torsdag den 20. september 2012

En con på Fyn - eller noget...

Jeg ville egentlig have ventet med at skrive om dette initiativ, før der var mere info ude, men nu ser det ud til, at det er dødt, inden det overhovedet rigtigt kom i gang. Den 9. august blev gruppen For alle os der vil have en stor con på Fyn oprettet på Facebook. Gruppen fik over 130 medlemmer på bare den første dag (det kan også hænge sammen med, at jeg tror, at man kan tilføje folk til gruppen, uden at personen selv skal godkende det). Derefter gik det dog lidt i stå. Gruppen har pt. 137 medlemmer. Lige da gruppen blev oprettet var der stor entusiasme omkring initiativet. Mange syntes, at det var en rigtig fed ide. Folk gik også hurtigt i gang med at snakke om mulige steder i Odense, hvor connen kunne afholdes. 

Der blev så nævnt, at der allerede er en con i Odense: Gakuencon. Man kom dog hurtigt frem til, at der sagtens ville være plads til en almindelig con ved siden af, da Gakuencon fokuserer på et ret bestemt område og ikke er for alle og enhver. Det er hvis heller ikke tanken, at Gakuencon skal blive for stor. 

Problemet med gruppen ligger dog et andet sted. Den er lavet af to 13-14 tøser, som bare gerne vil have, at der kommer en con på Fyn. De har ikke selv evnerne, så de håbede nok bare at kunne lokke folk til, der så ville tage initiativet videre. Der var så bare det, at nogle af de folk, der blev medlem i gruppen, regnede med, at der i gruppen allerede sad folk, der gerne ville være med til at stable en con på benene. Det ville jeg da også gå ud fra, hvis jeg blev inviteret til sådan en gruppe. I dette tilfælde skal der dog nok lægges vægt på ordet "have" i gruppens navn. Der står jo reelt set ikke "lave."
Initiativets stopklods virker i hvert fald til at være mangel på folk, der gerne vil være med til at arrangere connen... eller det vil sige, der er faktisk flere som har meldt ud, at de er interesserede i at hjælpe til - i det omfang de nu kan (evnemæssigt og helbredsmæssigt). Tråden er bare ikke blevet samlet op efterfølgende. Gruppen mangler en eller flere, der har lyst og tid til at gå ind og tage tøjlerne. Det er meget fint at kaste en ide ud til folk, men vil man virkelig have, at der skal ske noget, skal man selv være parat til at gøre en indsats, samle op og holde folk til ilden. Det kræver engagement og tid. Jeg tror på, at der i gruppen er flere, som gerne vil hjælpe til, men i skrivende stund er der ingen som vil være tovholdere. Initiativet er døet hen. Der i hvert fald ikke nogen, der har kommenteret på spørgsmålet fra den 15. september omkring, hvad status er, selvom der er 55, som har set beskeden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar