Mel Kishida live tegnedemo.
Navnet "Jiro Taniguchi" skulle gerne få en lille bitte klokke til at ringe hos jer, der jævnligt læser bloggen. Han er nemlig skaberen af bl.a. Min fars dagbog, som jeg skrev et blogindlæg om i november sidste år. Derudover har han fået udgivet to andre titler på dansk hos Forlaget Fahrenheit: "Min fjerne barndomsby" og "Manden der går tur". Jiro Taniguchi laver manga til voksne, som ofte fremkalder en særlig stemning og følelse, når man læser dem. Der er interview med Jiro Taniguchi i område A lørdag kl. 16-17. Anden del af interviewet finder sted søndag kl. 13-14 ligeledes i område A. 

Til messen vil der være 53 stande ekskl. Copenhagen Comics infostand. Heriblandt kan man finde bl.a. Fantask og Faraos, men jeg forestiller mig, at de til denne lejlighed vil møde op med flest varer på comicsiden og mindre på mangasiden - det var i hvert fald tilfældet til Art Bubble i 2011. Stande er dog ikke kun forhandlerstande. De spænder fra tegneserietegnere til forlag til initiativer inden for industrien til foreninger og meget mere.

Copenhagen Comics har 5 eventområder, som der er lagt program for. De hedder ganske enkelt A, B, C, D og E. Ud over de ovennævnte programpunkter kunne paneldebatten: "Hvordan oversætter man en tegneserie?" kl. 13-14 i område C også være interessant for mangafans. Der står dog ikke noget om manga specifikt i beskrivelsen, men Mette Holm, som har oversat Jiro Taniguchis manga, vil være en del af panelet. De fleste programpunkter er enten interviews eller foredrag - det er mest "se og lyt" og ikke så meget "kom og deltag". Der afholdes dog også et par workshops og en tegneseriequiz i løbet af messen. Derudover er der nogle aktivitetsområder, som bl.a. laver børneaktiviteter. Genki står for et japansk område til messen, hvor man bl.a. kan læse manga, game, lave pixel art (fancy beskrivelse for "at lave perleplader"...? XD) og "måske blot snuse til mangaens vidunderlige verden." - citat taget fra bagsiden af programmet. 

Jeg har endnu ikke selv fået besøgt Copenhagen Comics endnu og kommer heller ikke til det i denne omgang, da denne weekend står i flytningens tegn. Jeg tror dog, at det kunne være rigtig spændende at komme med til det. Messen er dog nok mest for dem, der har en generel interesse for tegneserier og ikke bare manga.

1 kommentar:

  1. Du har helt ret angående, at messen mest er til dem der generelt interesserer sig for tegneserier. Det er dog ret interessant at være derinde (selvom man måske mest er til manga & anime) mest af alt, fordi det er nogle nice foredrag, der plejer at blive holdt, og det er ret så hyggeligt, at være derinde generelt :3
    Jeg skal selv derind igen i år ^^

    Lolomus ~ Lolomus.blogspot.com

    SvarSlet