tirsdag den 4. september 2012

Shoujo-con - et hyggetræf mest for piger

Nu er der dukket endnu et nyt initiativ op i det danske fanmiljø. Et par piger skrev om deres ide i en tråd på AniManga, men i mellemtiden er den blevet låst, og der er kommet en ny tråd, som nok er mere relevant at henvise til, da det vil være der, der sker noget i fremtiden. Disse to piger, som senere også fik selskab af en dreng, vil gerne lave et tøsearrangement i miljøet, som har andre aktiviteter og skiller sig ud fra de træf, events og conner, der ellers er i miljøet. For at nå ud til flere folk, har de oprettet en gruppe på Facebook. Husk at læse den uploadede fil/dokument/note. Det virker dog upraktisk, at man skal godkendes for at komme ind i gruppen - jeg blev dog godkendt meget hurtigt, hvilket er et plus.


Som I nok har gættet ud fra blogindlæggets titel, så kommer arrangementet til at hedde Shoujo-con. Selvom det hedder Shoujo-con, er det tiltænkt som et hyggeligt arrangement på størrelse med Anime Kita og HAF. Det vil foregår et sted i Århus i en af de følgende weekender: 9-11. november, 16-18. november eller 23-25. november, og der skal være mindst 20 interesserede, før det bliver til noget. Der vil være "klassiske tøseaktiviteter" som Make over hjørnet men også aktiviteter kendt fra almindelige træf så som cosplayshow og auktion. Mange af events'ne er dog stadig i støbeskeen, og de modtager gerne forslag og ideer. Der vil også være en Artist Alley. Prisen vil ligge mellem 120-200 kr. inkl. soveplads. De vil også forsøge at arrangere noget fællesspisning.
"Connens udgangspunkt er alt det, der er tøset og fluffy, og derfor bliver størstedelen af connens arrangementer nok mest henvendt til piger." Kilde
Drenge er også velkomne, men de opfordres til at crossdresse. Den bedste kan også vinde en præmie. Vil man cosplaye, skal det også være som en kvindelige figur, lyder det til. Der har åbenbart været røster om, at der skulle ligge en feministisk tankegang til grund for connen. Dette er dog blevet modsagt af en af pigerne bag i en længere besked på Facebook.

Målet er, at Shoujo-con skal afholdes hvert år. Valget er hvis faldet på november, for at fylde hullet efter J-Popcon. Samtidig er der også taget højde for, at det ikke skulle falde sammen med Kita Træf 12.02 den 2-4. november. Efterårets Kita Træf har typisk ligget i oktober de sidste år, men måske grundet J-Popcons flytning, er de også rykket ind i november. Det ser altså ud til, at hullet bliver fyldt godt ud med aktiviteter i Jylland, for næste år vil KōyōCon nok også ligge i november. Jeg håber, at der vil være noget datokoordinering ligesom der har været i år.

Om jeg selv skal deltage til Shoujo-con, har jeg ikke tænkt så meget over endnu. Det kommer dels an på connens indhold og tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar