fredag den 3. august 2012

Komiks bliver til Copenhagen Comics

Førhen blev Komiks afholdt hvert andet år. Sidste Komiks var i 2010, så jeg gik ud fra, at der ville blive afholdt noget i år, selvom jeg ikke havde hørt noget. Da jeg søgte rundt omkring på nettet, fandt jeg dog ud af, at det ikke var tilfældet. Komiks har skiftet navn til Copenhagen Comics og vil blive afholdt næste gang den 1-2. juni i Øksnehallen. For jer der ikke kender til Komiks:
Copenhagen Comics er Danmarks internationale tegneseriefestival og den største af sin slags i kongeriget. Hvert andet år fejrer og hylder festivalen tegneserier, graphic novels og manga i løbet af en oplevelsesrig weekend fyldt med paneldiskussioner, workshops for alle aldre, foredrag, signeringer og chancen for at møde de allerbedste og største tegneserieskabere fra hele verden.
Fra 2004 til 2010 hed festivalen Komiks.dk, men vi har nu givet den en ansigtsløftning og et nyt navn. Vi håber at se jer alle sammen i juni.
Den nye hjemmeside indeholder ikke rigtig mere info end ovenstående. Der blev holdt hvervemøde for frivillige tilbage i marts, så de må vel være godt i gang med forberedelserne nu. På den gamle hjemmeside kan man læse en nyhed om, hvorfor Komiks er blevet til Copenhagen Comics:
Siden 2004 er Komiks.dk blevet afholdt hvert andet år i større og større venues over hele København. Vi har konstant forsøgt at udvide festivalens mange tilbud samt at tilpasse os tidernes skiften og nye vinde inden for tegneserier – altid med det formål at stable den bedst mulige tegneseriefestival på benene for jer elskere af tegneserier, striber, manga og graphic novels. Vi udvikler os stadigvæk og således føler vi, at det er på tide, at festivalen får et nyt navn. Festivalen tager en ekstra puster i 2012, men vender tilbage i 2013 med fornyet energi og en frisk tilgang til tingene.

Copenhagen Comics er et navn, som på en simpel, professionel måde fortæller folk, hvad vi mener, vores festival handler om. Vi håber, at I vil komme til at synes ligeså godt om det nye navn, som vi gør.

Ligesom Komiks.dk er Copenhagen Comics en to dage lang event med gæster fra hele verden, interviews, workshops, signeringer, en kæmpestor markedsplads spækket med tegneserier, paneldiskussioner, foredrag og sjov for hele familien. Copenhagen Comics er på alle tænkelige måder den naturlige forlængelse af Komiks.dk!

Med Copenhagen Comics i juni bliver der altså et større arrangement for fans af japansk popkultur og tegneserier generelt i næsten hver eneste måned et halvt år i 2013 - kun juli har ikke noget arrangement (endnu?). Jeg har så heller ikke set nogen officielle udmeldinger fra Genki men er gået ud fra, at connen igen vil finde sted i august.

15-17. marts: J-Popcon
27-28. april: Sakura festival
3-5. maj: SVScon
1-2. juni: Copenhagen Comics
august: Genki
1. september: Obaa Festuge 2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar