onsdag den 19. december 2012

Genki skifter ud i toppen

Den 1. december kom Genki med en pressemeddelelse omkring nogle ændringer i strukturen i organisationen. Hovedpunkterne var:

1.       at der nu er en ny bestyrelse, og hvem den består af.
2.       at Allan P. går af som formand.
3.       at der er blevet lavet en ny forening kaldet Entia.


Personligt var jeg efterfølgende lidt forvirret omkring, hvordan det hele hænger sammen, hvem der laver hvad osv. Så jeg sendte en mail til Genki for at høre, om de ville være med til at interview med udgangspunkt i pressemeddelelsen. Det ledte til en Skype samtale med Lukas E.

Hvem var den gamle bestyrelse?
Førhen var der ikke nogen bestyrelse. Allan P. fungerede som formand/leder. Derudover hjalp Nadia N. og jeg selv også med at køre Genki.

Hvem er Genkis øverste myndighed? Er der en ny formand?
Der er ikke nogen ny formand. Vi ville gerne væk fra strukturen med én person siddende i toppen. Det skyldes primært, at Genki er vokset så meget. Det er også noget, som vi har snakket en del om et stykke tid. Så på sin vis er det kommet som en naturlig overgang. Nu er det så den nye bestyrelse, som er Genkis øverste myndighed. Sammen med de åbne møder skal det skabe mere åbenhed og gøre det nemmere for andre at få indblik i sagerne bag Genki og følge med i, hvad der sker.

Hvorfor har I valgt at have så stor en bestyrelse for Genki?
Vi ville gerne have et bredt udsnit af mennesker. Det er desuden et hold med stor entusiasme, og som har erfaring med forskellige områder inden for Genki. Med en stemme per person undgår man også, at en person kan gå ind og styre det hele.

Hvad er forskellen på bestyrelsen, den administrende gruppe og den nye forening Entia?
Bestyrelsen: Den mødes en gang om måneden. Bestyrelsen står for at tage de endelige beslutninger i de tilfælde, hvor det er nødvendigt. F.eks. tager den emner op, hvis den adminstrerende gruppe ikke kan blive enige. Bestyrelsen bliver dog ikke involveret i alt. Den er f.eks. ikke med til selve planlægningen af connen.

Den adminstrende gruppe: Den er faktisk lig med hovedarrangørerne, som planlægger og får connen til at køre rundt. Som del af gruppen skal man være gruppeleder.

Entia: Den nye forening er blevet oprettet som cover organisation i stedet for Genkai. Genkai havde fået ry for kun at dække anime, manga og cosplay, men vi vil gerne brede os lidt mere. I første omgang vil man som deltager dog ikke lægge mærke til synlige ændringer. Det er noget, der kommer til at ske gradvist.

Er Entias og Genkis bestyrelse den samme?
Ja

Ingen kommentarer:

Send en kommentar