fredag den 5. december 2014

Japanturen 2015 - del 1: begyndende planlægning

Jeg har besøgt Japan to gange tidligere i henholdsvis 2008 og 2011. Første gang jeg var af sted, var vi kun fire personer - Morten, to venner og jeg, hvilket betød, at man kom til at gå op af hinanden i lang tid. Derudover brugte vi en del tid på at fare vild... ^^; På turen fik jeg dog lært mange ting, som var yderst nyttige, da jeg tog af sted igen i 2011. I omgang to var vi 12 personer, hvilket på nogle områder var en udfordring i planlægningsfasen, men det var virkelig rart, da vi var af sted. Da vi var så mange delte vi os jævnligt op i mindre grupper og par, således at vi kunne få et pusterum og ikke behøvede gå op af hinanden alle sammen hele tiden. Det åbnede også op for, at alle ikke skulle være enige, når vi skulle ud og se noget. I 2012 lavede jeg en række blogindlæg kaldet Turen gik til Japan. Der er både generel info om at rejse til Japan og beretninger fra 2011-turen.

Nu er jeg (vi) så i gang med at planlægge endnu en rejse til Japan. Da vi begyndte planlægningen af 2011-turen i 2010, sagde vi ellers, at det ikke var til at vide, hvornår der ville blive planlagt sådan en gruppetur igen, og vi opfordrede derfor vores venner til at tage med. Nu er vi her altså igen - 4 år senere. ^^; Denne gang er vi 13 i det hele. Ud over Morten og jeg er der kun to andre gengangere: Flemming og Stefan, resten skal af sted til Japan for første gang. Jeg havde faktisk ikke regnet med, at vi ville kunne samle så stor en gruppe igen.

Der er utrolig meget at se i Japan - og på 2011-turen fik vi set virkelig meget. Størstedelen af disse steder var rigtig spændende at se, men det er samtidig steder, som jeg ikke behøver se igen. Jeg vil hellere prøve og se noget andet. Det drejer sig f.eks. om Nikko, Edo Tokyo Open Air Museum og Hiroshima Peace Memorial Museum. Jeg regner i stedet med at tage nogle ture rundt til nye steder som f.eks. Miyajima, Takamatsu og Ogimachi. Da jeg har været en del i Osaka og ligesom set det der, jeg finder interessant, regner jeg også med at besøge Nagoya i stedet for denne gang. Der er blevet oprettet et kort på Google Maps, hvor vi sætter seværdigheder ind på. Jeg er gået til opgaven ret aggressivt og har således lånt guidebøger hjem via bibliotek.dk, læst meget på japan-guide.com plus andre hjemmesider og virkelig forsøgt at sætte mig ind i, hvad der er at se rundt omkring. Jeg er således faldet over mange nye spændende ting, som jeg gerne vil se. Der er dog også nogle ting og steder, som jeg gerne vil besøge igen. F.eks. planlægger jeg at se Sensoji og området omkring for 3. gang, da jeg finder det rigtig hyggeligt. Jeg tager også gerne en tur til Nara for 2. gang. Så der kommer til at være nogle overlap med sidste tur.
Vi har valgt at have to basebyer: Tokyo og Kyoto. I 2011 var vi i Tokyo, Osaka og Tokyo igen. Vi havde således rigtig meget tid i Tokyo. Så jeg havde faktisk også regnet med, at vi skulle være mest i Tokyo på den kommende tur. Jeg havde umiddelbart tænkt 2/3 i Tokyo og 1/3 i Kyoto. En dag satte jeg mig så ned og lavede et groft udkast til min personlige rejseplan samt et forslag til et alternativ. Det var godt, jeg gjorde det, for ud fra den kunne jeg se, at jeg faktisk helst ville dele turen op ligeligt mellem Tokyo og Kyoto. Det skyldtes nu ikke, at der er lige så meget at se i Kyoto som i Tokyo, men at mange af mine turer går ud fra Kyoto. Morten og jeg opfordrede derfor resten af gruppen til at prøve at lave deres eget udkast eller i hvert fald forsøge at danne sig et overblik over, hvor det, de ville se, befinder sig, så de kunne give en tilbagemelding omkring, om de er enige med fordelingen. For dem, der skal af sted for første gang, kan det godt virke meget overvældende at gå i gang med. Det er lidt nemmere, når man har været af sted, for så har man ligesom et udgangspunkt.
Problemet for nogle er nok også, at de rigtig gerne vil med på meget af det nye, der bliver foreslået, samtidig med at de gerne vil besøge mange af de steder, som os fra sidste tur anbefaler men ikke selv vil se igen. For dem gælder det om at acceptere, at man altså ikke kan nå at se alt, selvom vi har en 20 dage i Japan. Os der var af sted i 2011 har jo faktisk også "et forspring på 25 dage". I vores gruppe på 13 personer er der dog også blandede interesser. Nogle vil meget gerne se slotte, nogle historiske museer, og nogle følger bare med strømmen. Personligt kan jeg ikke lade være med at researche selv, selvom jeg synes, at det kan være svært at bedømme, hvad der egentlig er ens tid værd. Der er nogle steder, som anbefales meget af andre, og med andre steder, må man bare tage chancen.

Dette var det første blogindlæg i min nye serie om Japanturen 2015. Jeg ved ikke, hvor tit jeg kommer til at bringe et indlæg, eller hvad jeg vælger at dække af planlægningen. Nu må vi se.

Edit: Morten gjorde mig opmærksom på, at vi faktisk er blevet enige om, hvor længe vi skal være i Tokyo og Kyoto, hvis vi kunne så rykket udrejsedatoen... ^^;

Ingen kommentarer:

Send en kommentar