søndag den 18. maj 2014

Anime forår 2014

Det her indlæg kommer noget senere end jeg egentlig havde tiltænkt. Dels håbede jeg, at jeg ville få set lidt mere af en serierne, men jeg kan ikke rigtig tage mig sammen til at komme videre, og dels ville jeg gerne komme med mine SVS-relaterede indlæg samlet. Jeg er begyndt på 8 serier i denne sæson, hvilket er 2 mindre end sidste forår.


Set: 2/25 på Crunchyroll
Da jeg begyndte at se denne serie, fik jeg lidt samme fornemmelse, som da jeg begyndte på Heroman... jeg blev aldrig rigtig grebet af serien, da jeg følte den var meget henvendt til børn, og sådan har jeg det også med Captain Earth. Stilmæssigt minder de to serier også om hinanden, men det undrer mig ikke, da det er BONES, som står bag begge. I Captain Earth følger man drengen Daichi, som bare skriger shounen-helt lidt for meget på den barnlige måde... Samtidig får man nærmest kastet bryster i hovedet fra en af dem, der ser ud til at være fjenden... måske det er et forsøg på at få de lidt ældre drenge med også...? Umiddelbart virker det ikke som en serie for mig, så jeg takker faktisk allerede af her efter 2 episoder.


Escha & Logy no Atelier: Tasogare no Sora no Renkinjutsushi
Set: 2/12
Denne serie er baseret på et spil, hvilket da også er forholdsvis tydeligt at se i hvert fald i de to første episoder. Indtil videre er der ikke en større sammenhængende historie. Både eps. 1 og 2 er "stand alone missioner". Serien følger pigen Escha, der starter på sit første job, hvor hun skal hjælpe samfundet ved at udføre forskellige opgaver, hvor hendes alkymi kan være til gavn. Samme dag starter, der også en tilrejsende fra storbyen i samme afdeling som Escha. Jeg kan rigtig godt lide stilen i serien og den verden, som serien foregår i. Hovedpersonen Escha har en liiidt high pitsched stemme, men indtil videre er den til at leve med. Personerne er ikke så spændende endnu, men omvendt går de mig heller ikke på nerverne. Jeg vil se frem til at udforske mere af verdenen sammen med Escha og Logy, imens de udfører gode gerninger med alkymi i deres arbejde. Jeg har ikke de store forventninger til denne serie. Den virker ret gennemsnitlig. Serien virker til at være lavet til piger, for indtil videre har vi mest set muskuløse og flotte mænd og ikke så mange storbarmede piger.


Gokukoku no Brynhildr
Set: 2/13 set på Crunchyroll
Præmissen for denne serie lød egentlig okay interessant. Udførelsen er mindre elegant. Efter første episode tænkte jeg, at det ikke lige lignede noget for mig, men jeg måtte hellere prøve at se en mere. Det kunne jo være, at man fik lidt mere af vide om det her heksehalløj i eps. 2. Det gjorde man også lidt. Desværre ligner det også, at serien vil blive en haremsserie, hvilket jeg jo ikke er vild med. Jeg bryder mig heller ikke om tilføjelsen af den lamme pige, som kun lige kan bevæge fingrene, men åbenbart kan skrive hurtigere end de fleste på et tastetur med en hånd og se til siden, selvom hun ikke kan bevæge hovedet... Lige nu virker det hele bare rart absurdt frem for spændende. Jeg får også lidt en Another-vibe fra den, og i min optik er det dårligt. Another var virkelig skuffende, idet den var dybt uengagerende. Jeg var så ligeglad med alt, der skete, jeg sad nærmest bare og håbede på, at visse personer snart ville dø. Så inden jeg spilder mere af min tid, vælger jeg at stoppe med Brynhildr her efter 2 episoder.

Set: 5/25
Dette er faktisk en af serier, som jeg bedst kan lide i denne sæson. Det havde jeg ikke ligefrem regnet med, da jeg begyndte på den. Måske derfor var der plads til at blive positivt overrasket. I starten havde jeg lidt svært ved at bedømme, om serien var til drenge eller piger her efter Free (som jeg dog ikke selv har set). Efter 3 eps. Af Haikyuu!! vil jeg dog sige, at den mest er til drenge, for der har ikke været nogen form for fanservice til pigerne endnu. Der er et par pretty boys blandt drengene, men de er ikke blevet præsenteret sådan. I løbet af de sidste år, er jeg begyndt at se flere sportsanime. Jeg kan godt lide det drive og den passion, som der ofte kommer til udtryk i serierne. De to hovedpersoner i Haikyuu!! skummer da også over af entusiasme og iver efter at spille volleyball og vinde. Jeg tror, at det bliver interessant at se deres udvikling. Allerede inden for de første 3 eps. har vi faktisk haft noget udvikling. Jeg kunne heller ikke lade være med at smile og være glad på Hinatas vegne, da Kageyama endelig anerkendte ham. Så jeg tror, det her bliver ganske godt.


Mekakucity Actors
Set: 1/12
Det er denne serie, som jeg gerne ville have set lidt mere af, inden jeg skrev, men som jeg af en eller anden grund ikke rigtig kan tage mig sammen til at komme videre med. Eps. 1 starter ret kedeligt ud med en hikkikomori og hans AI desktop pige - eller hvad man nu skal kalde hende. Spændende bliver det først, da han forlader sin lejlighed og bliver forviklet ind i en gidselsituation i et storcenter. Der møder han to mystiske drenge, som virker til at besidde nogle specielle evner. Det viser sig også, at hovedpersonen kan mere, end han lige tror. Præcis hvor den her serie vil hen, ved jeg ikke rigtig endnu, for ud fra previewet til eps. 2, ser det ud til, at vi der skal følge en anden person. Jeg har ikke set Vocaloid-videoerne, som denne anime er bygget på. Jeg læste bare om serien og syntes, at den kunne da godt være interessant. Jeg har fået af vide af en anden, som har set mere af serien, at man længere inde vil få nogle "aha-oplevelser" omkring, hvordan det hele hænger sammen. Det er noget, jeg egentlig godt kan lide, men alligevel kommer jeg ikke rigtig videre...


Set: 6/12 på Crunchyroll
Det hele virkede virkelig bekendt, da jeg så eps. 1, så jeg blev helt i tvivl om, om det var den nye sæson, jeg havde fået startet. Så slog det mig, at det sikkert skyldtes, at jeg har læst mangaen... ^^; Jeg huskede bare historien utrolig tydeligt derfra. Nye seere vil sagtens kunne springe ind her, da sæson 1 også bare kastede seeren ind midt i det hele og først senere kom med Ginkos baggrundshistorie. Der er heller ikke en gennemgående historie. Hver eps. er en fortælling for sig selv. Mushishi er til jer, der godt kan lide en stille og rolig anime med plads til eftertænksomhed. Tempoet er lavt, men muligheden for fordybning og indlevelse i universet er stor. Serien er nok mest til et ældre publikum.

Set: 3/12
Wixoss virker som Yu-Gi-Oh møder Madoka og Black Rock Shooter. Jeg havde læst et par anmeldelser på ANN, hvor der stod, at serien meget forsøgte at sælge kortspillet, men jeg synes faktisk ikke, det er så slemt, som de lagde op til. Jo, det er da tydeligt, at skaberne har forsøgt at gøre kortspillet interessant og få det til at se flot ud, men jeg synes ikke, at de er totalt "in your face" med "køb nu det spil - det er sjovt!". Wixoss er dog klart et forsøg på også at få piger med på kortspilsbølgen. Nogle piger får gennem Wixoss mulighed for at blive The Eternal Girl og få et ønske opfyldt. Ligesom i Yu-Gi-Oh skal man tro på "hjertet i kortene", der i Wixoss tager form som en lille pige i lommestørrelse, som bevæger sig på sit kort og bliver i 3D under de specielle Eternal Girl-kampe. Jeg troede egentlig, at seriens opsætning ville være mere battle royal-agtig, da jeg først læste en beskrivelse af serien. Her efter 3 episoder, ved jeg stadig ikke helt, hvad jeg skal mene. Den er ikke lige så dårlig som Brynhildr, men den er heller ikke videre interessant. Så for nu kommer den på hold.


Soredemo Sekai wa Utsukushii - The World is Still Beautiful
Set: 4/?
Da jeg læste om denne serie, troede jeg, at det ville være et fantasydrama. Da jeg så begyndte at se serien, kunne jeg godt se, at det var mere comedy end drama. Indtil videre har der heller ikke været så meget fantasy, ud over at den kvindelige hovedperson kan hidkalde regn og vind. Selvom jeg indtil videre har fået noget andet, end jeg havde regnet med, har jeg stadig været fint underholdt. Jeg har også fået tilpasset mine forventinger til serien. Den handler om prinsessen Nike, der rejser til Sun Kingdom for at blive gift med kongen. Kongen viser sig imidlertid at være en dreng, som nok er 4-5 år yngre end Nike. Jeg kan ikke helt finde ud af, om man forsøger at skabe et romantisk eller et mor-barn-forhold imellem dem... XD Nike er en pige med ben i næsen og ikke går af vejen for at ytre sin utilfredshed overfor kongen - noget han IKKE er vant til. Jeg håber lidt, at der kommer nogle mere politisk spil ind over, som kan give serien en mere seriøs side. Der er allerede blevet lagt en lille bitte smule op til det - og mere i eps. 4. Jeg forventer dog stadig ingen Rose of Versailles eller Erin, men mere må der gerne komme, ellers tror jeg, at serien bliver for tynd og ryger ned i en anden klasse for mig. Så jeg håber, at serien kommer til at følge det spor, den har lagt an i eps. 4 noget mere.

1 kommentar:

  1. Jeg vil næsten anbefale dig at tjekke Ping Pong ud, den lever fuldt op til noitaminA navnet og er en meget anderledes anime. Den anden noitaminA serie Nanana's Buried Treasure er såmænd også meget sjov hvis man kan abstrahere fra magical girlfriend og harem elementerne og bare fokusere på skattejagterne

    SvarSlet