tirsdag den 26. marts 2013

Et kig bag KōyōCon: interview med bestyrelsen

Efter noget korrespondance frem og tilbage kan jeg nu bringe interviewet med KōyōCons bestyrelse. Sidste sommer lavede jeg et interview med de to initiativtagere Sophie Schiøtt og Thomas Andresen. I mellemtiden er der blevet holdt generelforsamling, så jeg tænkte, at det kunne være interessant med et nyt interview for at høre noget om de nye folk, der er kommet med, og hvordan det ellers går med planlægningen af den nye jyske con. KōyōCon har nemlig ikke nogen hjemmeside, hvor man kan læse om den endnu. Facebooksiden er også ret sparsom, når det kommer til information.


Hvem består KōyōCons bestyrelse så af?
Formanden blev Sophie Schiøtt. Hun er 19 år og bor i Rodskov området. Hun studerer uddannelsesvidenskab på Århus Universitet. Hun har stået for en stor del af opstarten af KōyōCon og har deltaget i conner i mange år både som almindelig deltager, deltager i cosplayshows og dommer i  SVScons cosplayshow.

Næstformanden blev Thomas Andresen. Han er 23 år og bor i Grenaa, hvor han går på GameIT College. Han har hjulpet Sophie med opstarten. Han sidder som formand i Grenaa’s j-pop forening, Chibi Gaffa. Derudover sidder han i SVScons eventteam og er den ene til at arrangere SVScons cosplayshow.

Kasseren blev Anders Møller Jensen. Han er 21 år og bor også i Grenaa, hvor han går på GameIT College. Han har været suppleant hos Chibi Gaffa i et år. Han har deltaget i andre coner så som SVScon, J-popcon og Genki. Han har erhvervsøkonomi C i skolen.

Menigt bestyrelsesmedlem Dion Sørensen, 29 år, har været med til at starte OBAA (Otaku Batsu Aarhus) op i sin tid, taget stillinger som kasserer og menigt medlem i OBAA. Såvel været med til at lave Århus festugearrangementer for OBAA som en del af event teamet. Været i otaku miljøet siden 2005 og har deltaget meget i J-pop i sin tid, såvel til diverse foreninger, altid haft en finger i miljøet. For tiden formand for Higashi og arbejdssøgende, men dette betyder mere tid til miljøet og de nye unge og vise dem et sted, de kan finde nye venner og skabe fantastiske oplevelser.

Menigt bestyrelsesmedlem Line Torntoft er 20 år og bor i Røndeområdet.  Hun studerer matematik på Århus Universitet og har interesse inden for forskellige områder af den japanske kultur såsom kampsport, manga  og syning af cosplaykostumer. Hun har været deltager ved både J-popcon og SVScon.

Var der kampvalg om de forskellige poster – altså skulle der stemmes?
Kun de to bestyrelsesmenige poster var der kamp om, med 4 interesserede personer. Der blev stemt ved at de forskellige personer fortalte lidt om dem selv, samt hvad de kunne tilbyde som bestyrelsesmenig. Derefter blev der stemt ved hjælp af, at de fremmødte skrev to navne på små papirlapper, som så blev talt sammen.

Går KōyōCon efter at blive en kommunal godkendt forening? Hvis ja, hvilke fordele vil der være ved det?
Vi har valgt ikke at blive en kommunal godkendt forening i øjeblikket, men ser muligheden for at blive det i løbet af de næste par år. Det kan give os nogle fordele såsom; søge tilskud til vores medlemmer, lokaler og det giver et stærkere samarbejde med kommunen.

Vil bestyrelsen fungere som hovedarrangører eller vil der blive nedsat en arrangørgruppe, hvor bestyrelsen så står for det administrative og driften?
Bestyrelsen i KōyōCon tager sig både af det administrative og det lavpraktiske. Vi har valgt at indføre “teams”, der hver især står for en del af connen, så alle bestyrelsesmedlemmer bliver inddraget sammen med congæsterne i arbejdet på connen.

Hvordan vil I inddrage congæsterne?
Vi vil inddrage congæsterne gennem de frivillige der melder sig til de forskellige teams. Derudover modtager vi meget gerne forslag igennem Facebook og på vores kommende e-mail, som vil være let tilgængeligt på vores hjemmeside. Til og efter connen hører vi også meget gerne til feedback, så vi kan gøre det bedre.

Har KōyōCon andre undergrupper, som hjælper med forberedelserne til connen?
Nej, vi har vores teams som sørger for at planlægge de forskellige aspekter af connen. Hvis de ser behov for at lave undergrupper, vil vi tage det til den tid.

Hvilke teams er der, og hvad er deres opgaver?
Vi har et Eventteam, Cosplayteam og Gopherteam.
Eventteamet står for at planlægge og stå for de forskellige events, der vil foregå under connen, med undtagelse af cosplayshowet samt workshops der har med cosplay at gøre.
Cosplayteamet vil stå for cosplayshowet samt cosplay workshops.
Gopherteamet vil stå for gopherne. Dette indebærer holde styr på dem, sørge for at der er nok personer til de forskellige ting samt hjælpe dem med mad, drikke og overnatning.

Nu hvor KōyōCon er rykket til Grenå, er samarbejdet med OBAA så droppet?
Nej, KōyōCon bestræber sig stadig på at samarbejde med så mange jyske foreninger som muligt, deriblandt OBAA. Bl.a. samarbejder vi med andre foreninger om gophere og udbredelse af kendskabet til Kōyō og gensidig styrkelse af hinandens arrangementer.

Hvad er status på planlægningen?
Vi har snakket i bestyrelsen omkring hjemmesiden og fået fordelt folk ud på de forskellige teams og skal nu til at finde folk til dem.

Hvor mange frivillige skal I ud og rekruttere, og hvordan vil I gøre det?
Vi regner med ca. 30 stykker gennem steder som Animanga, OBAA, Facebook, Chibi Gaffa og lignende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar