onsdag den 14. maj 2014

Lises første SVS som gopher

I april lavede jeg et interview med Lise Trelborg. Hun skulle være gopher for første gang til SVScon. Her kommer så et opfølgende interview, hvor I kan læse lidt om de opgaver Lise har haft, og hvordan hun synes, det har været at bare den røde bøllehat.

Hvordan synes du, det var at være med til at stille op om torsdagen?
Jeg synes, det var rigtig hyggeligt, og det var en god mulighed for at lære gopherne lidt bedre at kende, før alle con-gængerne kom. Det var en stor øjenåbner for hvor meget, der egentlig skal gøres klar, før man er klar til en con.

Hvornår ankom du om fredagen?
Om fredagen kom jeg lidt i seks. Jeg var først hjemme fra skole halv fire den dag, og så skulle jeg lige pakke og spise, så derfor blev det desværre lidt senere end håbet

Fortæl lidt om, da du ankom fredag.
Da jeg ankom fredag, var det en smule hektisk, da jeg ikke vidste, hvor jeg skulle gå hen som gopher, men jeg fandt hurtigt en af de andre gophere og fik armbånd, hat mm. Derefter gik jeg hurtigt ned i receptionen for at se, om nogen skulle bruge hjælp til noget dernede, da jeg ikke rigtig kunne finde nogen af dem, jeg normalvis render sammen med. Jeg blev hurtigt sat til at hjælpe, hvilket jeg følte mig meget tilpas med, da jeg ikke har det så godt med bare at tulle omkring alene uden formål.

Hvorhenne kom du til at hjælpe?
Jeg blev sat på til at hjælpe med madbilletter, da hende som egentlig havde vagten selv skulle spise, så jeg tog over imens.

Hjalp du på noget tidspunkt i check-in?
Nej, de sagde, der var nok, da jeg tilbød, hvilket var grunden til at jeg gik ned i receptionen for at se, om der var brug for hjælp andre steder.

Hvilke andre opgaver havde du ellers i løbet af connen?
Jeg havde til opgave at sidde i reception natten til søndag fra midnat til to om morgenen, og desuden havde jeg lørdag til opgave at hjælpe Juliane med hendes event: "Kursus i japansk".

Hvad synes du om at have receptionsvagt?
Jeg synes, det var ganske hyggeligt, især fordi jeg sad der, da Karina var igang med at sy Chris' bukser, hvilket gav anledning til meget underholdning, når der ikke var andet at tage sig til. Vi fik en hel del henvendelser fra folk som havde mistet ting, men heldigvis var de fleste ting i vores lost-and-found kasser. Jeg synes også, længden var meget passende, og det var ikke for professionelt, så man kunne godt fjolle lidt med dem som kom ud og ind af teltet.

Hvad synes du om at hjælpe Juliane med kursus i japansk?
Det var lidt hektisk til at starte med, for da jeg kom derop for at hjælpe med at stille op, var der låst, og selvom der var blevet sendt nogen ned efter en nøgle, var der endnu ikke kommet nogen tilbage, så jeg løb ned og prøvede at finde den. Det viste sig, at Verner havde fået lagt den fra sig i receptionen. Da vi fik låst op, gik det ellers hurtigt med at få sat borde op og finde stole nok, for der var faktisk ret mange mennesker, synes jeg. Det var ganske spændende at lytte med på, og jeg fik lidt lejlighed til at slappe af under selve kurset. Efter skulle vi dog noget hurtigt have ryddet det hele væk, da der skulle være quiz kort efter. Men alt i alt synes jeg, det var ganske sjovt, selvom det var lidt hektisk til start.

Lavede du andre småopgaver under connen?
Ja, der var nogle andre ting som f.eks. at hjælpe med at pille noget scene ned søndag formiddag og tjekke skraldespande mm., men ellers var det mest de store opgaver.

Hvor længe blev du til oprydning søndag?
Jeg blev, indtil vi fik sandwichs, da jeg fik det ret dårligt der. Jeg havde rendt rundt med lidt feber hele weekenden, men det slog lige lidt for hårdt til sidst. Dog var vi på det tidspunkt nået ret langt, så jeg følte, at jeg kunne tage hjem med samvittigheden i behold.

Hvad synes du om at være med til at runde connen af på den måde? Altså at være med til oprydning.
Nu var jeg jo ikke med til super meget af opsætningen, men jeg var vildt imponeret over, hvor hurtigt det gik. Jeg havde troet, at vi ville være færdige meget senere. Jeg var især glad for, at vi fik afskeden med Attention Shark, og at der ligesom var en officiel afrunding på den måde. Det var helt klart en god del af arbejdet at være med til, også selvom der var noget nasset visse steder, og det var tungt at slæbe af og til.

Stemte det at være gopher så overens med dine forventninger?
Det synes jeg. Jeg regner også med at melde mig igen næste år med mindre noget forhindrer mig i at deltage. Jeg fik i hvert fald nogle af de bedste SVS-minder nogensinde i år - og meget af det havde at gøre med de dejlige mennesker, jeg grundet gopherarbejde fik anledning til at snakke med.

Var der noget, du særligt godt kunne lide ved at være gopher?
Jeg tror, det bedste var følelsen af, at man virkelig hjalp, og at man havde et helt andet fællesskab med de mennesker, man ellers snakker med grundet gopherarbejdet. Man er ligesom sammen om det på en helt anden måde, fordi man er forbundet om det arbejde, der ligger i at få det hele til at løbe rundt. Jeg tror fællesskabet var det bedste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar