onsdag den 29. august 2012

OBAA's bidrag til Aarhus festuge

For 6. gang afholder Otaku Batsu Aarhus eller bare OBAA et arrangement i forbindelse med Aarhus festuge. Tidligere år har budt på dealers, forskellig underholdning og maid café. Se en video fra det første arrangement i 2007 på Youtube. Der er også en fra 2010, men desværre ingen fra sidste år, men det giver da et indtryk af, hvad festugearrangementet har at byde på.

Arrangementet finder sted på lørdag den 1. september. Ligesom alle de andre år er det et halvdagsarrangement. I år er de dog rykket ind i Godsbanen Vogn 1, hvilket betyder, at der vil være mere plads. Præcis hvordan pladsen vil blive udnyttet, kan jeg dog ikke umiddelbart finde noget om. Programmet ser således ud:

12:00    Dørene åbner samt boderne og maid cafeen.
13:00    Dion Sørensen byder velkommen.
            Spilboderne åbnes.
15:00    Patrick Admiralshøi aka Divinetorch fortæller om cosplay.
16:00    Cosplay konkurrence
16:30    Maria præsenterer spillet Werewolves.
17:00    Uddeling af præmier for cosplay konkurrencen
18:00    Stand up med Dion Sørensen
19:00    Bandet begynder koncerten
19:30    C Night Walk (cosplay walk om aftenen) starter når bandet er færdig
            med at spille.
20:00    Dørene lukker.

Læs mere på den dedikerede hjemmeside - som dog er lidt sprogforvirret. XD

Det koster kun 20 kr. at komme ind. OBAA's festugearrangement plejer dog også at sigte efter et bredt publikum. De plejer at få besøgende, som ikke rigtig kender til japansk populærkultur men gerne lige vil snuse til det, hvilket også afspejles i deres program (jeg tænker her især på foredraget om cosplay). Jeg tror dog, at færre af disse folk vil finde frem til arrangementet, da det ikke er til at finde på Aarhus festuges hjemmeside i programmet. Besøgstallet har også været dalende de sidste par år. I starten var de hvis oppe lige over 200 et år, men de sidste år har det hvis været mere småt med besøgende. Bor man i Århusområdet er det et ganske fint arrangement at tage til, men det er måske lige lidt at rejse længere for med mindre man kombinerer det med nogle andre ting. Det kunne f.eks. være en tur i Øst for Paradis og se Laputa, som går kl. 12.30 lørdag og søndag eller Lej en familie A/S, der går kl. 15 begge dage, og/eller man kunne besøge venner eller familie i området. Det ville selvfølgelig have været mere praktisk, hvis filmene gik før eller efter OBAA's festugearrangement i stedet for samtidig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar