søndag den 9. februar 2014

Interview med folkene bag Tomo-con

Det springer op med nye initiativer rundt omkring i landet. Således ser Tomo-con dagens lys i år. Det er en videreudvikling af den lille Momo-con, der fandt sted i foråret sidste år. Tomo-con har endnu ingen hjemmeside, og det er heller ikke muligt at købe billet nogen steder indtil videre. Man kan dog følge arrangementet i henholdsvis deres gruppe på Facebook og Facebookeventet. Tomo-con beskriver sig selv således:
"Tomo-con er et event, om Manga/Anime/Japansk subkultur, hvor vi hygger, spiller, snakker, har det sjovt og lærer om Japansk kultur

Vi plejer at have mange ting på programmet, både af quizzer og foredrag, så man rigtig kan hygge sig og lære måske en ting eller to, man ikke kendte til ;D

Vi kommer til at skabe mange events i fremtiden, og herinde kan vi dele en masse ting om manga & anime, som i gerne lige vil dele med os andre, eller have en mening om :D
"
For at blive lidt klogere omkring connen, har jeg lavet et interview med to af pigerne bagved.


Hvilken vision ligger der bag Tomo-con?
Det hele startede ud med, at vi gerne ville skabe et arrangement for folk, der ikke var ligeså tilknyttet til det store manga/anime fællesskaber, og derfor måske kunne blive en bedre del af det. Det var ligeledes for at tilbringe en weekend sammen med andre manga/anime glade folk. Vi ville også gerne have en event til billige penge, så det ville være nemmere at tage del i. Vi ville desuden gerne lære nye venner at kende.

Hvorfor har I valgt at kalde arrangementet for en "con" (og ikke et træf, event eller lignende)?

Fordi vi forventer, at Tomo-con bliver noget stort!

Hvor mange deltagere bliver der plads til, og hvor mange regner I med, at der kommer?
Vi ville gerne se, at i hvert fald 100 personer dukkede op, og der er klart plads til flere!

Hvorfor faldt valget på Egedal Gymnasium og HF?
Fordi det var ideelt med hensyn til rum. Nu har vi nemlig en stor idrætshal som sovesal og et meget åbent rum, hvor der kan være en ”stor scene,” samt der er nogle klasselokaler, som kan bruges til gamer room, artist room osv.
Derudover ligger det rimelig tæt på en station og et indkøbscenter.


Hvorfor har I valgt geografisk at placere Tomo-con omkring Ølstykke?
Fordi Egedal kommune har en service for unge, der gør, at de kan søge penge til at sponsorere forskellige projekter, der udvikler unge mennesker og lader dem lære, hvordan man får gang i projekter. Kriterierne er dog, at projektet foregår i kommune, og bliver kreeret af unge fra kommunen eller har relation til kommunen. Hvilket gør, at Tomo-con geografisk ligger i nærområde af Ølstykke.

Hvilke tanker gjorde I jer, da I valgte tidspunktet for Tomo-con?
At det ikke faldt ind i nogle andre events, samt det ligger ikke tæt på nogle eksaminer, vejret er heller ikke for koldt, og eventen ligger i slut af en ferie, hvilket gør at det er nemmere at gøre klar til, og dukke op til, da ingen skal i skole inden.

Hvorfor lægge det så tæt på to store arrangementer?
Fordi, hvis det skulle passe til de andre kriterier, som eksaminer og vejret, lå det bedst i april.

Hvilke ambitioner har I for Tomo-con på længere sigt?
Som nævnt tidligere ønsker vi, at Tomo-con kan blive noget stort. Vores mål ville være, at det forbliver forholdsvis billigt, og at der ville være flere ting at lave på samme tid, så man kan vælge, hvilke ting der interesserer en mest. Vi ønsker selvfølgelig, at der vil komme endnu flere deltagere på længere sigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar