torsdag den 3. november 2011

Proz lukker Animefans.dk

Efter 7 år takker Proz og Animefans af. Animefans har i perioder været et af de store forums i fanmiljøet, men aktiviteten har altid været meget svingende derinde. Man kunne tydeligt se på statistikken, hvornår der var J-Popcon... Jeg har selv været medlem af siden i 4 år minus 5 dage. Jeg registrerede mig sjovt nok også efter en J-Popcon, ser det ud til. :p Jeg har brugt siden meget (1.259 indlæg og den eneste med titlen "Gundam"), selvom den dog aldrig fik samme betydning for mig som AnimeOnly. Mit kendskab til de andre medlemmer var stort set kun gennem forummet. Der blev forsøgt at lave et par meet-ups til både SVScon og J-Popcon, men det failede i hvert fald til SVScon 2009, hvor kun Proz og jeg mødte op. Animefans brillerede ikke på den sociale front uden for forummet, men da jeg meldte mig ind på siden, var jeg også allerede begyndt at have en social omgangskreds i miljøet, så jeg havde ikke længere samme længsel efter at møde andre ligesindede i virkeligheden.

Så vidt jeg ved, har Animefans altid været et enmandsprojekt styret af Proz, som havde nogle bestemte ideer om, hvordan siden skulle køres. Hans engagement og aktivitet er dog faldet gennem årene, hvilket også er grunden til, at han har valgt at lukke siden. Igennem tiden har jeg undret mig over nogle af reglerne på forummet, men jeg fandt ud af at indordne mig efter dem. F.eks. syntes jeg, at det var underligt, at jeg ikke selv måtte oprettet en tråd om et HAF-event på Eventboardet, fordi jeg er en del af HAF, og det dermed ville være reklame, men jeg måtte gerne lave en tråd om et Kita Træf, fordi jeg kun er alm. medlem hos Kita. Jeg fik dog aldrig sendt min undren videre til Proz, men gjorde blot som reglerne bød.

På den ene side er det synd, at en så gammel side skal lukke, men på den anden side er det efterhånden også begrænset, hvad Animefans bidrager med. Forummet er næsten dødt, og der er langt mellem de nye tråde om anime og manga - og når de endelig kommer, får de kun få svar. I den sidste tid har jeg heller ikke selv skrevet så meget derinde men mere besøgt siden af vane. Så det er vel meget forståeligt, at siden nu lukkes. Du kan læse hele Proz' "afskedstale" her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar