mandag den 11. marts 2013

Japan på tv: Drengerøv og datter

Nogle af jer husker måske rejseprogrammet Vagn i Japan. Nu har TV2 lanceret et rejseprogram med Thomas Bo Larsen og hans datter, som omdrejningspunkt. Det hedder Drengerøv og datter, og det næste program bliver vist på TV2 på onsdag kl. 20:50. Har man TV2 Play, kan man også se det der. Deres første rejse gik til Brasilien, men nu har de altså vendt næsen mod Japan. Der er foreløbig blevet vist en udsendelse fra Japan, og jeg tror, der kommer to mere. 

I den første Japan udsendelse er Thomas Bo og datteren Sally bl.a. på maid café, Sally er på love hotel og Thomas Bo er på kapselhotel. 

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om programmet endnu. Indtil videre synes jeg, at man har fået et ret overfladisk indtryk af Japan og japanerne, som mest forstærker de stereotype forestillinger f.eks. om, at japanerne er meget høflige, elendige til engelsk og ikke vil tabe ansigt. Det er der altså ikke meget uforudsigeligt i, hvilket er programmets undertitel: Et uforudsigeligt rejseprogram. Det mest anderledes i udsendelsen er nok indslaget om de hjemløse. Jeg regner stadig med at prøve og se de næste udsendelse. Jeg tror dog programserien handler mere om, hvordan Thomas Bo og Sally begår sig i andre lande og kulturer samt deres personlige rejseoplevelser og ikke så meget om Japan og japanerne.

1 kommentar:

  1. Kan huske jeg så noget af Vagn i Japan. Jeg synes dog altid han var god til at give et godt indtryk af kulturen frem for bare det overfladiske. Han havde også en god personlighed til det da han ikke virkede som midtpunktet men derfor gav plads til landene. Men alle programmer kan jo ikke være ens.

    SvarSlet