mandag den 29. december 2014

Anime 2014: Musikken

Førhen brugte jeg mit indlæg om musikken til at udvælge det bedste soundtrack, den bedste OP og ED. Derudover plejede jeg også at opfinde en kategori, som gav mig mulighed for at nævne nogle flere sange, som jeg gerne ville fremhæve. I år har jeg valgt at droppe den fremgangsmåde, for da jeg sad og forsøgte at finde nominerede i de forskellige kategorier, kom jeg til kort flere steder. Faktisk kunne jeg slet ikke komme på noget soundtrack, som havde gjort indtryk på mig. Derudover var der flere sange, som jeg gerne ville nævne, men som ikke passede ind i en kategori, men som samtidig heller ikke rigtig kunne samles i en fælles ny kategori. Så jeg har valgt at lave dette indlæg på en helt ny måde i år. Jeg dropper udnævnelserne og har i stedet udvalgt noget musik, som jeg vil kommentere på af forskellige grunde - ligesom jeg har gjort med anime i Anime 2014-indlægget. Musikken er listet alfabetisk efter seriens navn.


Aldnoah.Zero 
OP: Heavenly blue af Kalafina + ED3: aLIEz af SawanoHiroyuki[nZk]:mizuki
Tonerne fra Kalafina sætter en dramatisk stemning. Kombineret med den lidt eerie musik i ED'en gav sangene mig et indtryk af en dramatisk mystisk action anime. Sangene formår at sætte en rigtig god stemning, som jeg desværre bare ikke mener, at Aldnoah.Zero lever op til. Billedesiden i OP'en og den udvalgte ED gav mig også det indtryk, at der ville være en tydeligt rivalisering imellem to personer i serien, hvilket aldrig for alvor blev udfoldet efter min mening. Så to gode sange som forstår at sætte en stemning - desværre hænger OP og ED ikke så godt sammen med serien.









Barakamon 
OP: Rashisa af SUPER BEAVER + ED: Innocence af NoisyCell
Både OP og ED var faktisk nogle af de få sange, som jeg ville nominere til Bedste OP og ED, hvis jeg skulle have lavet indlægget på traditionel vis. OP'en formidler den lethed og glæde, som serien også udstråler. Samtidig viser den også forholdet mellem Seishuu Handa aka sensei og Naru, som spiller en stor rolle i serien. ED'en er mere "layed back" i sin tone. Det stilmæssige valg om at lave billedsekvensen i "vandfarver" fungerer også rigtig godt til en serie om en kalligraf. Det tilføjer ligesom det kunstneriske element, som der også er i serien. Sammen repræsenterer OP og ED nok egentlig meget godt senseis sindstilstand.









Buddy Complex 
OP: UNISONIA af TRUE
Både beat, melodi og billedsekvens i OP'en er meget lig Gundam Seed-anime'erne og Gundam 00-animerne, hvilket er blevet den "sound", jeg forbinder med mecha-OP'er. Der er noget power og samtidig lidt melankoli over sangen, som matches af billedsekvenserne, der dog også er meget klassiske bl.a. med personer i forgrunden, imens der flyver kampende mecha'er rundt i baggrunden. Så OP'en formår at være en god repræsentant for Buddy Complex, men der er bare ikke rigtig noget nyt eller specielt at komme efter her.


Fate/stay Night: Unlimited Blade Works TV
OP: Ideal white af Mashiro Ayano + ED: Believe af Kalafina
Med disse to sange bliver universets linje fra Fate/Zero fortsat rigtig godt. De skaber den stemning, som jeg har lært at forbinde med Fate-universet. Så sangmæssigt repræsenterer de serien virkelig godt. Der er dog ikke det store at sige om billedesekvensen. OP'en er viser personerne i forskellige klassiske "OP-situationer"; glimt fra dagligdagen, præsentation af de forskellige personer, kampscener og personer, der skuer ud over landskabet. I ED'en bliver vi hovedsalig spist af med en række stilbilleder.









Psycho-Pass 2 
OP: Enigmatic Feeling af Ling Tosite Sigure
Psycho-Pass 2s OP virker meget gennemtænkt. Jo længere man kommer ind i serien, jo mere opdager man symbolikken i OP'ens billedsekvens. Fra eps. 2 til 3 sker der desuden et skift i billedsekvensen. I eps. 3 er den meget mere sløret og virker mere manisk. Herunder kan I se et snapshot taget samme sted i OP'en fra den første og den anden version af billedsekvensen. Sangen passer også godt til billedsekvensen som helhed. Ja faktisk matcher billedsiden sangteksten og tempoet i sangen hele vejen igennem. Sangen underbygger også stemningen virkelig godt.









Silver Spoon 2 
ED: Oto no Naru Hou e→ af Goose house
Denne ED gør mig glad. :) Både sangteksten og melodien passer også godt til Silver Spoon. Der udstråles en livsglæde og en positivitet, som også skinner igennem i serien. Billedsiden er enkel og viser mest personerne i forskellige hverdagssituationer. Billederne er "luftige" - de ligner tegninger farvelagt med vandfarver, hvilket også bidrager til den friske og lette stemning i sangen.


Wake Up, Girls!
OP1: Tachiagare! af Wake Up, Girls!
Denne OP bliver egentlig kun brugt i eps. 1-2, men jeg kan bedre lide Tachiagare end 7 Girls War, som er "den rigtige" OP. Ligesom sangen ovenfor er dette en meget glad sang, som kan få mig til at smile. Den har en for mig virkelig fængende melodi, og pigernes stemmer klinger bedre sammen her end i deres andre sange. Sangens positive budskab, stemmer også godt overens med seriens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar