fredag den 22. marts 2013

J-Popcon evaluering - det ikk' så ring' endda.

Ligesom jeg gjorde efter Genki, bringer jeg nu et evalueringsindlæg om dette års J-Popcon. Jeg vil dog lige gøre opmærksom på, at jeg havde et særligt "Event skilt", så min oplevelse adskiller sig fra "den almindelige deltagers" på nogle områder. Jeg vil forsøge at komme omkring så mange sider af selve connen som muligt. Det vil dog variere, hvor meget jeg har at sige til hvert enkelt.

Lokalerne som helhed
Jeg synes, at det var rigtig fedt, at J-Popcon var rykket ud af noget af DGI-Byen og ind i Copenhagen Conference i stedet. Det er en virkelig lækker bygning med flotte lokaler og møbler. Det bevirkede også, at hele connen var mere samlet. hvilket var utrolig rart, og jeg tror mange satte pris på, at vi nu havde "vores eget område".

Eventlokalerne 1. sal i CPH Conference
De var fine, lyse og godt indrettet hvad angår teknik, men måske lige små nok. Jeg deltog godt nok kun i et par events i dem, men især Event 2 virkede for lille. Det kunne have hjulpet, hvis lokalerne blev sat bedre op til det givne event, der skulle foregå i dem. F.eks. var Event 1 sat op med borde og stole i hestesko til Kuroda Akira foredraget om livet som manga-ka. Det ville have været bedre, hvis bordene var blevet flyttet ud, og der i stedet var blevet sat flere stole op.

Forsamlingshuset
Jeg brugte ikke selv Forsamlingshuset særlig meget, men det virkede til, at det var rigtig godt med tribunerne. Næste år anbefaler jeg dog, at de flyttes ud til siden, så man går ind imellem dem, da det virkede lidt underligt, at komme ind til bagsiden af en tribune. 

Gymnastiksalen
Dette lokale optrådte desværre ikke på den tidsplan, man kunne printe fra hjemmeside eller tage i check-in. Af den grund glemte jeg lidt lokalet. Jeg så nogle lege Labyrint derinde og undrede mig meget over, at et så stort lokale (to badmintonbaner) blev brugt til så lille en aktivitet. XD Til J-Popcon feedback fik jeg dog af vide, at der havde været nogle sportsaktiviteter /opvisninger derinde.

Biograferne
Jeg kiggede selv kun kort ind i biografen, som havde indgang til højre for CHP Conferences reception. Den så ud til at være ret stor med niveaudelte siddepladser, hvilket er et plus. Stine sagde også, at de var meget rare og sidde i. Dog virkede det som lidt overkill med to store biografer hver til 200 mand, når der hvis for det meste sad 20 mennesker derinde. XD Under connen var der også snak blandt arrangørerne om, at man næste år kunne bytte om på en af biograferne og et af eventrummene på 1. sal.

Gameroom
Som altid var der den velkendte dunst af sved og sure tæer inde i gameroomet. Allerede flere meter fra indgangen blev man mødt af den tunge og dårlige luft. Ikke desto mindre var der altid godt fyldt op med mennesker derinde. De opsatte borde til kortspil var også yderst populære. Selv gik jeg kun en runde derinde to gange, tror jeg, og jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig fik nærstuderet de opsatte konsoller og spillene.

Dealerrum
J-Popcon havde åbenbart fået placeret sig samme weekend som Leipzig bogmesse, hvilket tiltrækker nogen flere mennesker, og derfor er mere attraktivt for mange af de dealere, som plejer at gæste J-Popcon. Dealerrummet var meget præget af plushier og i det hele taget kawaii ting. Når man sammenligner Fantask med Faraos, synes jeg, at det var lidt fesent, hvad Fantask havde med i forhold til mængden af plads de havde. Dealerrummet virker til at være en attraktion i sig selv for mange deltagere(?), men får mig betyder det ikke det store. Jeg tog da et par runder rundt for at se, hvad der var, men jeg er nok for nærig og for kræsen. Personligt fandt jeg dealerrummet ret kedeligt - men det gør jeg altid. XD

Manga lounge
Det var nogle fine møbler, og den havde en fin placering. Det lå ikke helt afsides, men der var heller ikke meget larm, så det fungerede godt som afkoblingssted - det var i hvert fald mit indtryk. Desværre var det svært at få plads deroppe i løbet af connen. Udvalget af manga var væsentligt bedre end tidligere - med det mener jeg, at der var flere manga, hvor man rent faktisk kunne starte ved bind 1, og det bar ikke præg af at være random rester fra Faraos og Fantask.

Artist Alley
Jeg har læst, at nogle deriblandt også artister i Artist Alley, ikke brød sig om dens placering i år. Personligt kunne jeg godt lide, at Artist Alley ikke var på en gennemgangsvej. Jeg synes, at det er træls, når folk står og blokerer en gang, fordi de står i kø til en artist. Omvendt føler jeg mig også stresset, når jeg skal kigge på ting i Artist Alley, hvis jeg ved, at jeg kommer til at stå i vejen, hvis jeg stopper op. Der kunne dog godt have været gjort mere ud af at markere, at det rent faktisk var der Artist Alley lå. Jeg ved ikke, om der var nogle der var blevet syge, men der stod nogle tomme borde i den ene ende, hvilket undrede mig, for jeg havde hørt, at der var fyldt op i Artist Alley...


Check-in
Neeeeeeeej... hele 6 kasser til check-in. Det tog også kun - ja, jeg ved ikke, hvor mange år. Jeg stod som sagt ikke selv i kø til check-in, da jeg ankom meget tidligt og ellers stod i vip-køen. Til feedback meddelte Anders Ossowicki, at folk maks. havde stået i kø i en halv time, hvilket jo er en væsentlig forbedring. Plus at køen jo kunne være indenfor i år - og scannerne virkede hvis hele connen igennem. Wuhu.


Maid caféen
Ifølge infoskærmene kunne man i maid caféen få betjening med masser af smil og maid magic... der var altså ikke meget maid magic over min tur på maid café. Ingen Moe, moe, kyuu~ eller Oishi ku nare~ :( Der var heller ikke gjort noget ud af oppyntning af caféen på nogen måde. Det var virkelig discount udgaven af en maid café. Desuden bør der være mere opmærksomhed omkring hygiejnen.

Informering til connen
Rundt omkring stod der infoskærme, hvor man kunne se programmet og læse lidt om udvalgte ting. Derudover hang der A3 udprint af programmet en del steder, hvor Gymnastiksalen og Maid caféen også forekom. Der var desuden også åbningstider for dealerrummet og Artist Alley på den. Så det var ret nemt at finde ud af, hvad der skete hvor, selv hvis man ikke havde printet et program på forhånd. Det kunne dog have været rart, hvis der også havde hængt kort rundt omkring, selvom "vejskiltene" opvejede det til en vis grad. Sværere var det dog at få information om, hvad de enkelte events gik ud på, for der var kun beskrivelser af under 20 af dem på hjemmesiden, og der var ingen at få til selve connen af resten. Det punkt hvor informering haltede mest, var dog nok i forbindelse med forsinkelsen på Dansk Cosplaymesterskab. Der kom ingen melding om, hvad vi ventede på, eller hvor længe vi ca. skulle vente. Det var ret forstyrrende.

De to cosplayshows
Idéen med at lave to cosplayshows er i teorien fin nok, men der er bare et par vigtige faktorer, der spiller ind, som jeg ikke tror, J-Popcon havde tænkt over. 1. Med J-Popcons to cosplayshows, SVScosplayshow og evt. Freestyle får miljøet pludselig 3-4 cosplayshows inden for 7 uger, hvor der tidligere har været 2-3 med langt mere luft imellem. 2. Det er faktisk meget de samme mennesker, som deltager i cosplayshows til de forskellige conner. Så nej, J-Popcon kunne ikke have slået de to shows sammen og fået et show med 17 acts, for der var simpelthen for mange gengangere. Men havde J-Popcon kun haft et show, havde nogle af de "dobbeltoptrædende" måske gemt show nr. to til SVScon. Frem mod næste J-Popcon bør der gøres noget ved cosplayområdet til J-Popcon. Jeg ved ikke, om de bør gå tilbage til et show, men de bør i hvert fald tilpasse mængden af præmier til det antal grupper, der optræder. Undskyld, men det virker altså lidt fessent, når over halvdelen vinder noget - og hvad sker der for Best Newcomer prisen til dem, der ikke har været internationale repræsentanter før...? XD Jeg forstår det seriøst ikke J-Popcon.

Programmet
Umiddelbart fik jeg talt sammen til en 55 events på programmet til dette års J-Popcon. Jeg sidder jo selv med events til SVS, så jeg ved, at 55 er altså en god sjat og et rigtig pænt antal. Alligevel gik jeg fra connen med følelsen af, at der flere gange var tomrum, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg skulle give mig til, fordi der ikke var noget som appellerede til mig... Måske lå de events, jeg interesserede mig for bare oven i hinanden. Jeg synes, at det var rigtig synd, at holdquiz lå samtidig med Dansk Cosplaymesterskab - og skulle være i et eventrum på 1. sal - jeg kan godt se, at rummet måske har haft en passende størrelse taget den tidsmæssige placering i betragtning. Jeg synes, at programmet i år bar meget præg af cosplay og af manga - det har jeg dog ikke hørt andre sige. 

Gopherne
Man er næsten fristet til at sige, at som altid var J-Popcon underbemandet, når det kom til gophere. Det var ikke nær så slemt som i 2010, hvor der kun var 33 gophere, men jeg fik af vide, at der var en 50 stykker, og at man gerne ville have haft omkring 100... Jeg havde ikke virkelig kontakt med nogen af gopherne, så jeg ved ikke, hvordan det har været for dem. Mine ordudvekslinger med gophere begrænsede sig til noget a' la det her:
Gopher: "Må jeg se dit armbånd?"
Mig: Flasher Event skilt
Gopher: "Ah..."

XD

Den eneste store brøler, som J-Popcon lavede i år, var lyden til Miku koncerten fredag aften. Det ødelagde direkte oplevelsen - og afsluttede/forkortede den betydeligt for mit vedkommende. Derudover kan jeg dog ikke komme på nogle virkelig store ting. Jo, maid caféen var skuffende, men jeg ved ikke, om det bare er det, man får i en maid café til en dansk con... jeg kom der jo også mest pga. melon pan. ^^ Jeg forlod J-Popcon positiv stemt, der var endelig blevet rettet op på en række ting. Jeg havde haft en hyggelig og behagelig con, men jeg gik ikke fra connen total ekstatisk. Så umiddelbart var J-Popcon 2013 min sidste J-Popcon foreløbig. Der skal ske noget virkelig spændende og/eller nyt, for at jeg tager af sted til næste år, for det er altså ikke en helt billig tur.

8 kommentarer:

  1. Så fik jeg kæmpet mig igennem denne blog. Jeg må indrømme at denne blog bære meget præg af at du er tilknyttet SVS-con du virker meget negativ omkring alt hvad der har med Genki og J-popcon at gøre.

    Undre mig over at du overhoved skriver en blog da det syntes at du ikke var mentalt tilstede på connen, når du siger ting som.
    - Jeg kiggede selv kun kort ind i biografen
    - Selv gik jeg kun en runde derinde to gange, tror jeg, og jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig fik nærstuderet de opsatte konsoller og spillene.
    - Jeg brugte ikke selv Forsamlingshuset særlig meget.
    - Personligt fandt jeg dealerrummet ret kedeligt - men det gør jeg altid.

    Var du kun på connen for at få lov til at rakke ned på den og sprede budskabet omkring SVS-con?

    Og med hensyn til Gopherne snakkede jeg med nogle af dem, da jeg regner med at melde mig næste år, de fortalte mig at der var omkring 80 stykker i år. Så det undre mig at du siger det kun var 50...

    Alt i alt må jeg sige at jeg ikke fik det store ud af din blog, men det er da rart at du ikke lægger skjul på at du er biased i din holninger, især med hensyn til cosplay shows ^^
    "Men havde J-Popcon kun haft et show, havde nogle af de "dobbeltoptrædende" måske gemt show nr. to til SVScon." Det lyder jo næsten som om i mangler deltagere til SVS cosplay show og at du mener det er J-popcon skyld, personligt nød jeg to shows, for det er netop cosplay delen der får mig til at deltage i en con ^^ og hvad så om der er gengangere? det var stadig et godt show.

    SvarSlet
    Svar
    1. Wow, spændende blog indlæg fra Mai, men din kommentar Heidi var da helt fantastisk.

      Jeg må lige spørge... har du læst det Mai har skrevet ?!

      Det er da trods alt for det meste en positiv anmeldelse, sådan da...

      Nu er det jo J-Popcon der har flyttet sig tættere på SVSCon, og derfor i et eller andet omfang kanibaliserer deltagere/cosplayere, så en anelse bitterhed kan da forekomme.

      Og helt ærligt, kvalifikation til 4 main events i EN! Cosplay konkurrence ?, det er jo absurd.

      Slet
    2. Yup har læst bloggen igennem hele to gange ^^
      Hun virker bare meget negativ og nedladende i sit ordvalg, men det kan selvfølgelig godt være at jeg ser det mere negativt end det er, syntes bare hele bloggen virker som om den er til for at rakke ned på hvad der ikke er SVScon(Btw hvad står SVS for? Har hørt noget om at det måske er initialerne for stifterne…), har læst andre indlæg inden du spørger.

      Det der irriterede mig mest var når hun skriver ting som:
      - Neeeeeeeej... hele 6 kasser til check-in.
      - Jeg forstår det seriøst ikke J-Popcon.
      Og så brugen af XD, er ikke sikker på om det bare er et forsøg at de negative ting skal glide bedre ned eller om de er ment ironisk.

      Jo jeg kan godt se at det er J-popcon der er rykket tættere på SVScon og at det er uheldigt for begge parter. Men at sige at J-popcon skal tage hensyn til SVScon er lidt dumt, hvis J-popcon hiver folk væk fra SVScon er det vel fordi de hellere vil der til, personligt tager jeg kun til J-popcon fordi jeg bor i København, men efter at have læst dette får jeg helt lyst til at besøge SVScon for at se om det er så meget bedre som Mai hentyder til.

      Jeg syntes bare Mai skulle være mere objektiv, jeg kan godt se at hun har ret i nogle af de ting hun nævner men måden hun skriver det på er meget uheldig og får det til at virke ret useriøst.

      Slet
  2. Wow... havde ikke lige set den kommentar komme. Jeg ser mig på ingen måde, som værende meget negativ omkring Genki og J-Popcon - og har for den sags skyld heller aldrig hørt andre sige det før.

    Jeg vil gerne kommentere på nogle af de punkter du har valgt at hive frem Heidi.

    - Jeg kiggede selv kun kort ind i biografen.
    Jeg bruger stort set aldrig biografen til conner længere. Anime kan jeg se derhjemme, jeg kommer for at snakke med folk.

    - Selv gik jeg kun en runde derinde to gange, tror jeg, og jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig fik nærstuderet de opsatte konsoller og spillene.
    Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke rigtig ønskede at opholde mig i gameroomet i år pga. luften. Jeg fik det nærmest dårligt, når jeg var derinde. Luften er altid et problem i gamerooms, men jeg syntes det var specielt slemt i år.

    - Jeg brugte ikke selv Forsamlingshuset særlig meget.
    Min manglende brug af Forsamlingshuset skyldtes, at de events, der fandt sted derinde, når jeg var til stede på connen, ikke fangede min interesse.

    - Personligt fandt jeg dealerrummet ret kedeligt - men det gør jeg altid.
    Jeg synes dealerrummet er kedeligt til alle danske conner - også SVScon, men det kunne jeg selvfølgelig have tilføjet, så det ikke lød som om, det kun gjaldt J-Popcon.

    Antallet af gophere fik jeg fra en arrangør, så jeg gik ud fra, at det var reelt.

    Hvad angår cosplayshows, så siger jeg ikke, at det er skidt med gengangere. Jeg synes bare, at det er en skam, hvis der i stedet for to større cosplayshows - et til J-Popcon og et til SVScon - i stedet bliver 3 mere "udhulede" shows. Jeg syntes også, at det virkede til, at publikum tænkte noget a la "Var det det?" efter de 5 grupper havde optrådt søndag. Ang. Newcomer så er det, fordi jeg vitterligt ikke forstår, hvorfor man valgte at give den pris ud baseret på, at den skulle gå til de bedste, som endnu ikke har deltaget i en international konkurrence. Man kan sagtens være en rutineret cosplayer uden at have været i udlandet.

    Kommentaren om check-in er med vilje skrevet sådan lidt nedladende, fordi det har taget i hvert fald 7 år for J-Popcon at udvide fra 1-2 kasser og generelt få mere styr på check-in. Jeg er glad for, at det endelig er sket, men det tog bare meget lang tid.

    Jeg har lidt svært ved at forklare præcis hvad smileyen "XD" udtrykker. Det er nok lidt en blanding af "doh, suk, what".

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit svar, Mai.
      Det er rart at du uddyber din mening, men min pointe var mere at du bygger meget af bloggen på informationer som er enten forkerte eller du kun kort har beskæftiget dig med, det er lidt uheldigt =)

      Så som mængden af check-in kasser, der var 1-2 da J-popcon stadig var i Valby kulturhus tilbage i 2009, mest pga. pladsen tror jeg. Siden de rykkede til DGI har der været 5+ jeg er dog enig i at check-in virkede meget bedre i år end tidligere.

      Jeg håber stadig på at der kommer 2 shows næste år ^^ men det er vel bare en smags sag, det var jo også nyt i år så om det ikke bliver bedre til næste.

      Slet
    2. Heidi, læser du overhovedet hvad Maibritt skriver?

      Du bliver ved med at hænge fast i, at Maibritt har skrevet blog-indlægget, ud fra forkerte fakta.
      Men når det kommer til stykket, skriver du aldrig hvad du præcis mener med "forkert information"?
      Er det antallet af gophere, du anser som værende tvivlsomt?

      Hvis det er sådan, skriver du at " jeg snakkede med nogle af dem". Hvis vi sætter troværdigheden af "nogle af dem" versus en af J-popcons arrangører op mod hinanden, er jeg sikkert på, at en logisk deduktion vil erklære arrangøren som værende den mest troværdige.
      Hvad er der ellers af "forkert" information? Jeg kan mildest talt ikke set det.

      Jeg finder det også spøjst, at du komplet udelader al det positive:

      - Jeg synes, at det var rigtig fedt, at J-Popcon var rykket ud af noget af DGI-Byen og ind i Copenhagen Conference i stedet.
      Det er en virkelig lækker bygning med flotte lokaler og møbler.
      -Jeg brugte ikke selv Forsamlingshuset særlig meget, men det virkede til, at det var rigtig godt med tribunerne.
      -Den så ud til at være ret stor med niveaudelte siddepladser, hvilket er et plus. Stine sagde også, at de var meget rare og

      sidde i.
      -Det var nogle fine møbler, og den havde en fin placering. Det lå ikke helt afsides, men der var heller ikke meget larm, så det

      fungerede godt som afkoblingssted.

      Etc.

      Derudover; En blog er et personligt medie. Subjektivitet vil altid forekomme, når du personligt er involveret.


      Men ved du hvad det mest komiske er?
      Hvis du læser dine egne posts igennem, er der mindst lige så meget subjektivitet, negativitet og information baseret på tvivlsomme kilder, som der forekommer i teksten.

      Slet
  3. Hey allesammen

    Nu har jeg kendt Maibritt en del år, og negativ er sjældent ordet jeg vil bruge om hende. Hun har sin mening, men kan man næppe holde imod hende :P

    Personligt synes jeg ikke hun virker nedladende. Hvis man ikke har været i et rum, er det vel fair nok at skrive man ikke har kendskab nok til at bedømme det. Kommentarene hun er kommet med kræver vel ikke mere tid i de pågældende rum :)

    Personligt synes jeg det var informativt og har givet mig et indblik i Jpop-con uden selv at deltage. Personligt ville jeg være glad for kritik hvor den er påkrævet, uden kritik kan man intet forbedre :)

    Alt i alt tak for endnu et godt blogindlæg og forsæt det gode arbejde :D

    Mvh Jens

    SvarSlet
  4. Som arrangør har jeg lige nogle få kommentarer :)

    Gameroom
    Ja, luften var dårlig. Der er intet at gøre, AFAIK. Vi vil selvfølgelig prøve at finde ud af noget med DGI-byen.

    Artist Alley
    Jeg har ikke hørt andet end positive tilbagemeldinger fra folkene i Artist Alley, så umiddelbart forstår jeg ikke den kritik du har hørt. Men vi tager selvfølgelig feedback fra brugerne når vi planlægger placeringen næste år, så hvis der kommer meget negativ feedback finder vi på noget andet.

    Maid café
    Her er jeg helt enig med dig. Jeg håber virkelig at vi kan få maid-caféen til at være lidt mere festlig næste år, og jeg har tænkt mig at tage det op ved første lejlighed.

    Info
    Ja, der var ikke nok info om hvad de forskellige events handlede om, og den var ikke lettilgængslig. Det vil blive rettet.

    Programmet
    Til feedback hørte jeg ikke andet end tilfredshed med årets program, udover nogle klager over at vi stadigvæk ikke har nok events rettet mod et ældre publikum, så jeg tror umiddelbart at du er i minoriteten på det punkt.

    That said regner vi med endnu flere events til næste år, hvis vi har arrangører nok til at holde dem xD

    Gopherne
    Mht. gophere havde vi rigeligt i år, så der har den arrangør du har talt med ikke været opdateret.

    SvarSlet