tirsdag den 14. maj 2013

SVScon conrapport del 3: SVScosplayshow + en overraskelse

De sidste dage har jeg ikke været særlig meget hjemme og har derfor ikke fået skrevet videre på conrapporten, men nu kommer del 3 endelig. Da jeg begyndte på denne del, troede jeg, at jeg kunne nå omkring resten af connen, men beretningen om resten af lørdag trak lidt meget ud... ^^;

Del 2 sluttede lørdag lige inden SVScosplayshow. SVScon har en regel med, at man ikke må stille sig i kø før kl. 19.30. Det er der flere grunde til. De første år havde vi køen indenfor, og vi ville ikke have folk til at stå og fylde mere end højst nødvendigt. Folk vil jo gerne have en god plads, og vi har set en tendens til, at folk stiller sig rigtig tidligt i kø. Dels affolker det events, men det betyder også, at folk ikke får noget at spise og drikke i flere timer. Så derfor har vi bestemt, at der ikke må være kødannelse før kl. 19.30. Køen blev stillet op udenfor på plænen bag madteltet, hvor teltpladsen også var.
Selv befandt jeg mig inde i cosplayhallen. Jeg fik udleveret papirerne med grupperne og lavede derefter nogle noter, og snakkede lidt med nogle af grupperne omkring udtalelse, personer jeg ikke måtte nævne osv. Jeg talte også med TAT/Thomas omkring sms-afstemningen til Crowd Favourite. Vi blev enige om at få alle grupper på scenen til sidst efter showet og give dem hver et stykke papir med deres gruppenummer. Jeg havde ikke selv nok blankt papir, så jeg spurgte op på tribunen, hvor der stod et par stykker fra eventteamet. Lige pludselig fik jeg nærmest kastet papir i hovedet samtidig med at det dalede ned omkring mig... Juliane var nærmest gået i panik, havde grebet det nærmeste papir og kastet det ud over tribunen uden en retning... XD

Folk blev lukket ind på gulvet lige så stille i små grupper. Jeg havde egentlig ikke noget med pladsopfyldningen at gøre, men da vi så ud til at have fyldt halvdelen af salen, stak jeg hovedet ud til gopherne, der lukkede folk ind og spurgte, om de havde en idé om, hvor langt vi var nået i køen. Jeg fik en melding om, at vi nok ca. var halvvejs. "Yikes!" tænkte jeg bare, "vi skal have fat i flere stole, og så gælder det om at fylde alle huller ud." Så jeg begyndte at scoute frie pladser ind imellem, hvorefter jeg gik ned til de folk, der kom ind og spurgte om, der var tre i en gruppe sammen og en, der ville sidde alene. Det gjorde jeg dog kun et par gange. Det viste sig også, at der var flere ledige stole tilbage i salen end først antaget. Da alle var inde, blev der nemlig ikke brug for rækken med bænke alligevel. De sidste par stolerækker, var heller ikke helt fyldte.
Som noget nyt havde vi i år fået sat en storskærm op ved siden af scenen. Vi skal dog have set på at få den placeret lidt højere oppe til næste år. Signalet til skærmen kom hvis direkte fra det kamera, der optog, så der var ingen forsinkelse.
Selvom jeg nu har været vært for cosplayshowet siden 2009 - det vil sige alle år undtagen det første - bliver jeg stadig nervøs, inden jeg skal op på scenen, selvom jeg jo godt ved, at jeg ikke skal opføre noget. ^^; På trods af at man ikke kan se en døjt, når man står oppe på scenen - af og til kan man ane de første rækker og dommerbordet - så kan man mærke energien fra publikum! Jeg holder utrolig meget af at stå og byde velkommen til showet. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at smile, når jeg går på scenen. ^^ For mange er det connens højdepunkt, og det forstår jeg godt.
Der var 15 grupper i SVScosplayshow i år. Lidt færre end sidste år. Der virkede dog til at være en god variation. Der var selvfølgelig Vocaloid grupper, yaoi hentydninger og danseoptrædener. Efter min mening var der flere grupper, som havde gode idéer og acts, men nogle af dem blev lige lange nok.

Vinderoversigt:
Best Act: De tre sidste enhjørninger (Mumitroldene)
Best Craft: Everyone loves cookies! (Cookie Carnival)
Best Laugh: The Wannabe Gansters - Nu med burger (K)
Best Music: Little Lights (Higurashi)
Crowd Favourite: The Wannabe Gansters - Nu med burger (K)
EuroCosplay: Mew-pyon - Anne Søndergaard (Hatsune Miku)
SVS Special: Vocaloid Rebels

Vi valgte at give SVS Special til Vocaloid Rebels, fordi de overraskede og leverede et efter vores mening anderledes Vocaloid act. Jeg kunne også godt lide effekten og den måde de kom ud af kasserne. Noderne og cd'erne var også fede. Jeg er altid med dommerne oppe i voteringsrummet, så jeg ser aldrig Anime Dating Game, som jo fungerer som underholdning i pausen. Uden at afsløre for meget, kan jeg godt forstå, at dommerne valgte de forskellige vindere, da jeg fangede nogle af deres argumenter. Jeg havde absolut ingen tidsfornemmelse fra dørene til showet blev åbnet, så jeg aner faktisk ikke, hvor lang tid dommerne brugte på at votere. ^^; Umiddelbart føltes det dog ikke, som om vi sad der en evighed. Selvom Morten og jeg var til stede i rummet, blandede vi os ikke i dommernes afgørelse, selvom der var mange gange, man havde lyst til at komme med en kommentar og sige, hvad man selv syntes - ikke nødvendigvis fordi man var uenig, faktisk ofte det modsatte.
Da alle diplomer var lamineret færdige og kuverterne pakkede, gik vi i samlet flok tilbage til cosplayhallen. Cafeteriet var dog lidt en forhindringsbane, så der tabte vi vist dommerne kort. XD Anime Dating Game kørte stadig, da vi kom tilbage, men det blev så sidste runde. Morten og jeg gik på scenen og meddelte, at dommerne nu var klar med deres afgørelser. De vindende grupper var glade, folk klappede, og der var god stemning i rummet. Der sluttes altid af med EuroCosplay, og det var næsten en grædende Anne, vi fik på scenen. Vinderne af kvalifikationen til EuroCosplay har det med at tude på scenen.
Så gav jeg mikrofonen til Morten, der som cosplayansvarlig rundede showet af med at takke deltagerne, dommerne og lydfolkene, imens salen klappede og hujede. Til slut sagde han: "Så har jeg lige en sidste ting, vil du holde den?" og gav mig mikrofonen, hvorefter han gik på knæ og spurgte "Maibritt, vil du gifte dig med mig?" Der lød det vildeste skrig fra hele salen - jeg har aldrig hørt noget lignende. Selv skreg jeg hvis også og hoppede op og ned, hvorefter jeg krammede Morten og kyssede ham, indtil det slog mig, at jeg skulle svare. XD Så gav jeg slip og råbte "JA!" 2-3 gange ind i mikrofonen. ^^; Så skulle han jo give mig ring på, men ingen af os vidste hvilken hånd, den reelt burde komme på - det var det vi stod og snakkede om - så Morten sagde "bare giv mig en". Det blev så den højre, for jeg stod med mikrofonen i den venstre - det skulle så have været den venstre... XD whatever - Morten og jeg er blevet forlovet! :D


Morten sluttede så af med at bede folk om at begynde at gå ud af salen, da vi skulle til at rydde op, og sagde så: ”og ja… jeg er normalt ikke den store romantikker.” Vi har det hele på video, og der kan man høre nogle af tilskuernes reaktioner: ”Nej, nej, jeg er ikke den store romantikker. Nej, nej.” og ”Hvor var det vildt!
Vi blev stående på scenen og så kom alle vennerne ellers myldrende op på scenen til os. Cille havde siddet på anden række, så hun var den første oppe og kramme mig tillykke. Imens vi stod der, mærkede jeg pludselig et ordentlig puff på ryggen – hops så sad der en Juliane på mig. I første omgang troede jeg faktisk, at der var flere, som var sprunget på mig, men nej, Juliane havde bare haft rigtig meget fart på. XD Jeg tudede, Cille tudede og Juliane tudede endnu mere. For første gang tudede jeg af glæde til en SVScon. Det var en helt ubeskrivelig følelse. Det var også så fedt, at så mange af vores venner var til stede - selvom en del af dem, faktisk havde forladt salen, da det skete. XD Morten havde ikke fortalt nogen som helst om det. Han havde kun spist morgenmad, så imens vi andre blev stående på scenen og snakkede, gik han hen i cafeteriet for at finde noget at spise. Det havde alle åbenbart ikke hørt. Pip sagde nemlig, at nu ville det være perfekt, hvis Morten så lige kom gående med champagne og et par glas - og ind kommer Morten... med en fransk hotdog i hånden... Det udløste et enormt latterbrag hos flere.
Det næste stykke tid efter vi forlod salen, var jeg ikke særlig brugbar. Jeg gik i cirkler om mig selv og smilede fjoget. Der var rigtig mange som kom og sagde tillykke til mig - ikke så mange til Morten, men han er selvfølgelig også mindre genkendelig. XD Imens vi stod i receptionen, kom der et par piger hen for enden af teltet. De sagde ikke noget, men da jeg fik øje på dem, smilte jeg til dem, hvorefter de smilte tilbage og stak fnisende af. ^^

Efter et stykke tid fik jeg endelig samlet mig selv sammen til at afholde Plushiedødbold. Da jeg skulle annoncere det over højtalerne, havde jeg meget svært ved ikke at tilføje et "Jeg skal f*cking giftes!" til sidst... Plushiedødbold foregik i Eventsalen, så der var brug for en del gophere til hjælp, fordi der er opmarkeret område rundt om hele banen. Plushiedødbold var som altid virkelig populært. Der var nok over 100 deltagere, da vi startede. Jeg stod og styrede det oppe fra tribunen. Imens jeg stod deroppe, kom Allan og sagde tillykke med forlovelsen. Hans efterfølgende kommentar var noget i retningen af, om jeg kunne smile lidt mindre. Jeg tænkte bare, hvad snakker du om...? Jeg var åbenbart et stort smil i hele ansigtet, uden jeg tænkte over det. Selv da jeg forsøgte at smile mindre, kunne jeg ikke. XD Men jeg vil altså også sige, at jeg havde lov til at være total lykkelig - hvis ikke nu, hvornår så.
Efter plushiedødbold afprøvede vi et nyt eventkoncept: Fluff jagt. Desværre fik vi ikke solgt den så godt, så der var kun 4 par, der deltog. Hvert par fik en papkasse, som de hver skulle stikke et ben ned i, og så gjaldt det ellers om at samle mest fluff - altså indemad fra plushies Jeg tror det kunne være bedre med flere par - især hvis vi havde fået fortalt dem reglen med, at de gerne måtte stjæle fra hinanden, fra starten af. Efter Fluff jagt sluttede min aften. Så her vil jeg også slutte del 3.

2 kommentarer:

  1. OH MY GAWD!!!
    Hvor er det bare et vildt frieri! Damn, gid jeg havde været der! Det ville have været så AWESOME at overvære!! xD
    Mange gange tillykke med det!!! :D

    Lolomus ~ Lolomus.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Mange tak skal du have. ^^

    SvarSlet