onsdag den 30. december 2015

Anime 2015: Persongalleriet

Som nævnt i Anime 2015-indlægget synes jeg, at der i år var mangel på mindeværdige og seje karakterer. Det har ledt mig til at kigge på karakterer i serier, som jeg umiddelbart ikke havde regnet med ville blive nomineret, dengang jeg så dem. Det førte mig dog til at tænke nærmere over disse karakterer, og ved nærmere eftersyn har jeg jo befundet mig i godt selskab med nogle af dem.

De nominerede karakterer kommer fra anime, som alle er blevet afsluttet i år. Jeg er altså gået udenom serier, der stadig kører som f.eks. Haikyu!! 2 og Utawarerumono: The False Faces. Karakterer, der tidligere har vundet en kategori, kan ikke vinde den igen. De nominerede står alfabetisk efter animeens titel. 


Bedste persongalleri
De nominerede er:
Vinder: Ace of the Diamond
MY love STORY!! har nogle sjove og elskværdige karakterer (som I også vil se længere nede i de andre kategorier), men størrelsen på persongalleriet kan ikke rigtig hamle op med Ace of the Diamond. Karaktererne i Ace of the Diamond er baseret på stereotyper, men de er veludførte og udvikler sig i løbet af serien. Samtidig går de godt i spænd med hinanden. De står bare bedst som gruppe, hvor dynamikken kan komme i spil. Jeg mindes dog ikke, at der var en eneste, som jeg ikke brød mig om. Det er der nemlig i Log Horizon 2, som ellers også har nogle sjove og interessante karakterer.


Bedste personudvikling
Vinder: Ace of the Diamond & Shirobako
Udviklingen i begge de to vinderserier kommer faktisk gennem at arbejde hårdt med det, de gerne vil være bedre til. Udviklingen sker på en bred kam og de hjælpes af de andre karakterer i serien. De overkommer udfordringer og nye problemer, og man fanger sig selv i lige så stille at sidde og heppe på dem. Tamayura filmene har mindre spilletid at gøre med, så de når ikke så langt omkring, men det er også en udvikling, som er rar at følge.










Bedste kvindelige hovedperson
Vinder: Rinko Yamato (MY love STORY!!)
Dette er nok den eneste kategori, hvor der virkelig har været kamp om nomineringerne. Det blev til tre piger, som er stærke og seje på hver deres måde. Rin og Yona er dog begge mere klassisk badass. Rinko løber med sejren, fordi hun simpelthen er sådan en skøn pige. Selvom hun er genert, overvinder hun sig selv, så hun og Takeo fortsat kan udvikle sig i deres forhold. Rinko vandt mig hurtigt over med sit indtagende væsen - og så bager hun de lækreste kager. ^^


Bedste mandlige hovedperson
Vinder: Takeo Gouda (MY love STORY!!)
De tre nominerede er faktisk ret så forskellige. Itami var en god positiv overraskelse og fik stor betydning for, hvor godt jeg endte med at synes om Gate. Jeg kan godt lide den måde, som han tackler hele situationen på og alt det, han bliver kastet ud i. Archer er en karakter med flere lag, hvilket gør ham interessant - og så må jeg også bare sige: hey, look at that body. Takeo indtager vinderpladsen med sit store hjerte. Han vil alle det bedste og hjælper gerne alle omkring ham - også selvom de ikke altid forstår det... XD Det er sjovt at følge hans kærlighedshistorie, og han kan altid bringe et smil frem på læberne hos mig.


Bedste kvindelige biperson
De nominerede er:
Vinder: Erika Yano (Shirobako)
I år har det virkelig været småt med interessante kvindelige bipersoner. Alt krudtet må være blevet skudt i de kvindelige hovedpersoner - i hvert fald i de serier, jeg har set. Jeg har nomineret Canon, fordi jeg fandt hendes kamp interessant at følge. Ai overraskede mig, ved at være en anderledes type, end jeg havde regnet med, da hun blev introduceret. Jeg synes, det er sødt, at hun har følelser for Takeo, men hun sætter hans lykke højst og begynder ikke at masse sig ind mellem ham og Rinko. I starten af Shirobako var der ikke rigtig nogen karakterer, jeg var vild med, men langsomt begyndte serien at vise flere sider af dem. Sejest blandt dem er Yano. Hun er pålidelig, arbejdsom og en god senpai - og så elsker jeg, hvordan hun holder en af tegnerne i ørerne. Yano stikker en lille smule mere ud over vinder altså for Bedste kvindelige biperson, men det var en meget tæt kamp.


Bedste mandlige biperson
De nominerede er:
  1. Kazuya Miyuki (Ace of the Diamond)
  2. Naotsugu (Log Horizon)
  3. Makoto "Suna" Sunakawa (MY love STORY!!)
Vinder: 
Kazuya Miyuki (Ace of the Diamond) & Makoto Sunakawa (MY love STORY!!)
Naotsugu må se sig efterladt i støvet i denne kategori. Han har dog heller ikke så meget skærmtid, men i den han har, er hen en fornøjelse at følge, nu hvor han er vokset ud af sin stereotype. Miyuki og Suna er ret forskellige, men fælles for dem er, at de hjælper hovedpersonen i hans udvikling. Miyuki gør det på en mere udfordrende og til tider provokerende måde, men samtidig lader han også alle kasterne vide, at de kan stole på ham. Suna er den stille backup, som dog altid har været og er der 100 % for Takeo. Han hjælper Takeo, når andre misforstår ham, og ikke mindst får han Takeo og Rinko smedet sammen.









Bedste skurk
De nominerede er:
  1. Rizumu Suzuki (Gatchaman Crowds Insight)
  2. "Tamura Reiko" (Parasyte -the maxim-)
  3. Su-won (Yona of the Dawn)
Vinder: "Tamura Reiko" (Parasyte -the maxim-)
De tre nominerede er faktisk ikke rendyrkede skurke. Jeg kan godt lide skurke, som har flere sider, men jeg har også valgt disse, fordi jeg gerne ville fremhæve nogle af de nok lidt mere oversete. De præsenteres alle i skurkerollen, men som serierne skrider frem, kommer det frem, at de også har andre sider, og at deres hensigter ikke er totalt onde. Rizumu forsøger f.eks. at bevise hans synspunkt om, at Crowds kan misbruges ved netop at gøre det selv. Su-won hævner sin egen far og forsøger faktisk at være en god kejser. Havde man set historien fra hans synspunkt, ville han have været helten. "Tamura Reiko" er interessant, fordi hun tør udvikle sig og gå andre veje. SPOILER: I sidste ende får man faktisk medlidenhed med hende, og i hendes død gør hun et virkelig rørende offer. Til sidst er hun ikke et skræmmende monster men blot en mor, der vil beskytte sit barn.  Det var en udvikling, som jeg fandt rigtig spændende og interessant.


Bedste par
De nominerede er:
  1. Rin Tohsaka og Shirou Emiya (Fate/stay night: Unlimited Blade Works (TV))
  2. Marielle og Naotsugu (Log Horizon)
  3. Rinko Yamato og Takeo Gouda (MY love STORY!!)
Vinder: Rinko Yamato og Takeo Gouda (MY love STORY!!)
Jeg synes, at alle tre nominerede fungerer godt sammen som par. Der er en god dynamik, og de er søde sammen på hver deres måde. Rinko og Takeo løber dog overbevisende med sejren, men det skyldes nok også til dels, at deres forhold er det eneste, som virkelig bliver udforsket i dybden. Vi følger dem gennem tilståelse, tvivl, misforståelser, udfordringer og det første kys. De er et sødt og sjovt par, og jeg heppede konstant på dem. Rin og Shirou har ikke så meget tid til at være lovey dovey, men jeg kunne godt lide den stille scene, de har sammen under stjernehimlen, hvor de sidder ryg mod ryg. Marielle og Naotsugu er bare søde sammen, og jeg håber, at vi får lov til at se mere af dem som par i en evt. 3. sæson.


Bedste venskab
De nominerede er:
  1. Takeo Gouda og Makoto "Suna" Sunakawa (MY love STORY!!)
  2. Shinichi Izumi og Migi (Parasyte -the maxim-)
  3. Hak Son og Jae-ha (Yona of the Dawn)
Vinder: Shinichi Izumi og Migi (Parasyte -the maxim-)
Både Takeo og Suna samt Shinichi og Migi har virkelig gode venskaber. Hak og Jae-ha virker til at have en særlig fælles forståelse, og derfor er de nomineret. Takeo og Sunas venskab er bygget op over mange år, og de er der altid for hinanden, hvad enten den ene har sorger, eller der skal øves kys... De supplerer også hinanden godt. Shinichi og Migis venskab er mere unikt, fordi de nærmest starter ud som fjender. Langsomt finder de en måde at arbejde sammen på og dele den samme krop. De opbygger lige så stille en forståelse for den anden, og kommer faktisk til at kunne lide hinanden. SPOILER: Venskabet ender på smukkeste vis ved, at Migi ofrer sig for Shinichi.


Bedste væsen
De nominerede er:
  1. Berg Katze (Gatchaman Crowds Insight)
  2. Migi (Parasyte -the maxim-)
  3. Ao (Yona of the Dawn)
Vinder: Migi (Parasyte -the maxim-)
Berg Katze fungerer ikke som skurk i Insight - faktisk kommer han med mange fornuftige ting, dog naturligvis sagt på sin egen måde. Den (han?) er en ganske sjov og interessant figur her i Insight. Ao er bare nuttet. Migi er nysgerrig og vil gerne lære nyt, hvilket gør ham interessant. Han har også en virkelig god dynamik med Shinichi, hvilket nærmest bærer Parasyte for mig. Det er spændende at følge både Migis tankegang og hans udvikling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar