torsdag den 16. august 2012

*Knock, knock* Who's there? Genki!

Genki står for døren, og det kan man tydeligt mærke på aktiviteten på Genkis Facebookgruppe. Der er jo nærmest nogen der skriver hvert andet minut i nogle perioder. Hos nogle er der stress på over at få de sidste ting klar, hos andre for at få opklaret de sidste ting, inden de skal af sted. Størstedelen skriver dog mest bare for at udtrykke deres glæde og begejstring over, at det nu er i morgen at Genki slår dørene op. 

Jeg forestiller mig, at Genkifolkene allerede er godt i gang med at gøre klar. Jeg høre, at nogle gophere allerede ankom til Roskilde i går. Der er sikkert rigtig meget at stille op og der er nok tryk på. Dørene skal jo åbne allerede kl. 12. jeg ved godt, at Genki tidligere har åbnet kl. 10, og derfor synes kl. 12, måske ikke som så tidligt for dem, men jeg synes stadig, at det er tidligt. Fordi de sikkert er i fuld gang med at gøre klar, ser de nok heller ikke evt. spørgsmål postet på Facebook. Jeg forestiller mig, at der er større mulighed for, at de tjekker mail, for der skal de ikke til at sortere imellem en masse beskeder. Jeg ved i hvert fald, at det var meget begrænset, hvor meget vi fik set på SVScons Facebookside, efter vi var begyndt at stille op torsdag aften. Jeg tror, at mailen blev tjekket der torsdag aften og igen fredag formiddag, men derefter var der altså bare så mange andre ting at se til. 

Ifølge en afstemning på AniManga, tror over 2/3, at det bliver en fantastisk Genki. Ca. 18% bliver hjemme og næsten 2% er skeptiske. Mit indtryk er dog, at Genki er en meget populær con. Jeg har hørt rigtig mange prise den højt. Folk har det sjovt og er underholdte til Genki. Generelt har jeg da heller ikke hørt særlig meget negativt om Genki. Genkis popularitet virker til at været meget stor - større end J-Popcons (ja, de to er nemmest at sammenligne, da de begge ligger på Sjælland, og folks afstand til dem derfor er nogenlunde ens.) - dog er J-Popcon stadig den største con. Men hvem ved, måske springer Genki i år alle rammer og forventninger. SVScon oplevede jo en pænt stor stigning i deltagerantal i år, så jeg tror også, at det samme vil være gældende for Genki. Hvor meget denne stigning bliver på, vil jeg dog ikke gisne om.

Jeg glæder mig til Genki, men jeg har det ikke på samme måde, som mange af de yngre deltagere, som har gået og talt dage og nu snart timer til connen. Som conarrangør har jeg et andet syn på andre conner. Jeg lægger mærke til andre ting og ser også efter andre ting. Ikke for at kunne kritisere connen, men for at lære noget og blive inspireret - og man kan både lære af andres gode ideer og deres fejltrin. Jeg glæder mig nok mest til bare at opleve connen, se hvordan de nye lokaler er og hilse på folk jeg ikke ser så ofte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar