lørdag den 12. december 2015

Låge nr. 6: En anime jeg har grint utrolig meget til

Ouran High School Host Club

Herlige karakterer og godt sammenspil imellem dem - det er især det, der bærer Ouran og ikke mindst humoren i serien.


Min første indskydelse var faktisk at nævne Genshiken Nidaime, men ved nærmere eftertanke valgte jeg Ouran, da jeg jo allerede har været omkring Genshiken Nidaime her på bloggen i forbindelse med mit tilbageblik på animeåret 2013.

Jeg faldt pladask for Ouran allerede i løbet af den første episode. Jeg kendte dog også præmissen på forhånd, så jeg var godt klar over, at alt ikke var, som det kunne se ud... Persongalleriet er som sagt det, der bærer serien. De går godt i spænd og supplerer hinanden vel. Det er også et selskab, jeg gerne ville befinde mig i.


Serien følger personernes "almindelige hverdag" på deres skole. Hverdagen er dog langt fra almindelig, når man for det første er host, skylder 8.000.000 yen og er omgivet af teenagere med for meget tid og ikke mindst for mange penge.


De har det dog altid sjovt sammen, selvom (eller måske netop fordi) rigmandsbørnene finder på de mest vanvittige ting. Det er dog også sjovt at se Haruhi demonstrere, hvordan det jævne folk lever f.eks. ved at lave instant coffee, hvilket de rige fascineres af - især Tamaki. Derudover ses der stort på, at visse personer burde være dimitteret efter et år. XD Klubben forbliver således samlet hele serien igennem. ^^

Ouran er utrolig bevidst om sine stereotyper, og spiller derfor også på dem. Drengene præsenteres endda som hver deres type i eps. 1. Selvom de generelt holder sig inden for deres sterotyper, leges der også med dem. Den kære lille Honey har f.eks. en meget mørk side, og tvillingerne er meget bevidste om, at de laver spil for galleriet. Tilgangen til det hele er med humor. Så intet bliver virkelig mørkt eller angstfyldt. Den lette og glade tone vinder hver gang, og man sidder altid tilbage med en god følelse. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar