onsdag den 5. februar 2014

Kaze Tachinu - The Wind Rises - Når vinden rejser sig

Det skulle efter sigende have været Hayao Miyazakis sidste film, men han gik heller ikke pension denne gang alligevel. Kaze Tachinu - The Wind Rises får ifølge Kino dansk biografpremiere 16. april 2014. Filmen har fået den danske titel Når vinden rejser sig.

På Kino er der indtil videre stadig ikke listet, hvilke biografer filmen kommer i. Dog kan man til J-Popcon komme til forpremiere i Gran Teater både lørdag 29. marts og søndag den 30. kl. 9.30 begge dage. Billetprisen bliver 50 kr., ligesom den var sidste år til forpremieren på Oppe på Valmuebakke. Der er dog ikke blevet offentliggjort noget om, hvordan billetsalget kommer til at fungere endnu - og jeg kan ikke huske, hvordan det var sidst. ^^; Jeg regner dog helt klart med at benytte mig af muligheden, da jeg gerne vil se filmen, og så er 50 kr. ret billigt for en biograffilm.

Filmen bliver vist med japansk tale og danske undertekster - yay!

Filmen handler om Jiro Hirokoshi, som var ingeniør og designede krigsfly under 2. Verdenskrig. Miyazaki har fået en smule kritik for at lave en romantisering af Jiro Hirokoshi. 

Filmens Jiro får sin stemme fra en mand, der er kendt for at bestride en noget anden rolle i produktionen - nemlig instruktør. Det er ingen ringere end Hideaki Anno (kendt for Neon Genesis Evangelion), der har kastet sig ud i sin første store stemmelægningsrolle. Han har tidligere haft to miniroller i Gainax' egne produktioner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar