onsdag den 21. august 2013

November er populær i år.

Da J-Popcon rykkede ud af november, talte mange om, at der nu ville blive et stort hul i efteråret. Siden da er der sprunget mange til, som gerne ville udfylde tomrummet. Anime Kita har rykket deres store træf fra oktober til start november. KōyōCon placerede sig i anden weekend i november - J-Popcons gamle plads de seneste år. Geekcore valgte godt nok måneden før - nok pga. efterårsferien, da det jo bliver en 4-dagscon.

Nu kommer så endnu et nyt initiativ i form af miniconnen Aicon. Bag denne nye minicon står den garvede forening Anime i Odense - måske bedre kendt som AIO. Det bliver da også foreningens velkendte tilholdssted ungdomshuset, som kommer til at danne rammer om den nye minicon.
Ud over datoer og sted er der kun meget overfladisk information, men det hele virker også ret nyt. Til at komme med forslag og generelt snakke om miniconnen, er der blevet oprettet en Facebookgruppe. Der er dog også en officiel Facebookside samt et Facebookevent. Jeg tror, der primært bliver kommunikeret i Facebookgruppen - sådan virker det i hvert fald indtil videre.
I beskrivelsen til Facebookeventet står der: "Et minicon i stil med HAF :3" Det synes jeg er lidt sjovt, for jeg har aldrig set på HAF som en con. Ja, jeg ved godt, at der står "mini" foran "con", men det "mini" kommer sikkert nemt til at ryge af. Selv i mit korte blogindlæg her, har jeg flere gange været ved bare at skrive "con" om Aicon i stedet for "minicon". 

Nå, men Aicon kommer altså til at finde sted 22-24. november. Det koster 70 kr. for en weekendbillet og 50 kr. for en lørdagsbillet. Der kommer også til at være en sovesal - dog vil denne være forbeholdt de folk, der bor længst væk. Prisen for overnatning er en tyver. Det er også muligt at købe aftensmad oveni - både med kød og vegetar. Der arbejdes på en hjemmeside, som vil have alt information om miniconnen samt tilmelding. Indtil videre er der dog annonceret følgende lokaler:
  • Karaoke-rum
  • Café (her afholdes fællesspisning også)
  • Gameroom
  • Lille dealerroom (små boder med hjemmelavede goodies indtil videre)
  • Manga- og afslapningslounge 
Der skulle også blive et cosplay/modeshow, nogle quizzer og konkurrencer. Der er dog endnu ingen detaljer omkring disse.

Så med 3 arrangementer ser det bestemt ikke ud til, at man kommer til at kede sig i november i år - hvis man vel at mærke gider at rejse lidt efter det. Nogle er dog også så heldige, at et af arrangementerne foregår tæt på dem. Nej, jeg er ikke en af dem. Personligt kommer jeg nok kun til at deltage i Kita Træf 13.2.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar