lørdag den 27. juni 2015

Asta-Mai vil gerne underholde med sit cosplay.

Oprindeligt havde jeg egentlig kun tænkt mig at lave tre optaktsinterviews, men da jeg fik så mange henvendelser fra cosplayere, der skulle være med i showet og/eller craftmanship, valgte jeg at lave et ekstra interview. Så her kommer endnu et interview med en optrædende cosplayer. 16-årige Asta-Mai Dünweber fra Gentofte Dyssengård skal være med i Genkis cosplayshow for første gang. Det bliver dog ikke første gang, hun står på scenen i et cosplayshow. Hun optrådte nemlig i J-Popcons cosplayshow om søndagen i år. Asta-Mai deltager for 3. gang til Genki, så selvom det bliver nyt at stå på scenen der, kender hun connen.


Hvor længe har du cosplayet?
Jeg har cosplayet i cirka halvandet år.

Hvordan kom du i gang med at cosplaye?
En veninde fortalte mig om cosplaycons, og så tog jeg afsted til Genki med et par venner og fik lavet et cosplay med hjælp fra min mor. Og siden jeg syntes, at det var meget sjovt, tog vi også afsted til den efterfølgende J-Popcon, hvor vi mødte en masse cosplayere, og vi rigtigt kom ind i miljøet. Derfra fik jeg lyst til rigtigt at cosplaye seriøst.

Hvad går du mest op i mht. cosplay? 
Jeg går mest op i at levere noget fedt/underholdende, som folk kan lide at se på. Om det så er videoer, cosplayshows, eller om det bare er, at jeg viser cosplayet frem, så er det vigtigste altid at få "publikum" underholdt så godt som muligt. Selvom jeg selvfølgelig gerne vil blive god til at cosplaye og lægger arbejde i det, så synes jeg, at det er vigtigere, at folk synes, at det man laver er fedt, end at ens syning bliver 100% perfekt. Den fedeste pris at få til et cosplayshow ville nok også være "Crowds Favorit".

Hvorfor har du valgt at stille op i cosplayshowet til Genki i år?
Jeg stiller op i cosplayshowet, da jeg bare synes, at hele prinicippet med et cosplayshow er fedt. Det er ikke til mange ting, at man får lov til at optræde, hvor man oven i købet selv både er instruktør, lydmand og kostumedesigner. Jeg har før spillet skuespil og optrådt som danser, hvor man ikke har måtte bestemme noget som helst omkring, lyd, lys, kostume, eller noget andet, så det er fedt selv at kunne være "herre" over hele sin optræden!

Skal du optræde sammen med nogen?
Ja, jeg skal optræde sammen med en, som jeg mødte til J-Popcon 2014.

Vil du afsløre, hvad I skal cosplaye som?
Uhh nej, jeg vil helst ikke afsløre for meget! 

Hvor meget betyder muligheden for at kvalificere sig til en international konkurrence, for dig?
Altså nu er jeg ikke 18 endnu, så jeg kan ikke blive udvalgt, men hvis jeg var, ville jeg selvfølgelig gå efter det. Det kunne da være fedt at optræde på en con uden for Danmark og møde nye mennesker osv.

Hvad synes du om dommerne til cosplayshowet? 
Jeg kender ikke ZuumsCosplay, men jeg har set Mirazie og Kami Renee i nogle shows før, og jeg synes, de laver nogle fede shows! Kami Renees partner (Mie Rose) var dommer til showet, jeg deltog i til J-Popcon og hun virker som noget af det flinkeste menneske, så det skal nok blive godt.

Hvad cosplayede du som i J-Popcons søndagsshow?
Jeg cosplayede som Yuno Gasai fra Mirai Nikki

Hvordan tror du det bliver at være med i Genkis cosplayshow sammenlignet med J-Popcons søndagsshow?
Jeg tror, det bliver mere afslappende, siden jeg nu har prøvet at være med i et cosplayshow før. Så har jeg også oplevet stor opbakning fra publikum til Genkis show. Ligemeget hvor dårligt man klarer det, så har folk det bare sjovt på grund af stemningen. Jeg syntes ikke J-popcons shows har den samme "feststemning", siden det er delt op i 2 shows: et meget seriøst show og et lille show om søndagen, hvor mange er trætte og måske ikke når at komme op ad sengen i tide og måske endda er på vej hjem. Så Genki har klart et sjovere show, hvor det både er stort og for sjov.

Hvordan er dine forventninger til Genkis cosplayshow?
Mine forventninger til showet er nok, at det bliver lidt af en fest, og vi bare skal have det sjovt – og det håber jeg selvfølgelig også, at publikum får. Vi har hverken lagt noget vildt overdrevet i selve optræden eller kostumer, så det er ikke ligefrem, fordi vi går efter at vinde den store pris. Vores koreografi er ikke engang helt færdig og størstedelen af mit cosplay er syet i hånden.

Hvor meget tid forventer du at bruge under connen i forbindelse med cosplayshowet?
Jeg forventer at bruge et par timer af fredagen og lørdag formiddag og tiden, indtil showet starter, på forberedelse. 

Hvordan er dine forventninger til connen generelt? Er der noget specielt du ser frem til?
Jeg ser bare frem til at få en sjov con, se mine venner, vise mine cosplays frem og se på andres cosplay. Så håber jeg også, at der kommer til at være nogle sjove events på programmet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar