lørdag den 20. april 2013

Anime forår 2013

Hele 10 nye anime er det blevet til i denne forårssæson. Næsten alle er på 12-13 episoder, hvilket er sjældent at se. Der er kun en enkelt på 25, og så er der en, som får en sæson 2 til efteråret. Jeg er begyndt på en meget bred vifte af anime, synes jeg selv. Selvom der er elementer, som går igen i nogle af dem, bliver de håndteret på ret forskellige måder. Jeg har stillet listen op i alfabetisk rækkefølge efter de japanske titler.


Aku no Hana
Set: 1/13
Denne serie adskiller sig meget fra de gængse anime serier med farverige personer og nogle gange lige så farverige hårpragter. Stilen er meget anderledes både når det kommer til karakterdesign, omgivelserne og personernes personlighed. De virker mere "almindelige" og mere som unge japanere nok er. Der sker utrolig lidt i eps. 1. I stedet bliver tiden brugt på at skabe seriens "stemning" og "feel", som virker foruroligende og som om, der ligger noget og lurer under overfladen. Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig bryder mig om serien. Hatten af for, at den er så anderledes - og af den grund ser jeg nok også et par episoder mere, men jeg synes faktisk, at den er lidt ubehagelig (i mangel på et bedre ord).


Arata Kangatari - Arata: The Legend 
Set: 2/12 eps.
 
Indtil videre virker dette som en ganske fin fantasyserie. Der er hverken noget i serien, hvor jeg tænker "Nøj, hvor er det fedt!" men omvendt har jeg heller ikke haft en "Nøj, hvor er det der plat/åndsvagt/irriterende."-reaktion. Så jeg ser glædeligt videre og håber på det bedste. Serien har to hovedpersoner ved navn Arata - den ene er en normal high school elev, som bliver mobbet, og den anden lever i en fantasy verden, hvor han skal klædes ud som pige, fordi klanen ikke kan præsentere en kvindelige arving til titlen som hime-ou. Efter en masse tumult bytter de to Arata'er plads. De ved ikke selv hvorfor, og hvordan det er sket. Se og seeren ser dem hver, som de ser ud. Alle andre ser dem dog, som den anden person. Fantasy Aratas veninde Kotoha tror således bare, at han har fået hukommelsestab. Det kan godt virke lidt underligt. Jeg tænker også... i hvorfor noget tøj ser hun lige den normale Arata, for vi ser ham i hans skoleuniform...?


Devil Survivor 2 The Animation
Set: 2/13 eps. på Crunchyroll
Da jeg så titlen på denne serie, tænkte jeg, at der måtte da være en 1'er, så den kiggede jeg febrilsk efter - men nej, der er ingen anime 1'er. 2-tallet skyldes nok i stedet, at serien er baseret på spillet Devil Survior (og nok nr. 2 i rækken). Så for at undgå forvirring hos dem, der kender spillet, har man nok valgt at bibeholde 2-tallet - gætter jeg på. Ud fra ED'en ser der ud til at være et enormt persongalleri, som der efter min mening slet ikke er plads nok til, når serien kun bliver på 13 episoder. Så det er jeg ret spændt på at se, hvordan de vælger at håndtere. Hovedtrioen er ret stereotypiske, og pigen går mig lidt på nerverne. Heldigvis er der en anden kvindelig biperson, som viser ben i næsen. Efter en ulykke bliver hovedtrioen i stand til at hidkalde dæmoner via en app på deres mobiltelefoner, hvilket får dem til at dukke op på organisationen JP's radar. De har kendt til muligheden for at hidkalde dæmoner længe, og de har forberedt sig på den kommende katastrofe - de har 6 dage til at redde verdenen - så er det med at smøge ærmerne op!


Hataraku Maou-sama! - The Devil is a Part-Timer!
Set: 2/13 eps.  
Ved første øjekast ligner serien en seriøst fantasy serie, hvor dæmoner kæmper imod mennesker. Satan har sendt sine fire generaler ud for at overtage menneskenes verden, men de bliver slået tilbage, og menneskene står nu for Satans dør på Ente Isla. Satan og Alsiel "trækker sig tilbage" gennem en portal, og pludselig befinder de sig i Tokyo, Japan og skal lære at begå sig der. Jeg må sige, at jeg blev positivt overrasket over denne serie. Humoren er simpel og ligetil, men den fungerer og overdrives ikke. Serien gør desuden grin med flere elementer af fantasy genren, men igen uden at det virker for plat. Både Satan og Alsiel er sympatiske personer, og det er sjovt at se dem tilpasse sig. Hero Emilia derimod ved jeg ikke helt, hvad jeg skal synes om - indtil videre er hun sådan set okay, så jeg håber at hun fortsætter i samme spor og ikke går over og bliver en belastende tsundere (nej, jeg synes ikke, at alle tsundere er belastende). Så alt i alt er mit indtryk, at dette er en god humoristisk anime.


Set: 2/12 eps. (anden sæson kommer til efteråret)
Er man fan af mecha vil man sikkert synes rigtig godt om denne serie. Der er action og hovedmechaen Valvrave er flot og nem at genkende. Serien starter meget typisk ud, og henleder tankerne på starten af Gundam Seed. Jeg vil ikke betegne mig selv som mechafan. På den anden side slukker jeg heller ikke, så snart jeg ser en mecha. Jeg ser mechaserier for det indhold de kan præsentere ud over dem. Indtil videre er det indhold begrænset til ret lidt, hvor det mest markante er et fantasy-twist, som jeg ikke vil uddybe for ikke at spoile. Da første episode sluttede, var min umiddelbare tanke omkring twistet "Nej!". I eps. 2 viste det sig dog, at det ikke var helt det, jeg havde troet - men det er ikke opklaret totalt endnu. Der virker desuden til at være et større politisk spil i gang, som jeg håber vil komme til at fylde noget mere, men vi har nærmest kun skrabet overfladen af det indtil videre.


Set: 1/12
Denne serie handler om blodtyperne. Episoderne er 2 min. korte og temmelig overfladiske, men længden taget i betragtning er det jo, hvad man kunne forvente. Det er en ganske sjov idé, og især fordi man har valgt at lave "personerne" som stickmen-agtige figurer. Har man set en masse omvendte haremserier, kan man også nemt genkende stereotyperne derfra. Måske har man også valgt stickmen figurerne, fordi seeren så selv kan "sætte ansigt" på typerne.


Photokano
Set: 1/12 eps. på Crunchyroll
Der er godt nok lige rigeligt med fanservice i denne første episode efter min smag. Seeren får hyppigt smidt et panty shot eller en kavalergang i hovedet fra et harem af piger. Det er meget tydeligt, at anime'en er baseret på et dating sim spil. *suk* Desværre er der heller ikke handling eller engagement nok fra seerens (min) side til at opveje for det. Serien virker flad og simpel, personerne stereotypiske og animationen stiv. Hovedpersonen Maeda Kazuya får et aflagt spejlrefleks kamera af sin far, og puf så vil nærmest alle piger han kommer i kontakt med pludselig have, at han skal tage et billede af dem - også hans lillesøster... Igen, det virker meget som en drenge (otaku?) fantasi bragt til live. Indtil videre er pigerne MEGET stereotypiske, og den eneste jeg reelt synes om er barndomsveninden, som har udviklet sig til at være skolens "idol". Settingen skriger harem, og var det ikke fordi Theron Martin havde sammenlignet den med Kimikiss Pure Rouge var jeg nok ikke gået i gang med den. Den står da også nederst på listen over nye serier, som jeg vil se videre på.


RDG: Red Data Girl
Set: 2/12 eps.
Efter eps. 1 af Red Data Girl vidste jeg virkelig ikke, hvad jeg skulle mene om serien. Det hele virkede som et stort rod, ingen af personerne var sympatiske eller interessante, men den var meget pæn at se på! Det sidste havde jeg dog også forventet, da det er en P.A. Works anime. De har tidligere lavet den flotte og til dels gode serie Hanasaku Iroha og den kedelige men pæne Tari Tari. Det hele blev dog lidt bedre i eps. 2, og ud fra previewet at dømme, sker der interessante ting i eps. 3, så jeg er blevet mere positiv stemt over for serien. Jeg må dog også indrømme, at jeg ikke havde de helt store forventninger til serien. Jeg er også stadig glad nok for, at den kun er på 12 episoder, for jeg ser ikke denne her udvikle sig med det helt store plot.


Shingeki no Kyojin - Attack on Titan
Set: 2/25 eps.
Denne serie er utrolig meget "in your face", hvad angår brutalitet. Stemningen mærkes gennem skærmen. Da jeg så traileren frygtede jeg, at denne serie ville være lidt plat og kikset pga. de nøgne titanere, men de fungerer faktisk skræmmende godt - i hvert fald indtil videre. Menneskeheden bor i en enorm by omkranset af høje ringe af murer, bygget for at beskytte sig mod titanerne. Imidlertid har der været fred og ro de sidste 100 år, så menneskeheden er blevet doven og tilfreds med livsstilen som indhegnede dyr. De har det jo fint, for der er fred og fordragelighed - man skal bare ikke gå uden for murerne. Denne virkelig knuses dog, da titanerne pludselig en dag bryder gennem muren. Historien er fængende og ganske veludført. Jeg ser også potentiale her. Der er dog tale om, at denne serie skal gå en fin balancegang imellem det brutale og gruopvækkende og det groteske og kiksede. Jeg er spændt på at se, hvordan Shingki no Kyojin udvikler sig - især efter time skippet til sidst i eps. 2.


Suisei no Gargantia - Gargantia on the Verdurous Planet
Set: 2/12 eps. på Crunchyroll
Dette her er nok en af de serier, jeg synes bedst om som helhed i denne sæson - indtil videre i hvert fald. Der er flere interessante aspekter og animationen er god. Jeg ved selvfølgelig endnu ikke, hvordan historien skal bygges op, men umiddelbart synes jeg, at det er synd, den kun er på 12 episoder. Jeg håber virkelig den får en sæson 2 ligesom Valvrave til efteråret. Denne her serie er svær at forklare om uden at spoile, men jeg skal forsøge... Hovedpersonen er mechapiloten Ledo på billedet ovenfor (og Chamber - den mecha han sidder i). De er på mission, hvor de kæmper imod en alienrace kaldet Hideauze. Mit førstehåndsindtryk af Ledo var egentlig, at han ikke var videre sympatisk eller interessant. Det ændrer sig dog ca. halvvejs inde i eps. 1, hvor vi møder Ledo - lad os sige - ude af sit element. ^^ Der møder vi bl.a. også den kvindelige hovedperson. Selvom der er oplagt mulighed til det flere gange, får vi faktisk ikke et eneste panty shot i eps. 1 eller 2, hvilket jeg ser som et rigtig godt tegn!

1 kommentar:

  1. Dejligt med noget inspiration til fremtidige animeer, som jeg skal se. Er på nuværende tidspunkt i tvivl om hvorvidt jeg vil se RDG: Red Data Girl. For som du selv skriver, så er den rigtig dejlig at se på - hvilket selvfølgelig har betydning.

    Jeg håber på et review. ~

    SvarSlet