onsdag den 22. august 2012

Genki conrapport

Oprindeligt ville jeg bare have lavet et blogindlæg med min conrapport fra Genki, men da dette viste sig at blive en længere smøre, valgte jeg at dele den op. Den første del her er selve conrapporten med mine oplevelser. Næste del kommer til mere specifikt at handle om min mening om forskellige områder i forbindelse med Genki.

Sidst jeg var til Genki, var i 2010, så jeg havde set frem til at være i Roskilde. Jeg ankom lørdag formiddag og gik direkte ind og hen til skranken. Der var ingen kø, men der var heller ikke så meget styr på, hvem vi var. Computeren var død på daværende tidspunkt, så jeg skrev alle vores navne ned på et stykke papir i stedet for, hvorefter vi fik udleveret et VIP-skilt hver. Derefter gik turen rundt på connen for at tjekke det hele ud. Det var en positiv overraskelse, at der var en conbog, men jeg savnede en lokaleoversigt i den. Den officielle som hang i centret var ikke til så meget hjælp, da tingene jo hed noget andet i Genkis program. Jeg kunne også godt have brugt nogle (flere) skilte. Efter at have spurgt nogle folk, fik vi dog styr på de fleste lokaler. Jeg var egentlig overrasket over, hvor småt Roskilde Kongres & Idrætscenter var. Jeg troede, at det var større end Sportscenter Herning (SVScon), men det var det ikke. Takket være det varme vejr og plænen virkede Roskilde Kongres & Idrætscenter dog ikke tætpakket med folk.


Det første event jeg deltog i, var StepMania konkurrencen, som jeg egentlig syntes fungerede godt. Jeg kunne dog godt have brugt en lidt større skærm, når der nu var sat 4 måtter til en computer. Jeg er også lidt i tvivl om, om den kunne nå at registrere alle måtter, for jeg følte enkelte gange, at jeg nåede at trykke på pilen, uden at det blev registreret. Nå hvad, det var sjovt at være med.

Cosplayshowet skulle starte kl. 12, men det blev udsat en time. Mit indtryk er dog, at deltagerne tog det meget pænt. Da kl. var lidt over 13, blev folk lukket ind i salen. Cosplayshowet blev åbnet med et Vocaloid act lavet af Genki-folk (det var først senere, at det gik op for mig, at det var Vocaloid XD), hvilket var meget fedt. To af dem fungerede så som værter resten af showet. De havde noget ping pong imellem hvert act. Ideen var rigtig god, og det fungerede godt - dog blev det måske lige langt nok ind imellem. Cosplayshowet kørte fint med hensyn til lys og lyd, og jeg tror, at det var et klogt valg at udsætte showet, så alle grupper kunne nå deres lydprøve.
Det act, jeg nok vil huske Genki 2012 for, er den sidste gruppe: den rappende LOL duo. Det var anderledes, havde humor og så hjælper det nok også, at jeg kender de to gutter lidt. De vandt da også Most Genki.


Pandora Hearts actet var også meget veludført, men mit kendskab til serien er begrænset, så måske derfor blev jeg ikke revet så meget med. Jeg fandt også mixet af Ariel og Ponyo virkelig originalt. Der var dog lige rigeligt med yaoi jokes i showet efter min smag.

Der var meget varmt i salen, så det var virkelig rart, da der efter showet blev åbnet op for loftsvinduerne, imens der var stand up. Sophie leverede et underholdende show og kom omkring emner, jeg ikke lige havde set komme så som "chips." XD Dommerne var klar med deres afgørelser efter ca. 45 min. Vinderne fik alle hver en medalje.

Efter præmieoverrækkelsen (som ikke var nævnt i programmet) tog jeg hen på Danhostel sammen med min gruppe for at checke ind. Vi slappede af på værelset og lidt senere tog vi ud og spise sammen med nogle andre. Mums - ParadIS milkshake med jordbær og hvid chokolade til dessert - NOM! Vi var tilbage på connen til at opleve den sidste halvdel af Kohei Tanakas koncert, som blev sluttet af med stil med nummeret "We are" fra One Piece. ^^ Resten af aftenen chillede vi bare i cafeteriaområdet og snakkede om connen.

Søndag var stille og rolig. Vi spiste morgenmad på Danhostel og tog derefter tilbage til Genki, hvor folk valfartede til med deres bagage. Da slog det mig - hvor i al verden vil Genki gøre af alle folks ting indtil de skal hjem, når sovesalen lukker kl. 12.00..? (At sovesalene så lukkede meget tidligere er en anden sag, men jeg troede det var kl. 12, for det stod der i conbogen.) Indgangsområdet blev da også godt fyldt op med kufferter og anden bagage, da garderoben nok var blevet fyldt op.

Inden auktionen startede så jeg på tingene og vurderede, at jeg ikke gad sidde igennem det hele, da der kun var en ting jeg reelt var interesseret i, og de tog tingene i random rækkefølge. I stedet hoppede jeg og nogle andre ind til Name the character i biografen. Jeg må endnu en gang sande, at jeg ikke er fan af pointsystemet i Genkis quizzer (man skal selv tælle og holde styr på sine point). Så vi sad bare og hyggede os med at gætte med uden at tælle point. Vi endte også med at blive siddende igennem 3. runde af Sounds of Anime. Resten af søndag blev tilbragt ved det, der var gået hen og blevet nærmest vores stamborde i cafeteriet. Vi fik da også lavet os et helt langbord i denne omgang. Jeg var da også en tur igennem dealerområdet, dog uden at finde noget virkelig interessant. Jeg var lidt skuffet over, at Faraos ikke var til stede nu de var sponsorer. Jeg undrede mig også over, at Fantask heller ikke var finde i blandt dealerne. Der var glasmontre med rigtig mange flotte figurer (personen på billedet står lige ud for den), men når man har været i Japan, er det ikke så spændende - i hvert fald ikke til de priser.

 
Omkring kl. 14.30 sagde vi farvel til folk og vendte næsen hjem vestpå. Jeg havde en rigtig hyggelig weekend i selskab med mine venner i rare men meget varme omgivelser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar