søndag den 19. maj 2013

SVScon evaluering

Inden jeg skulle begynde på dette blogindlæg, tog jeg lige et kig på, hvad jeg har skrevet om i min evaluering af henholdsvis Genki og J-Popcon. Der har primært været fokus på lokalerne, og så har jeg set på nogle området sådan overordnet. Så i dette indlæg vil jeg også starte ud med lokalerne.

Sportscenter Herning som helhed
Det har både sine fordele og sine ulemper at ligge på en mark i udkanten af byen. Den store fordel er, at det er mere "vores eget sted". Det er også virkelig rart, at Danhostel ligger lige ved siden af. Når vejret er til det, er det også rart med de store udendørs områder. En af ulemperne er, at folk skal med bybus for at komme ud til sportscentret. Vi havde taget kontakt til Midttrafik, og det var deres vurdering, at der var det antal busser til rådighed, som der nu engang var. En anden ulempe er, at det eneste mulige sted at købe mad er cafeteriet, hvilket vi åbenbart skal være bedre til at gøre folk opmærksomme på. Derudover er der selvfølgelig også nogle fordele og ulemper for os forberedelsesmæssigt, som deltagerne ikke kender til. Vi mener, at samlet set så er Sportscenter Herning den bedste mulige lokation for SVScon i Herningområdet.

Biografen
Vi havde nogle "tekniske problemer" med biografen, og da de endelig blev løst, var Crunchyrolls side nede. Vi skal dog havde gjort mere ud af skiltning til næste år, da det er gået nogle forbi, at der var en biograf. Vi skal også have set på mulige løsninger for afviklingen med streaming fra Crunchyroll.

Eventlokalerne
Mit yndlingslokale er Eventrum 1. Desværre kan dette lokale ikke bruges efter kl. 24, da endevæggen er lige ind til sovesalen og lyd går næsten direkte igennem. Så det er derfor, det lokale ikke er i brug om natten. Eventrum 2 er fint til små events, men nogle gange kan det være svært at vurdere, hvor mange der kommer til et event, så af og til bliver det lidt klemt derinde. Folk har stadig problemer med at finde ind i Eventsalen på trods af, at det ligger lige ud til gangen, som fører hen til Multihallen. Den store ulempe ved dette lokale er, at der er en springgrav og diverse trampoliner og gymnastikredskaber som er off limit, og derfor skal der helst være opsyn derinde, når der er events, og lukkes af, når der ikke er. Jeg regner umiddelbart med at droppe Boksning til næste år. Vi fik alt for lidt ud af lokalet, og der var kludder i aftalerne med bokseklubben omkring, hvornår vi havde adgang til det.

Artist Alley og Initiativ boder
Der var skuffende få tilmeldte til Initiativ boderne i år - kun to initiativer hvoraf HAF var det ene... XD Der var også færre tilmeldinger til Artist Alley i forhold til sidste år, hvilket var grunden til at Warhammer gutterne fik så meget plads. AA og IB var nok kun halvt så stor i år sammenlignet med 2012.

Fan event
Dette område skal der helt klart bruges kræfter på at udvikle frem mod næste år, da folk efterhånden er ved at have fået øjnene op for muligheden med at lave fan events. Nogle ytrede ønske om at tidsplanen for Fan events skulle med i conbogen, men det tror jeg simpelthen ikke er muligt - i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. Conbogen trykkes i god tid før selve connen, og arrangørerne af Fan events virker ikke lige umiddelbart som de hurtigste... Der skal dog arbejdes på, hvordan Fan events kan forbedres, udvikles, og formidles bedre ud til folk under connen.

Manga og tegneområde
Vi har flere gange set på mulighederne for at lave det mere lounge / hyggeagtigt. Vi har også kigget på sofaer i genbrug, men problemet er, at vi ingen steder har at opbevare dem imellem connerne. Dog kunne det være, at vi kunne låne nogle gymnastikmadrasser og lignende af sportscentret, som man kunne ligge sig på. Da vi satte op, gik det også op for mig, hvor få manga SVScon egentlig har. Så vi skal nok have fundet penge i budgettet til at købe lidt flere ind.

Reception og garderobe
Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig ved, hvordan dette har fungeret udadtil. Indadtil var vores "baglokale"/kontor dog sat noget bedre op i år end tidligere. Der kom selvfølgelig en del rod i løbet af connen, men det fleste ting lå i det område de nu skulle.

Gameområdet
Dette er et område, som en del gerne vil have udvidet, men det er også et af de dyre område, som vi har på connen. Der er dog plads til et par telte mere med konsoller. Vi har også lagt mærke til, at folk er begyndt at efterspørge retrokonsoller. Vi gik fra det efter 2010 (tror jeg), fordi dem vi havde sat op nærmest ikke blev brugt, så derefter fokuserede vi mere på de nyere konsoller, men nu skal vi altså til at grave efter dem igen. Næste år ville det også være optimalt, hvis vi kunne have en ansvarlig eller gopher til at opholde sig fast i området, så der altid er nogen at gå til, hvis der er problemer, eller man gerne vil have skiftet spil.

SVScosplayshow
Vi har generelt fået gode meldinger omkring showet. Vi skal måske se på at sætte stolene på gulvet op mere forskudt næste år. Vi skal også til at se på andre alternativer, så folk kan komme til at få bedre udsyn. Bl.a. skal den opsatte storskærm hæves noget mere fra gulvet. Af en eller anden grund har Allround Music altid problemer med udstyret, når de er hos os. Heldigvis var det ikke så galt, som først antaget, og showet forløb jo fint. Der er nogle, som klager over dårlig lyd - og det er altså ikke altid noget lydfolkene kan gøre noget ved. De havde virkelig forsøgt at forbedre de indsendte lydfiler, men måske skal vi bare til at sætte en højere standard for de lydfiler, som cosplayerne sender ind. På den anden side kan man heller ikke forvente, at alle har mulighed for at lave optagelser i top kvalitet.
Fun fact: Jeg mødte vores lys- og lydfolk i går til finalen for Hernings købstadsjubilæum HERNING100. De stod for lyset til koncerterne med Kjurious (opvarmningsband), Paper Plane Factory (opvarmningsband) og Inside the Whale om aftenen. ^^

Alt i alt synes jeg, at SVScon 2013 gik godt og uden de store gnidninger. ^^

Ingen kommentarer:

Send en kommentar