torsdag den 10. marts 2011

Opsamling på vintersæsonens serier

Ud af de seks anime, som jeg nævnte i indlægget "Nye anime på vej" i december sidste år, kom jeg i gang med at se fem. Der er også blevet føjet en anden til, som jeg ikke er begyndt på endnu, men som jeg regner med at prøve at se.

Fractale (sci.fi.)
Langt de fleste er forbundet til Fractale systemet, som styrer verden. Det gør en i stand til at have en såkaldt "dobbel", så man selv er fri for at lave noget. Hovedpersonen Clain er dog et rigtigt menneske, og han er dybt fascineret af gamle ting. En dag møder Clain en præstinde, som er stykket af fra Fractale templet. Hun efterlader noget data hos ham, som viser sig at indeholde en "dobbel" kaldet Nessa, som hurtigt knytter sig til Clain. Modsat andre "dobbels" kan hun røre ved Clain.

Mit første indtryk var, at verdenen indebar muligheder. Jeg har nu set 7 ud af 11 eps., og der er stadig ikke nogen af personerne, som rigtig fanger min interesse eller sympati. Der er en pige, som irriterer mig dybt. Det gjorde Nessa også i starten, men det blev lidt bedre hen af vejen. Det er hele mysteriet omkring Nessa og Fractale verdenen, som holder min interesse fanget. Og nu hvor jeg har set over halvdelen af episoderne, kan jeg vel lige så godt se den færdig.

Gosick (mystery)
Udvekslingsstudenten Kujo bliver kaldet "The Dark Reaper" pga. af sine mørke øjne, da hans klassekammerater aldrig har set den slags før. Kujo er japaner og historien foregår i Europa. Kujo møder gothic lolitaen Victorique, som viser sig at være ekspert i at løse kriminelle mysterier.

Den første episoder var ikke noget specielt, men både OP og ED giver mig forhåbninger om, at der er mere dybde i serien end man skulle tro. ED'en er meget dramatisk, og begge billedesekvenser giver hints til at Victorique måske er mere end bare en sød gothic lolita loli. Jeg har set 4 ud af 24 eps. Mysterierne er ganske interessante og Victorique er begyndt at være mere sympatisk. Kujo derimod virker dybt kedelig, så jeg håber, at persongalleriet bliver udvidet med nogle interessante personer.

Hourou Musuko - Wandering Son (slice of life)
Nitorin vil gerne være en pige. Nitorin er forelsket i Takatsuki, der gerne vil være en dreng. De er begge lige startet i middel school og er kommer i samme klasse sammen med tre andre, som de også gik i grade school sammen med. Man følger livets gang og ser hvordan Nitorin håndterer sit ønske om at være feminin og piget.

Animeen er desværre ret indforstået med, at man har læst mangaen. Der er flere ting, som man lidt må gætte sig frem til, fordi de ikke bliver forklaret. De værste er dog, når der dukker personer op, som ikke bliver præsenteret, og som det virker til, at man burde vide hvem er. Det er en stille og rolig serie, som uden overdrivelser og overgearing fortæller sin historie om en dreng, der gerne vil være en pige, hvilket er rigtig rart at se for en gangs skyld. Med hensyn til stemning kan den sammenlignes med Aoi Hana, men det er også samme mangaka, der står bag.

Starry Sky (slice of life, romance)
Historien centrerer omkring Tsukiko, som er den eneste pige på akademiet. Man ser hvordan hun har haft og har indflydelse på nogle af de forskellige drenges liv. Man følger en ny dreng i hvert afsnit.


Denne serie er en gennemsnitlig omvendt haremsserie. Den eneste grund til at jeg fortsætter med at se den, er, at hver eps. kun varer 10 min og så kan jeg sove 10 min. længere om morgenen, men stadig nå at se en eps. anime.


Kimi ni Todoke 2 (romance)
Direkte fortsættelse til Kimi ni Todoke. Vi følger fortsat Sawakos hverdag sammen med veninderne Chizu-chan og Ayane-chan, vennen Sanada-kun , rivalen Kurimi-chan og Kazehaya, som hun er forelsket i. 

Der bliver dog føjet en ny dreng til castet, men hans rolle er endnu ikke helt så tydelig endnu. Jeg har kun set 2 ud af 12 eps. Jeg håber på mere udvikling og jeg glæder mig til at se mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar